District Zuid II

Joost

Well-known member
Ik kan het antwoord niet geven helaas.

Mijn archief gaat tot en met 2000 maar daarin scoorde SVS nooit 7 keer in 1 duel.
Het dichtst in de buurt komt de 2-6 winst bij FC De Rakt op 23 maart 2003.
 
G

Gast

Guest
Hmm niet zo verwonderlijk dus dat de krant het antwoord ook schuldig moest blijven.

Dat bevestigt alleen maar dat het een historische overwinning was van SVS!
 

Lord Flash

New member
Niet dan? Betrekkelijk dicht bij elkaar op het eiland in de Maas. Natuurlijk is Obbicht v Armada groter maar ik was in de veronderstelling dat dit er ook wel een was.

Het hangt er vanaf wat je als een derby beschouwt natuurlijk. Ik heb zelf jarenlang voor Born gespeeld en voor mijn gevoel was alleen wat binnen de oude gemeentegrenzen van Born viel een derby.
 

Joost

Well-known member
Het hangt er vanaf wat je als een derby beschouwt natuurlijk. Ik heb zelf jarenlang voor Born gespeeld en voor mijn gevoel was alleen wat binnen de oude gemeentegrenzen van Born viel een derby.

Ik heb nooit geweten dat jij ook uit Limburg kwam!
Speelde je in het eerste, dan heb ik je misschien ooit in actie gezien.

Roosteren had alleen een echte derby met Dieteren denk ik.
 

Lord Flash

New member
Ik heb nooit geweten dat jij ook uit Limburg kwam!
Speelde je in het eerste, dan heb ik je misschien ooit in actie gezien.

Ja, maar dat is ook al een tijdje geleden. Zo tussen 2005 en 2008 ongeveer. Daarna nog twee jaar in het 2e gespeeld toen ik nog maar maximaal 1 keer in de week kon meetrainen, en dan nog af en toe een wedstrijdje met het 1e mee.
 

Joost

Well-known member
Ja, maar dat is ook al een tijdje geleden. Zo tussen 2005 en 2008 ongeveer. Daarna nog twee jaar in het 2e gespeeld toen ik nog maar maximaal 1 keer in de week kon meetrainen, en dan nog af en toe een wedstrijdje met het 1e mee.

De laatste keer dat ik Born zag spelen was in 2002.
 
G

Gast

Guest
Olympia won weer eens, gisteren in Nieuw-Bergen bij Montagnards.

IMG_0450_zps8hhpsbxd.jpg


IMG_0453_zpsbgjljc7d.jpg


IMG_0459_zpsvfyymogx.jpg
 
G

Gast

Guest
Zaterdag vond voor de eerste keer ooit in de geschiedenis de derby tussen Venray en SSS'18 in competitieverband plaats. Tot dit seizoen speelde Venray altijd (stukken) hoger dan SSS'18 maar sinds de opmars van de Overloners waren ze de grote buur al kort genaderd. Venray degradeerde afgelopen zomer uit de Hoofdklasse na een tijd vol perikelen op bestuurlijk niveau en financi?le problemen. SSS'18 promoveerde afgelopen zomer voor de tweede keer in de geschiedenis naar de Eerste Klasse waardoor de derby een feit werd. SSS'18 hoopt het nu langer dan ??n seizoen vol te houden in de Eerste Klasse en vooralsnog slagen ze daar in. De ploeg doet leuk mee in de middenmoot en staat zelfs boven Venray.

Het zal het veel grotere Venray pijn doen dat het kleine buurdorp boven ze staat en zaterdagavond kregen ze de kans om dat recht te zetten. Na vier minuten was het al raak toen Qurishi via de binnenkant van de paal het net vond en de Venraynaren op voorsprong zette. Daarna nam SSS'18 echter langzaam het initiatief over en twintig minuten later stond het 1-1 na een kopbal uit een corner. Drie minuten daarna vloeide een prima combinatie voort uit een vrije trap, voormalig Venray-spits maar Overloner Joosten legde prima breed waarna Venhuizen voor open doel binnen tikte.
Diezelfde Venhuizen werd vlak voor rust de schlemiel van de wedstrijd. Scheidsrechter besloot Venray een penalty te geven en Venhuizen met rood van het veld te sturen na deze actie.
https://twitter.com/roberthusken/status/660562403592151040/video/1

Lastig te zien, en ik stond net zo ver weg als de cameraman, maar alle SSS'18-supporters reageerden verbijsterd en de spelers waren woest. In hun optiek maken twee spelers een tackle richting de bal en was er geen sprake van een overtreding.
Scheidsrechter van Dongen besliste zo wel de wedstrijd. De toegekende penalty ging erin en de toon voor de tweede helft was gezet.

Na rust beperkte SSS'18 zich vooral tot verdedigen en kwamen ze er af en toe gevaarlijk op de counter uit. Venray kwam niet door de verdediging van SSS'18, ook omdat ze constant minstens vier verdedigers achterin hielden, tegen spits Joosten die vaak in zijn eentje was.
Toen iedereen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel kreeg Venray in de blessuretijd wederom een penalty, deze keer iets minder omstreden, maar bijzonder zuur voor SSS'18 dat zo toch nog een verdiend punt door de neus geboord zag worden.

Voor SSS'18 was de scheidsrechter de gebeten hond en daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Voor naar schatting ongeveer 700 ? 800 toeschouwers werd het zo wel een memorabele eerste derby waar nog lang over zou worden nagepraat.

- - - - -

Vanmiddag mocht Olympia het opnemen tegen Oostrum in de Vierde Klasse G. Olympia won dit seizoen nog geen thuiswedstrijd maar scoorde twee weken terug wel het eerste thuisdoelpunt in de verloren wedstrijd tegen HBV (1-2). Daarvoor was er een doelpuntloos gelijkspel tegen - vorig seizoen nog Zesdeklasser - SIOL en een 0-1 verlies tegen titelfavoriet Milsbeek.
Daar tegenover staan drie uitoverwinning in vier uitwedstrijden tot nu toe met een positie in de middenmoot als gevolg. Drie punten achter tegenstander Oostrum.

Aanvaller van Kempen keerde weer terug na een blessure en was met twee doelpunten de grote man in het eerste kwartier. Toch vond Oostrum voor rust ook nog het net zodat de ruststand 2-1 was. Na rust miste van Kempen een penalty en vond Oostrum twee minuten later wederom het net waar het uiteindelijk bij zou blijven. Het was heerlijk voetbalweer, met een strakblauwe lucht en het zonnetje erbij, maar toch blijft de teller steken op slechts twee punten uit vier thuisduels. Dramatisch dus.

Volgende week de kans om revanche te nemen bij Heijen, waar Olympia vorig seizoen de nacompetitie misliep dankzij een 4-1 nederlaag. Gezien de uitbalans mag er hoop zijn al komt die niet voort uit het vertoonde spel deze middag.
 

Joost

Well-known member
Ik kom er niet meer aan toe wekelijks een stukje te tikken maar vandaag nog maar eens een poging wagen.

1D.
Chevremont pakte vorige week de periode en zette vandaag door. Sporting Heerlen stribbelde lang tegen, kwam zelfs op voorsprong maar moest toch met 1-3 de punten aan Chevremont laten. Naaste achtervolger Bekkerveld won ook maar laat dit seizoen na indruk te maken. Tegen RVU werd pas in de slotfase de winst veiliggesteld; 5-2.

Minor en Heidebloem blijven ook goed meedoen en versloegen beide een ploeg uit Deurne met 4-1.

Opvallend is ook de opmars van De Valk. De eerste drie potjes verloren maar nu al 5 zeges in 6 duels. Gisteren werd Venray met 4-1 verslagen.

Wittenhorst kroop weer weg onderin met een 5-0 zege op Susteren dat daarmee toch echt in de problemen blijft.

Tenslotte Meerssen en SSS18 dat 1-1 werd. Meerssen creerde kans op kans maar wist slechts eenmaal te scoren en kreeg in de slotminuut de gelijkmaker binnen.

2G.
Schaesberg had een lekker dagje. Zelf wonnen ze met 4-1 van Eijsden terwijl LHC en Geusselt Sport onderuit gingen tegen Venlosche Boys en Caesar.
GSV '28 blijft haar opmars volhouden en won voor een vijfde keer op rij.

Onderin greep Simpelveld de noodzakelijke zege tegen Langeberg anders was het wel erg uitzichtloos geworden.

2H
Volharding en Helvoirt speelden 2-2 gelijk maar BVV profiteerde niet en speelde ook 2-2. Daarmee blijft Volharding 1 punt voor BVV en Helvoirt.
Onderin de eerste zege voor Sparta '25 in het jubileumweekend.

Derde klassen;
A. Heer heeft ondertussen 9 punten meer dan de concurrentie.
B. Veritas heeft ook een gigantisch gat van 8 punten, SVC 2000 is nog puntloos.
C. Sparta '18 verloor de koppositie aan SJVV maar heeft nog een restant in te halen tegen Oranje Zwart
D. Volkel en Boekel Sport scoorden niet in de topper maar Rhode profiteerde niet en speelde ook 0-0

Lager;
- Volgens de trainer van HVV Helmond is zijn team goed genoeg voor de subtop. Realiteit is dat ze in 4F onderaan staan en gisteren met 10-0 verloren.
- DEV Arcen won haar eerste 8 duels maar verspeelde gisteren tegen Kronenberg de eerste punten; 1-1

Ik was bij SHH - BSV Limburgia. Het eerste half uur ging gelijk op. BSV Limburgia maakte 0-1, SHH maakte gelijk en stortte toen in. BSV Limburgia maakte direct 1-2 en voor rust 1-3. Na de pauze wilde SHH wel maar vergat te verdedigen en stond in no-time 1-5 achter. Het had nog 5-12 kunnen worden maar de doelmannen hielden nu wel hun doel schoon.

L1 was bij Geulsche Boys v DBSV en maakte volgens mij een aardig stukje, ik moet zelf nog kijken;
http://www.l1.nl/video/l1sprt-meer-dan-50-tegendoelpunten-voor-geulsche-boys-8-nov-2015-0
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
De keeper van DBSV heeft een poster van Jeroen Verhoeven boven zijn bed hangen

edit: En de keeper van Geulsche Boys haalt de 1.50 niet

15 toeschouwers, netjes
 

Joost

Well-known member
Ik moet eerlijk bekennen dat het zaterdag bij de A1 van SHH drukker was dan gisteren bij het eerste.
 

Keyser S?ze

New member
De keeper van DBSV heeft een poster van Jeroen Verhoeven boven zijn bed hangen

edit: En de keeper van Geulsche Boys haalt de 1.50 niet

15 toeschouwers, netjes

Haha, die reportage heb ik gisteren op L1 gezien. Die keeper van Geulsche Boys die kwaad weg liep na afloop. Wat een treurigheid was dat.
 

Joost

Well-known member
Ik vind Geulsche Boys wel een heel sympathieke vereniging. Die doen al jaren gewoon hun eigen ding op het laagste niveau met alleen meer spelers uit het eigen dorp ?n heeft ook een aantal jeugdteams. Alleen is de spoeling in de oudere jeugd erg dun.

Ze staan hoog op mijn verlangslijstje om eens te bezoeken.
 

de waan

Well-known member
Was wel buitenspel, die 1-4. Grensrechter heeft vast wel gevlagd.

WSV E11 speelt trouwens doorgaans voor twee keer zoveel publiek.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
6 december is in de 5e Klasse I de topper VCO - Ruwaard. 0 uit 9 en 0 uit 10.

edit: In 5C was vandaag ook zo'n duel, SNA Montfort verloor thuis met 0-1 van Susterse Boys.
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
6 december is in de 5e Klasse I de topper VCO - Ruwaard. 0 uit 9 en 0 uit 10.

edit: In 5C was vandaag ook zo'n duel, SNA Montfort verloor thuis met 0-1 van Susterse Boys.

SNA heeft een halve selectie verloren aan een zaalvoetbalteam twee jaar terug. Die vinden nu gezelligheid belangrijker.
 
G

Gast

Guest
Na vier thuiswedstrijden stond de teller op twee punten en dus werd er niet gewonnen. Gistermiddag tegen Achates weer en kans die met beide handen aangegrepen werd. Middenmoters Olympia en Achates zijn allebei bezig aan een baggerseizoen al heeft Achates ??n punt meer. Vooraf was er vrees voor een afgelasting aangezien Olympia daar doorgaans nogal happig op lijkt te zijn ?n er in de regio veel was afgelast. Enkele regendruppels zijn doorgaans al teveel van het goede maar in Boxmeer durfden ze het risico, ondanks enige twijfel, deze keer w?l te nemen.
Warempel stond Olympia na een half uur terecht met 2-0 voor en leek de eerste thuisoverwinning sinds ruim een half jaar in de maak. Enkele minuten na rust hield middenvelder van Oss een opponent licht vast, in de ogen van de jonge scheidsrechter De Kleine betrof het echter een doorgebroken speler waarop van Oss met direct rood moest vertrekken. Verontwaardiging alom maar Achates geloofde in een comeback. Toen enkele minuten later Olympia op de counter ??n op ??n kwam te staan, maar zeer dubieus werd afgevlagd door de clubgrens van Achates, sloeg de vlam in de pan. De wedstrijd verharde en Achates-speler Tunnesen liet zich verleiden tot een domme overtreding op eigen helft die hem zijn tweede geel opleverde. Met tien tegen tien leek Achates de moed in de schoenen te zakken en na de beslissende 3-0 lieten ze het lopen en boekte Olympia de grootste thuiszege in de competitie sinds april 2012, toen Juliana Mill eveneens met 6-0 werd verslagen.
Tot zover weer een verhaal over mijn lokale scheissverein, acterend op het ??n na laagste niveau.

IMG_1311.jpg
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan