Jonge Oranjes

Mommiej

Well-known member
Hele knappe 1-0 zege van Jong Oranje op Jong Gibraltar, die keeper kon in loop van 2e helft amper nog lopen en hoefde verder niet eens echt uit te blinken om schade beperkt te houden.
 

Abubakari

Well-known member
Sfeerverslagje? Die hoofdtribune staat er nog toch.
65fb5e85dea5e-IMG_4007.JPG

Het was mijn debuut aan de Langeleegte

Wat Kralinger zegt, beide lange zijden staan er nog. Overzijde waren de vier middenste vakken vol en de vakken daarnaast wat plukjes mensen, aan de kant waar ik zat zat het helemaal vol. Dus best wat publiek. Paar maanden terug zijn er ook een paar jeugdinterlands gespeeld en gezien de grote opkomst hebben ze de Langeleegte nog maar een paar wedstrijden gegeven. De andere groepswedstrijd was in Assen, bij Achilles 1894.
Entree is gratis, je kunt op de site van de knvb een gratis ticket krijgen. Qua sfeer was het vrij tam, veel ouders met kinderen.

65fb60188cf05-IMG_4019.JPG

Uiteraard was Lee Towers van de partij om het volkslied van de Litouwers ten gehore te brengen.

In het begin deed Litouwen nog aardig mee, maar toen Oranje een beetje aanzette stond het ook vlot 3-0.

1-0 Van Duiven (15')
2-0 Kleijn (18')
3-0 Kleijn (22')
65fb6227130dd-IMG_4021.JPG

Daarna was het verzet gebroken en werd het kort voor rust nog 4-0 door Julian Rijkhoff. In plaats van na rust nog volop aan het doelsaldo te werken vonden ze het wel prima, mondjesmaat nog een kans, pas in de slotfase kregen ze nog wat meer kansen.
Frankrijk won met 2-0 van België en zaterdag is het Nederland-Frankrijk in Assen. Dinsdag Nederland-België in Veendam. Stel nou dat je gelijkspeelt tegen Frankrijk, dan kunnen de Fransen dinsdag vol gas aan een grote(re) score gaan werken. Dus beter gewoon zaterdag van Frankrijk winnen en het dinsdag helemaal in eigen hand hebben tegen België.

65fb63184aa56-IMG_4023.PNG
 

Abubakari

Well-known member
Rechts akkerland
Links akkerland
en in de verte de contouren van Veendam
Nooit Nooit Nooit meer naar de Langeleegte...
Alles zit hier altijd tegen
 

Abubakari

Well-known member
Oranje o19 verliest het cruciale duel tegen Frankrijk met 0-1, daarmee is de kans op kwalificatie wel zo'n beetje verkeken want Frankrijk heeft nu aan een punt genoeg tegen de zwakke broeder in poule, Litouwen.
 

Mommiej

Well-known member
Ook de onder 17 kan na 2 vd 3 groepswedstrijden en nederlagen tegen Italie en Finland plaatsing voor EK vergeten.

Bij de meiden heeft ook de onder 17 zich niet geplaatst voor EK dit voorjaar, de onder 19 daar mag het begin april nog proberen zich te kwalificeren voor het EK in juli
 
Bovenaan