FC Twente Nieuws topic

De Groene Scout

Well-known member
Even een up-date:
Vak-P is Vak-P niet meer: 'Er heerst een angstcultuur'
ENSCHEDE -*(Oud)leden van Vak-P bevestigen de bewering van burgemeester Onno van Veldhuizen dat Satudarah de dienst uitmaakt in het home. „Vak-P is Vak-P niet meer sinds Satudarah er de lakens uitdeelt”, zegt ??n van hen. „Er heerst een angstcultuur. Sommige leden durven zelfs niet meer in het home te komen. Er hebben niet voor niets honderden leden opgezegd de laatste jaren.”

Ze zijn niet alleen bang voor Satudarah maar ook voor Saudarah, de offici?le supportclub van Satudarah met vooral jonge leden. „Ik wil zeker niet met naam in de krant. Als blijkt dat ik met de media heb gesproken, ben ik vreselijk aan de beurt”, zegt ??n van hen.

Invloed

Vak-P telt slechts ‘tien tot vijftien’ leden van Satudarah, zo melden anonieme leden. Maar hun invloed is groot. Ze zouden onder meer bepalen wie er wel en niet naar binnen mogen in het home. Het offici?le bestuur van Vak-P zou niet opgewassen zijn tegen de druk die Satudarah binnen de supportersclub uitoefent.
Het is de tweede keer in de historie dat het home van Vak-P op slot gaat. In 2006 was het onderkomen drie maanden dicht na drugshandel in het home en de damestoiletten onder de tribune.
Aanvankelijk besloot het toenmalige bestuur van Vak-P zelf om de boel te sluiten, maar toen het daarop terugkwam, ging de deur op bevel van burgemeester Peter den Oudsten op slot. Naar aanleiding daarvan werden extra beveiligingsmensen ingeschakeld. Ook werd het cameratoezicht verscherpt.

Georganiseerde misdaad
De overheid maakt jacht op motorclubs als Satudarah vanwege criminele activiteiten van de leden. Ze probeert aan te tonen dat er sprake is van een georganiseerde misdaadorganisatie, maar slaagt daar tot nog toe niet in. De invloed van de motorclub op FC Twente is al jaren punt van zorg bij de politie, gemeente en de club zelf. De veronderstelling is dat leden van Satudarah een rol spelen bij de drugsvoorziening in het stadion.
Enschede sloot enkele jaren geleden het clubhuis van Satudarah aan de Parkweg. Ze raakten daarna wat uit zicht en kwamen soms bijeen in caf?’s. In Enschede werden de laatste tijd vaker leden in hun leren clubjacks op de tribune gezien in Vak-P.
Begin dit jaar deden fans aangifte van mishandeling. Voor de politie was de maat vol, toen bleek dat zij bepaalden wie het honk in mocht, en wie via het honk het stadion kon betreden.

Zonder kaartje
Omdat het supportershome van Vak-P een deur heeft aan de buitenzijde van het stadion, zijn er de afgelopen periode personen binnengekomen zonder toegangskaartje. „Die personen werden binnengelaten door de Saturadah-leden die bij de deur stonden”, zegt politiechef Janny Knol.
„Eenmaal in het home konden ze zo doorlopen het stadion in. ”Omdat deze personen niet zijn gecontroleerd bij de reguliere toegangspoorten konden ze allerlei goederen het stadion binnensmokkelen. „Zo ontstond er dus een potentieel gevaar voor alle supporters.”

Kleding
FC Twente-directeur Erik Velderman kondigde gisteren aan, dat de club de huisregels wat betreft kleding gaat aanpassen.
„We willen geen hesjes van motorclubs op de tribune zien, en ook niet dat fans van de tegenstanders in het shirt van hun club tussen onze supporters op de tribune gaan zitten.”
Een woordvoerder van Satudarah laat weten dat de motorclub vooralsnog geen commentaar heeft. Op de Facebookpagina van Vak-P verscheen gistermiddag de mededeling dat er een afspraak is gepland met de burgemeester en het bestuur van Vak-P. „Vanzelfsprekend reageren wij daarom nu nog helemaal nergens op.”
 

JMD

Well-known member
WTF, gewoon via het supportershome binnen kunnen lopen? Dat kan toch niet? Bij PSV blijft de tussendoor tussen het supportershome op Noord en het stadion altijd dicht voor en tijdens het duel. Pas na afloop gaat die open zodat men vanaf de tribune direct door kan lopen. Toen het home daar kwam is direct ook al gezegd dat dit zo zou gaan gebeuren. Hoe naief ben je als club dat je dit toestaat?

En sinds wanneer is Satudarah bij vakP gekomen?
 

De Groene Scout

Well-known member
Kort na de aankondiging dat Sonny Stevens weg moet bij Twente ook direct nieuws over de andere keepers.
Marsman blijft uiteraard en Drommel wil Twente verhuren.

De 2e of misschien wel 1e keeper moet de Belg John Brondeel worden, nu op huurbasis bij NAC onder de lat.
Twente neemt hem over van Lierse SK en heeft hem vastgelegd tot 2021.

Dus niet, Marsman moet ook weg en Twente gaat op zoek naar een extra keeper.
 

JFK

Well-known member
Iemand het boek van Joop 'ich habe es nicht gewusst' Munsterman al gelezen?

Wel een paar citaten.
Kort samengevat komt het er op neer dat iedereen fout is behalve Joop M.

Overigens schijnt het PDF-bestand van dit boek op internet beschikbaar te zijn. Joop M. is not amused hierover.
 

de waan

Well-known member
Joop die nog een keer gaat vertellen dat hij er allemaal niks aan kon doen, ik kan me niet voorstellen dat dat een bestseller wordt. Wie koopt zo'n boek?
 

JFK

Well-known member
Munsterman nu bij Nieuwsuur.
Joran van der Sloot kan nog wat leren van de manier van liegen van Joop M.
 

Pascallovic

New member
Stel dat hij niet liegt. Dan is hij toch de slechtste directeur allertijden?
Is niet de eerste directeur met geheugenverlies op zo'n specifieke deal als die bijsluiter bij Doyen. Of hij heeft zoveel geheime bijsluiters afgesloten dat hij die nooit allemaal heeft kunnen onthouden.
 

gevegt

Well-known member
Is niet de eerste directeur met geheugenverlies op zo'n specifieke deal als die bijsluiter bij Doyen. Of hij heeft zoveel geheime bijsluiters afgesloten dat hij die nooit allemaal heeft kunnen onthouden.
Directeur zijn is gewoon heel slecht voor je geheugen. Geen aanrader als je lang thuis wil blijven wonen.
 
Bovenaan