Ligue 1

Batigoal

Well-known member
Interessante doordeweekse speelronde in de Ligue 1. Pochettino verspeelde bij zijn debuut direct punten tegen Saint-Etienne en Lille verloor verrassend thuis van Angers. Lyon profiteerde optimaal door zelf te winnen met 3-2 van Lens, mede door 2 goals van wie anders dan Depay. Het wordt interessant om te zien of hij het restant van zijn contract bij Lyon blijft. Dat zou geen gekke keuze zijn, want dit is een seizoen waarin we weer eens een andere kampioen kunnen krijgen dan PSG.
 

ALenstra

Well-known member
De wedstrijd tussen Olympique Marseille en Stade Rennes werd gisteren afgelast nadat capuchonnetjes het trainingscentrum van de thuisclub bestormden.
 

Batigoal

Well-known member
De wedstrijd tussen Olympique Marseille en Stade Rennes werd gisteren afgelast nadat capuchonnetjes het trainingscentrum van de thuisclub bestormden.
Een combinatie van woedende fans van OM en een groep relschoppers die ieder verzetje aangrijpen om los te gaan zorgt voor brand en vernielingen op het trainingscomplex en het gebied rondom het stadion. De 4 nederlagen op rij worden genoemd als excuus, maar eigenlijk is het een al langer sluimerende onvrede vanwege de combinatie van een Amerikaanse eigenaar die niets van voetbal weet, een incompetente leiding (zowat alle grote talenten zijn de afgelopen 2 jaar einde contract of bijna gratis vertrokken, deze week weer eentje) en algehele frustratie over de lichtjaren achterstand op Paris Saint-Germain. Marseille staat er hiermee weer lekker negatief op. ;)

Ondertussen gaat André Villas-Boas vertrekken aan het einde van het seizoen, mogelijk zelfs per direct bij een volgend slecht resultaat. Favre wordt genoemd als opvolger; dat is wel interessant.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Haha, het bestuur van Marseille haalt nog even een speler en trainer Villas-Boas zit er niet op te wachten en heeft zijn ontslag ingediend. Maar als ze het niet accepteren, blijft hij 😂
 

Batigoal

Well-known member
De aanstelling van Raymond Domenech als trainer van Nantes kreeg vorige maand de nodige aandacht, omdat het na 10 jaar zijn rentree betekende als trainer. Was geen succes, want hijs nu alweer ontslagen.
 

Batigoal

Well-known member
Jorge Sampaoli wordt de nieuwe trainer van Olympique Marseille. Interessante keuze; hij liet Chili en Sevilla zeer aantrekkelijk voetballen. Benieuwd of hij OM dit seizoen nog een de praat krijgt om CL-voetbal te halen.
 
Bovenaan