Flora en Fauna

MWLC

Well-known member
Zo,vandaag de tomatenzaadjes in de bakken gedaan,en verleden week de komkommerzaadjes. Eind maart de wortelen/rode bieten en aambeien in de grond,en mss ook nog sperziebonen. Heb nu al zin in de zomer.
 

erka

Well-known member
Weer een wolf gespot, in Twente dit keer. En in Oost-Groningen is de wilde oehoe teruggekeerd na jaren afwezigheid. Toch leuke berichten zo.
 

erka

Well-known member
En weer ??n. Nu op de westflank van de Veluwe, zowel rond Wageningen als bij Putten. Mogelijk dezelfde.
 

Batigoal

Well-known member
Is dit een wolf topic aan het worden?
Dan maar een ander bericht, want de Europese steur doet het steeds beter. Deze werd een paar jaar terug in ons land uitgezet nadat hij bijna was uitgestorven. En inmiddels blijkt uit het eerste monitoringonderzoek dat ze zich op eigen kracht op meerdere plaatsen in Nederland in de Rijn vermenigvuldigen. Toch een voorbeeld van een herintroductieproject dat w?l goed gaat.
 

erka

Well-known member
En alweer eentje, dit keer weer in Drenthe. In de buurt van het Bargerveen gezien.
 

erka

Well-known member
Wolf in Drenthe is nu DNA-bevestigd. Hij zat eerst in Bargerveen en daarna in Oosterhesselen e.o. Afgelopen weekend is er eentje gezien in Appelscha. Vast dezelfde.

Nationaal Park Drents-Friese Wold (Appelscha, Diever, Dwingeloo) is in principe groot en rustig genoeg om permanent te settelen voor wolven. Ben benieuwd of dat gebeurt.
 
Bovenaan