KKD Speelronde 26

Joost

Well-known member
Speelronde 26 en we plakken er wat inhaalduels achteraan;

Vrijdag
1845 Go Ahead Eagles v Jong PSV
1845 MVV v Telstar
2100 Roda JC v NEC
2100 FC Den Bosch v Jong FC Utrecht
2100 De Graafschap v Jong AZ

Zaterdag
1400 FC Eindhoven v FC Volendam
1630 FC Dordrecht v Helmond Sport

Zondag
1215 Almere v Cambuur

Maandag
1845 Excelsior v Jong Ajax
2100 NAC v TOP Oss

Dinsdag
1630 NEC v FC Den Bosch
1845 Jong FC Utrecht v FC Dordrecht

Woensdag
1845 Almere City v FC Volendam

We zitten dus weer met een duel op dat vreselijke tijdstip van 1630 op dinsdagmiddag. Ik heb daar bij de KNVB vragen over gesteld want uit de beschikbare documentatie blijkt in niets dat dit ook voor de Eerste Divisie van toepassing moet zijn.

- Gestart wordt met Eagles en Jong PSV. Het kwaliteitsverschil is overduidelijk maar een 1'tje in de Toto is niet gelijk een zekerheidje, Jong PSV haalt veel meer punten in uitduels en dat geldt ook voor de Eagles.
- MVV won thuis van NEC en Excelsior en zal ook van Telstar willen winnen om wat te klimmen op de ranglijst. De Velsenaren zagen Eindhoven eerdere deze week in de laatste minuut gelijkmaken waarmee de aansluiting richting de nacompetitie kwijt lijkt.
- De Graafschap won er al 7 op rij en tegen Jong AZ zal wel de 8e worden. Zeker omdat er nog een appeltje te schillen valt met de Alkmaarse beloften na de 7-3 in Wormerveer in september.
- Zou het Den Bosch lukken om weer eens te winnen? Jong FC Utrecht verloor er 5 op rij en lijkt de ideale tegenstander.
- Roda en NEC zullen zich wel plaatsen voor de nacompetitie, het onderlinge duel is een mooie graadmeter. Maar vooral Roda zal ook geschiedenis willen schrijven met 6 overwinningen op rij. Als iemand overigens weet waarom dit duel van zondag naar vrijdag is verplaatst dan hoor ik het graag.
- Volendam en Eindhoven kenden beide een prettige slotfase afgelopen weekend en hebben een vormdip.
- Dordrecht wil tegen Helmond Sport proberen de laatste plaats voor te blijven
- Excelsior staat inmiddels 11 punten achter en kan de play-offs vergeten, het duel tegen jong Ajax is dus een echte middenmotorclash
- NAC zal tegen TOP willen winnen om de druk naar boven te houden
- De Topper van het weekend is in Almere, Cambuur komt op bezoek. Er zitten maar 4 verliespunten verschil tussen de twee clubs
 

Forza AZ

Well-known member
We zitten dus weer met een duel op dat vreselijke tijdstip van 1630 op dinsdagmiddag. Ik heb daar bij de KNVB vragen over gesteld want uit de beschikbare documentatie blijkt in niets dat dit ook voor de Eerste Divisie van toepassing moet zijn.
Als er CL is dan kan er inderdaad een Eerste Divisie wedstrijd om 21.00u beginnen, zoals afgelopen dinsdag ook het geval was. Volgende week is er echter geen CL op dinsdag, maar KNVB-beker. ESPN zal daarom niet tegelijk met een halve finale beker ook een andere wedstrijd willen uitzenden.
Vraag blijft dan wel waarom er niet gewoon 2 wedstrijden om 18.45u kunnen beginnen, want dat doen ze op vrijdag wel.
 

Joost

Well-known member
NEC op voorsprong na een werkelijk belachelijke penalty. Opvallend; in Nijmegen kregen ze ook al een penalty die helemaal nergens op sloeg.
 

Joost

Well-known member
Roda maakte de verdiende gelijkmaker en leek door te stoten. Maar onnodig krijgt Falkenburg zijn tweede gele kaart en twee minuten later geblunder van Hoekstra waaruit NEC scoorde.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Wat deed Falkenburg? Shirt uit? Kreeg meteen na zijn goal geel zag ik.
 

Joost

Well-known member
Nee, een stevige tackle. Waren terechte kaarten.

Persoonlijke fouten breken ons op, jammer.
 

Abubakari

Well-known member
Cambuur nog niet echt in de problemen geweest in de topper bij Almere City. Twee goeie kansen gecreëerd waarvan er eentje benut werd, 0-1 derhalve voor Cambuur.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Wow, dat ben ik niet gewend van Excelsior, een overtuigende overwinning, 5-1 tegen Jong Ajax! :eek:
 
Bovenaan