Derde Divisie B seizoen 2021/2022

Fregge

Well-known member
Zo inderdaad die dubbele rode kaart bij HSC. Grappig is, gebeurt dit in de Eredivisie, zit er niet echte kracht achter en dan is 't dus geen rood. Belachelijk
 

bqandy

Well-known member
Ons puntenaantal is vandaag verdubbeld; van 1 naar 2.
2 zwakke ploegen tegenover elkaar die beide terecht onderaan staan.
Bij een 1-2 achterstand een heel opmerkelijk moment. Bij een diepe bal is de keeper van Hollandia net iets eerder bij de bal dan de speler van HSC'21. Beide botsen tegen elkaar en hebben daarbij de knie iets opgetrokken. 2x rood en een penalty voor HSC'21. Ik was er blij mee, maar begrijp het nog steeds niet.
Komt het nog goed met HSC'21 dit seizoen?
 

De Groene Scout

Well-known member
De speler van Hollandia die daarna Ter Hogt kreupel probeerde te schoppen mag van mij wel 5 wedstrijden schorsing krijgen.
En die heeft hij ook gekregen. Alle 3 rode kaarten zijn even zwaar bestraft. Dus ook de keeper van Hollandia en Cenk Uguz mogen 5 duels vanaf de zijlijn toekijken.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Goed! Hier dan eindelijk een verslag van mijn wedstrijd van zondag, OFC - Hoogland. Daar was genoeg om te doen.

In de beginfase deed Hoogland bepaald niet onder voor OFC, waren regelmatig in de aanval, kwamen zelfs op een 0-1 voorsprong na een kwartier spelen. Helaas stak mijn collega ASR aan de andere kant van het veld de vlag omhoog voor buitenspel. Dat feestje ging dus niet door. Even later een super interessante als ook complexe situatie voor mij. Een vrije trap nabij de zijlijn vlak voor mij werd voor het doel van Hoogland geslingerd. Nadat de bal weg gekopt werd, schoot een OFC speler de bal weer richting doel. Op zo'n 8 meter afstand van het moment van schieten raakte een Hoogland speler de bal, waarna deze via nog een Hoogland speler bij een OFC speler terecht kwam. En deze scoorde. Nu was de vraag of die OFC speler op het moment van het schot al buitenspel stond. En of het schot van/via de speler van Hoogland kwam. Allemaal vragen en ik moest het antwoord gaan geven: geldige goal. Gelijk had ik een man of 5 van Hoogland bij mij.

Beelden waren er ook gelukkig ook, dus die heb ik maandag opgevraagd. Heel lastig in het beeld was het te zien of het buitenspel was op het moment van schieten, heel erg close was het in ieder geval. Maar vervolgens nog of de bal van of via de Hoogland speler kwam. Want in het ene geval zou het wel strafbaar buitenspel (via) zijn geweest, maar in het andere geval (van) niet. Maar ik heb het nagevraagd binnen een Betaald Voetbal ASR. De bal werd van zo'n afstand geschoten dat van een safe (in dat geval zou het namelijk buitenspel zijn geweest) geen sprake kon zijn. Speler had voldoende tijd tot de bal, het is dus een bewust actie om de bal te spelen. Ik zat dus goed. :) Door alle commotie ga je daar natuurlijk een beetje aan twijfelen.

Daarna was eigenlijk gelijk de wedstrijd wel gespeeld, OFC had Hoogland goed in de tang en het was wachten op meer treffers. Uiteindelijk maakten ze er nog 3 bij.

Eerste helft daagden de OFC spelers mij flink uit voor wat betreft buitenspel. Ik was helaas achteraf gezien niet scherp (genoeg) op het bewaken van de lijn van de voorlaatste verdediger. Sinds dit seizoen is het voor mij op landelijk niveau niet meer vooraf zichtbaar of je een rapporteur hebt, dit omdat ze merkten dat bij bepaalde rapporteurs afgezegd werd. En het natuurlijk geen verschil mag uitmaken of je er eentje hebt of ziet. Ik had de eerste helft een beetje gescreend, maar niemand was mij opgevallen. Echter bleek er wel iemand te zijn, want rond minuut 70 zag ik iemand achter de hekken een map open slaan en erin schrijven. Ik wist genoeg. Gelijk twijfel over de 1-0, maar ook over de te ontspannen/relaxte houding in de eerste helft. Ik werd (terecht) afgerekend op het niet goed genoeg volgen van de voorlaatste verdediger. Op de rest haalde ik de normale/gebruikelijke score, dus qua score met een kleine domper aan dit seizoen begonnen. Maar eigen schuld.

Afgelopen dinsdagavond de jaarlijkse conditietest gehad. CODA test met wat zij- en voorwaarts in 10.1 seconde (gehaald in 1x), 2x sprint 30 meter in 4.8 (1e gehaald, 2e 4.81 en 3e vervolgens 4.72) en een ARIET test (20 mtr. voorwaarts, 20 mtr. voorwaarts terug, 5 sec. stop, 12,5 mtr. zijwaarts en 12,5 mtr. zijwaarts terug met telkens een iets sneller tempo) ook gehaald. Het kunstgrasveld was helaas van een slecht niveau, dus mijn bovenbenen stonden op knallen na de ARIET en de dagen erna het nog in de benen gevoeld. Maar gehaald = gehaald :)
 

SC Heerenveen

Well-known member
Nog even voor de administratie:

Zondag 3/10 ASR1 : Quick - Dongen
Zondag 10/10 ASR1: Gemert - Hercules

2 wedstrijden, beide met 383 kilometer heen + terug ;-)
 

Fregge

Well-known member
Krijg nou de hik! Zelfs een actiefoto. Op welk sportpark is dat? Ik herken het zo niet.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Krijg nou de hik! Zelfs een actiefoto. Op welk sportpark is dat? Ik herken het zo niet.
Dat kan ik mij goed voorstellen. Het is namelijk 3 kilometer bij mij vandaan op sportpark Skoatterwald. Daar waar sc Heerenveen ook traint. Maar dit was bij de beloftes op een maandagavond in volgens mij november 2019.
 

De Groene Scout

Well-known member
Fregge, al stiekem op de zaterdag 3 punten binnengehaald.
Bewuste keus om een keer op de zaterdag te voetballen vanwege een derby?
 

Fregge

Well-known member
Fregge, al stiekem op de zaterdag 3 punten binnengehaald.
Bewuste keus om een keer op de zaterdag te voetballen vanwege een derby?
Word normaal gesproken gedaan met een streekgenoot. Geregeld ook met OSS'20 en Gemert.

Maar deze waren lekker! Niet verwacht en een snelle 1-0. Werd nog wel spannend naderhand.
 

De Groene Scout

Well-known member
Niet gespeeld, maar we staan er wel weer iets beroerder voor; Hoogland en Hollandia pakken namelijk beide 3 punten en lopen bij ons weg.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Wedstrijd van a.s. zondag Gemert - Hercules afgezegd. Komend weekend is het weer het jaarlijkse dorpsfeest van De Knipe. Vanwege corona ging het tentfeest niet door. Maar nu kan het toch nog gehouden worden in kleine vorm, namelijk in de kroeg. Vrijdagavond ga ik dan vraag aan de 0.0%, aangezien ik zaterdagmiddag FC Groningen O16 moet fluiten. Maar de 3 dagen daarna nemen we het er even van.

Aanstelling voor zondag 17 oktober is ook binnen, dan ben ik ASR 2 bij OSS '20 - Hollandia.
 

SC Heerenveen

Well-known member
Zo kom je er natuurlijk nooit kaasboertje; alles voor de sport kerel!!!
Ik ga nu geen grap over de ranglijst maken, groene Sinterklaas ...

Dorpsfeest is één keer in het jaar en ik ben dit seizoen al heel schappelijk geweest door 2 vlagwedstrijden boven thuiswedstrijden van sc Heerenveen te verkiezen, dat is in mijn vorige seizoenen niet eens voorgekomen. ;-)
 
Bovenaan