Hoofdklasse B zondag 2021-2022

bqandy

Well-known member
Hoofdklasse B zondag

Oost: AWC (Wijchen), Juliana'31 (Malden), Longa'30 (Lichtenvoorde), Orion (Nijmegen), RKZVC (Zieuwent), Silvolde, Zuid: Baronie (Breda) EHC (Hoensbroek), Halsteren, Meerssen, Minor (Nuth), Moerse Boys (Zundert), Nuenen, OJC Rosmalen, UDI'19 (Uden),

Vanwege het afhaken van Leonidas (vorig seizoen al) en IFC bestaan de hoofdklassen op zondag uit 15 clubs.
 

Joost

Well-known member
EHC v AWC werd gisteren na een dik half uur gestaakt (tussenstand 0-2);

Na ruim 36 minuten was voetbal totaal niet belangrijk in de beladen degradatiekraker tussen hekkensluiter EHC/Heuts uit Hoensbroek en AWC. Na een luchtgevecht in de zestien bleef EHC-puntspeler Rick Polman roerloos liggen.

Al snel was iedereen op het veld overtuigd van de ernst van de situatie. Polman raakte het bewustzijn soms kwijt en de emoties liepen hoog op. Diverse EHC’ers stonden met de tranen in de ogen het verschrikkelijke tafereel te aanschouwen. De ambulance was binnen enkele minuten ter plekke en nam de zwaar aangeslagen Polman mee.

Arbiter Witlox dirigeerde beide teams richting kleedkamer, waar al snel duidelijk werd dat verder spelen voor de geëmotioneerde thuisclub onmogelijk was. AWC toonde begrip voor deze logische beslissing van het toch al zo geplaagde EHC. Zondagavond werd duidelijk dat Polman niets had gebroken en nog in afwachting was van de uitslagen van diverse scans.
 

Fregge

Well-known member
Vandaag aanwezig geweest bij Nuenen - AWC. Op zich wel een aardige wedstrijd. Gelijkspel had voor deze wedstrijd beter geweest voor de afspiegeling van de wedstrijd, maar 3-2 was niks verkeerds.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Ook geen Rosmalen vanwege ... Corona! Maar alsnog aan de bak, en al bijna op bestemming, bij VOC - TOGB in de andere hoofdklasse.
 

bqandy

Well-known member
Nog twee andere wedstrijden er ook uit: RKZVC - Minor en Silvolde - EHC.
Wel gespeeld, vanavond al: AWC - Longa 30 2-5
 

Joost

Well-known member
EHC heeft vorige week Eric van der Luer gecontracteerd als trainer voor de volgende twee seizoenen.

Vandaag heeft de club zich teruggetrokken uit de Hoofdklasse.
 

De Groene Scout

Well-known member
Op welk niveau mag v.d. Luer dan instappen bij EHC?
Is dat 1 niveau lager of gewoon terug naar de 5e klasse. Slaat toch nergens op halverwege terugtrekken.
 

Joost

Well-known member
EHC had al een extreem smalle selectie en geen lager elftal (het 2e speelt 3e reserveklasse) of jeugd (oudste jeugd is onder 13) waar uit te putten viel.

Ze degraderen nu automatisch naar de 1e klasse.

De club is redelijk overvleugeld in de breedte door Groene Ster en FC Hoensbroek. Voor zover ik weet is het nog een klein groepje fanatiekelingen die de boel draaiende houdt.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
FC Hoensbroek zit ook echt om de hoek met een nieuw complex.

Wist niet dat EHC er zo slecht voorstond
 

Joost

Well-known member
Minor, ook zo'n geval van een club waar een heel klein groepje er geld in pompt en daarmee de hoofdklasse bereikte is ook ten dode opgeschreven volgens mij. Afgelopen zondag werd de wedstrijd in Halsteren afgezegd, volgens officiele berichten vanwege Corona. Volgens onofficiele omdat de spelers niet waren komen opdagen vanwege het ontslag van de trainer eerder die week.
 

de waan

Well-known member
Mazzeltje voor clubs als Longa'30 die er in een normaal seizoen keihard uit zouden zijn gevlogen. Nu moeten ze alleen het terminale Minor en het ook vrij zwakke Moerse Boys eronder zien te houden. Treurigheid, zo'n afdeling.
 
Bovenaan