WK kwalificatie vrouwen 2019

Friesland

Well-known member
Straks om 19:00 beginnen de Nederlandse vrouwen aan hun WK kwalificatie. Het is direct tegen de rechtstreekse concurrent Noorwegen die al op 6 punten staat.

In een andere groep ging Duitsland afgelopen vrijdag in eigen huis verrassend onderuit tegen IJsland. Vandaag wonnen ze met 11-0 van de Faer?er.

De groepwinnaars plaatsen zich rechtreeks voor het WK in Frankrijk, de 4 beste nummers 2 plaatsen zich voor de play-offs, slechts een van die vier plaatst zich voor het WK.
 

Friesland

Well-known member
IJsland speelt 1-1 in Tsjechi? en levert dus weer 2 punten in van de "bonus" die ze tegen Duitsland behaalden, ze hebben er wel nog altijd 1 over.
 

Friesland

Well-known member
Van Veenendaal stopt een strafschop van Noorwegen, die werd gegeven naar hands van Van de Sanden.
 

Friesland

Well-known member
In de 93e minuut wordt het toch nog 1-0 voor Nederland. Miedema schiet op doel, Groenen glijdt onder de bal door en de Noorse keeper is verrast.
 

DeMaster

New member
Duitsland stond met de rust al voor met 6-0.
Tegen IJsland waren ze niet al te best. De fans zijn niet bepaald tevreden over bondscoach Jones.
 

Schaakliefhebber

Active member
De kwalificatiereeks bestaat uit twee fases.
In de eerste fase eindigden de Faer?er Vrouwen nog als eerste in hun groep, na winst tegen Turkije, Montenegro en Luxemburg.
In de tweede fase hebben ze alle 3 hun wedstrijden verloren met de doelcijfers 0 voor en 27 tegen, 2 8-0 nederlagen tegen Tsjechi? en IJsland en nu dus de 11-0 nederlaag tegen Duitsland.
 

DeMaster

New member
Ben wel benieuwd naar Duitsland, hebben een goed elftal. Eerdere winst met 6-0 tegen Sloveni? met mooie goals. Mag normaal gesproken geen probleem zijn en gewoon deelname aan het WK in 2019.
 

Friesland

Well-known member
IJsland kan zich vandaag kwalificeren voor het WK, als ze thuis van Duitsland winnen. Bij een gelijkspel houdt IJsland de kansen in eigen hand. De wedstrijd wordt live uitgezonden door de ZDF.

Dinsdag zijn de laatste wedstrijden dan speelt IJsland thuis tegen Tsjechi?, waartegen ze het tot nu toe enige puntenverlies leden, en Duitsland moet op bezoek bij de Faer?er.
 

Friesland

Well-known member
Heeft IJsland alles gewonnen :S Haha
Behalve die uitwedstrijd tegen Tsjechi? en staat zo 1 punt voor op Duitsland met na vandaag nog 1 wedstrijd te gaan voor beide teams.
Dat is wat deze wedstrijd interessant maakte. Duitsland nu op 0-2, dus de WK-droom voor IJsland lijkt nu heel ver weg.
 

Friesland

Well-known member
Duitsland wint met 2-0 en heeft tegen de Faer?er (waar ze vorig jaar met 11-0 van wonnen) voldoende aan een gelijkspel.
 
Bovenaan