Wij speelden jaren op een kunstgrasveld dat niet gesproeid werd, nooit last gehad van blessures.Wel treurig. Gelukkig geen slachtoffers.
Wij speelden jaren op een kunstgrasveld dat niet gesproeid werd, nooit last gehad van blessures.
Het is sowieso een mythe dat er meer blessures zijn op kunstgras, uit onderzoek blijkt dat dit helemaal niet het geval is.
Het is sowieso een mythe dat er meer blessures zijn op kunstgras, uit onderzoek blijkt dat dit helemaal niet het geval is.
Je krijgt dus niet eerder blessures, maar als je er niet op bent gewend te spelen (Wat bij de meerderheid in de Eredivisie het geval is) krijg je wel eerder last op plekken waar je anders geen last krijgt. Want de overgang van natuurgras naar kunstgras is wel heel zwaar voor gewrichten, pezen en spieren. Als je er niet op gewend bent te spelen is de kans dus gewoon groter dat je pijntjes en blessures krijgt dan wanneer je altijd op dezelfde ondergrond blijft spelen. Lachwekkend foponderzoek. Zeker cijfers die afkomstig zijn van de regering genomen.
Als je het leest kun je ook zien dat het puntje gewenning gewoon genoemd wordt.Je krijgt dus niet eerder blessures, maar als je er niet op bent gewend te spelen (Wat bij de meerderheid in de Eredivisie het geval is) krijg je wel eerder last op plekken waar je anders geen last krijgt. Want de overgang van natuurgras naar kunstgras is wel heel zwaar voor gewrichten, pezen en spieren. Als je er niet op gewend bent te spelen is de kans dus gewoon groter dat je pijntjes en blessures krijgt dan wanneer je altijd op dezelfde ondergrond blijft spelen. Lachwekkend foponderzoek. Zeker cijfers die afkomstig zijn van de regering genomen.
Als je 8 of 9 keer per jaar die overgang moet maken kun je wennen wat je wilt, maar het is dus wel 8 a 9 keer die zware overgang waardoor de kans op pijntjes groter worden, want ja je weet niet of je gewend bent. De ene speler is na 2x trainen aan kunstgras gewend en de ander na 4x trainen. Sommige clubs hebben ivm het programma wellicht weer niet de luxe om 4x op kunstgras te trainen in voorbereiding op een wedstrijd. Kortom slecht onderzoek. Want de kans op pijntjes is groter vanwege de zware overgang. Een overgang die men tig keer in een seizoen moet maken.Als je het leest kun je ook zien dat het puntje gewenning gewoon genoemd wordt.
Als je 8 of 9 keer per jaar die overgang moet maken kun je wennen wat je wilt, maar het is dus wel 8 a 9 keer die zware overgang waardoor de kans op pijntjes groter worden, want ja je weet niet of je gewend bent. De ene speler is na 2x trainen aan kunstgras gewend en de ander na 4x trainen. Sommige clubs hebben ivm het programma wellicht weer niet de luxe om 4x op kunstgras te trainen in voorbereiding op een wedstrijd. Kortom slecht onderzoek. Want de kans op pijntjes is groter vanwege de zware overgang. Een overgang die men tig keer in een seizoen moet maken.
Tja zo kan je alles wel kapot redeneren. Feit is gewoon dat er helemaal geen bewijs is dat er meer blessures van kunstgras dan van natuurgras komen.
Staat er toch dat de combi killing is?
Tja zo kan je alles wel kapot redeneren. Feit is gewoon dat er helemaal geen bewijs is dat er meer blessures van kunstgras dan van natuurgras komen.
Dan kan je ook zeggen dat clubs als Zwolle hier andersom hier het hele seizoen last van hebben. Wat is je punt?
Natuurgras is simpelweg een te hoge kostenpost voor een hoop clubs, maar goed dan ga je die hele discussie weer in. Ik probeerde alleen maar aan te geven dat er geen bewijs is dat aantal blessures op kunstgras hoger is.Dat je DUS een keuze moet maken.