KKD Speelronde 34

Joost

Well-known member
Nog 5!

Vrijdag
1800 NEC v Jong AZ
2000 FC Dordrecht v FC Den Bosch
2000 Roda JC v NAC
2000 SC Cambuur v Helmond Sport
2000 FC Eindhoven v Jong Ajax
2000 Telstar v Excelsior
2000 TOP Oss v MVV
2000 Jong FC Utrecht v FC Volendam

Zaterdag
2000 Go Ahead Eagles v Almere City

Maandag
2000 Jong PSV v De Graafschap

Nog 3 punten heeft Cambuur nodig om officieus promotie binnen te slepen en dat kan vrijdag dus gebeuren tegen Helmond Sport. Promotie wordt officieel als Almere een dag later niet wint bij de Eagles. En als de Graafschap deze of volgende week meewerkt kan ook de titel worden binnengehaald.

NEC begint het weekend en zal de punten hard nodig hebben om FC Volendam en Roda JC niet nog dichterbij te zien komen. Anderzijds kan het verschil na dit weekend ook gewoon weer 7 punten zijn want Jong AZ, dat moet toch wel lukken? Ze zijn wel aardig bezig, 9 punten uit de laatste 5 duels voor Jong AZ.

Roda en NAC kunnen in de nacompetitie/promotiestrijd de punten hard gebruiken.
Dordt kan tegen Den Bosch de rode lantaarn definitief aan de Brabanders schenken.
TOP Oss doet het goed in de periode, 3e, en kan bij winst tegen MVV toch echt serieus mee gaan doen.
Eagles is na de nederlaag in Doetinchem klaar in de strijd om rechtstreekse promotie en kan Almere daarin ook meesleuren.
We sluiten af met de koploper in de periode tegen De Graafschap.
 

Bernardo

Well-known member
Promotiefeest van SC Cambuur moet ingetogen en coronaproof: ,,Het vieren zal gewoon anders moeten”

Dat Cambuur gaat promoveren, durft zelfs de meest pessimistische supporter nu wel hardop te zeggen. Maar wanneer dit gebeurt, is nog de vraag. De gemeente Leeuwarden, sportclub Cambuur, de politie en supportersclubs buigen zich vandaag over de vraag hoe een promotie- en kampioensfeest in coronatijd gevierd kan worden.


100%

Dat Cambuursupporters staan te springen om iets te vieren, werd al duidelijk uit het begroeten van de spelersbus op 28 februari na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen Almere City FC. ,,Toen is er niet ingegrepen”, zegt burgemeester Sybrand Buma. ,,Ook omdat wij zien dat het inzetten van handhavers die mensen verzoeken weg te gaan, op zo’n moment beter werkt. Maar het mag duidelijk zijn dat een kampioensfeest zoals in 2013 er dit jaar niet gaat komen. Hoe jammer dat ook is. We zullen ons moeten voorbereiden op andere manieren om de promotie te vieren.”

Gisteren hing de gemeente alvast camera’s op rond het Cambuurplein. Dat leidde direct tot reacties op sociale media. Toch is het niet iets nieuws, verzekert Buma. ,,We zetten ook camera’s in met drones in dergelijke gevallen. Bovendien zijn de camera’s nog niet aangezet, maar vooral ook bedoeld als preventie. Tegelijkertijd is alles nu anders. We leven in een gezondheidscrisis en we lezen over mensen die lijden aan corona of die werken in volle ziekenhuizen. We voelen ons allemaal verantwoordelijk om de ander niet te besmetten. Het coronaprobleem is niet van de overheid, het is van ons samen.”

Dat realiseren de supporters zich ook, zegt Kees Elzinga van supportersclub Kern van Cambuur. ,,Maar er is tegelijkertijd ook zoveel emotie rond dit kampioenschap dat ons vorig jaar afgenomen werd. Voetbal is emotie en Cambuur is dat zeker.”

Topprestatie

Buma noemt deze clubliefde liever ,,positieve emotie”. ,,Cambuurfans hebben veel reden tot juichen. Het is een topprestatie wat het team dit jaar laat zien.” Hij is al enige weken in overleg met de burgemeesters van Amsterdam, Arnhem en Doetinchem waar mogelijk ook voetbalfeestjes op de agenda staan. ,,Maar in Leeuwarden zijn wij waarschijnlijk het eerst”, aldus Buma. ,,Ik ben ook benieuwd hoe de supporters en de club het zelf zien. We willen het graag samen doen.”

Er is zoveel emotie rond dit kampioenschap dat ons vorig jaar afgenomen werd

Kees Elzinga van de Kern van Cambuur maakt al bekend een sfeeractie die op 30 april gepland stond, in de thuiswedstrijd tegen de Graafschap, naar voren te halen. Omrop Fryslân is daarnaast bezig met een speciale uitzending rond de kampioenswedstrijd. Voor andere suggesties zegt Buma open te staan, zolang ze maar coronaproof zijn. ,,We doen wat kan, zoals het toelaten van 1350 supporters in het stadion bij de wedstrijd tegen De Graafschap. Tegelijk moeten we ook niet de schijn ophouden dat er dingen kunnen doorgaan. Het blijft altijd second best. Hoe jammer het ook is.”

Verplaatst

De KNVB maakte gisteren bekend dat het duel tussen Jong AZ en SC Cambuur op 23 april een uur verplaatst wordt naar 21.00 uur. Dit zou een planningstechnische reden hebben, al vertrouwt Elzinga die motivering niet helemaal. ,,Ik denk dat de avondklokregel nu ook wel goed uitkomt. Tegen de tijd dat de spelersbus in Leeuwarden arriveert, is de avondklok al ingegaan en wordt handhaven makkelijker. Het vieren zal gewoon anders moeten.” Ook besloot de KNVB het duel te verplaatsen van het trainingscomplex van AZ naar het stadion in Alkmaar. Dat is, zo meldt de KNVB, een beter decor voor een kampioenswedstrijd.

Cambuur zou zelfs aankomende vrijdag, in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, promotie veilig kunnen stellen. Met een voorsprong van twaalf punten op de nummer drie – de nummer twee promoveert dit jaar ook rechtstreeks – en een veel beter doelsaldo, is de afstand tot de concurrentie onoverbrugbaar

FrieschDagblad.


Benieuwd hoe dit gaat verlopen morgen, na de overwinning tegen Almere werd er niet gehandhaafd door politie. Alleen dat was overdag, nu zit je ook nog met die avondklok...
 

Bernardo

Well-known member
Allemaal bang voor de opmars van Sleeping Giant SC CAMBUUR, tis wel duidelijk! #CAMBUURKOMTERAAN
 

Abubakari

Well-known member
Dat pes5 zeven kleuren schijt is logisch, maar Eef en Batigoal hoeven zich toch nog geen zorgen te maken?
 

Bernardo

Well-known member
Sowieso. 9-0 vanavond. Zoveel records dit seizoen al, dat record van grootste overwinning moet ook nog even uit de boeken.
 

Bernardo

Well-known member
Was steeds geblesseerd, vandaag voor het eerst weer bij de selectie. Evenals Paulissen, ook terug van blessure.
 
Bovenaan