En het kort geding dient op 24 augustus, twee dagen na de competitiestart. Afwachten dus. Franken mag tegen Kozakken Boys in elk geval niet op de bank zitten, maar de vraag is wie er dan wel zit...

Ik zou toch zweren dat ik ook een vooruitblik met Excelsior Maassluis had gezien, maar ik kan hem niet terugvinden.

Aaah, dat was hem. Gelukkig maar, begon al aan mezelf te twijfelen.

EDIT: 11,5 minuut gelul, dat trek ik niet.

De Groene Scout

Eerste duels zijn gespeeld. Toch wel enkele opvallende uitslagen.
3-0 nederlaag van Spakenburg uit bij RBB zal toch wel aankomen denk ik. Verder gaat ook Kozakken Boys direct het eerste duel al onderuit.

Unregistere

Zeker verrassend. Rijnsburg kende een dramatische voorbereiding. Waarmee maar weer is bewezen dat dit weinig zegt.

RVVH mocht niet klagen tegen Kozakken Boys begreep ik, maar scoorde vervolgens zelf en dan weet je dat het lastig wordt tegen de Ridderkerkers. Na rust rood voor Quentin Jakoba (KB) en daarna de 2-0. Sensationeel begin voor RVVH!

De andere debutanten wonnen niet. SteDoCo ging dik onderuit tegen Barendrecht (0-4) en heeft nog veel te leren, aldus speler Sjoerd van der Waal.

DVS '33 Ermelo nam wel een punt mee bij Excelsior Maassluis. Van 0-2 voor DVS '33 ging het naar 2-2, weer naar 2-3 en toen naar 3-3. Beide teams misten een strafschop.

Verder verspeelde Capelle een 0-2 voorsprong bij Scheveningen. De gelijkmaker kort voor tijd was omstreden, hoorde en las ik. Nog geen beelden gezien.

2. Rijnsburgse Boys 1-3 (+3)
3. HHC Hardenberg 1-3 (+2, 3 goals voor)
4. RVVH 1-3 (+2, 2 goals voor)
=. IJsselmeervogels 1-3 (+2, 2 goals voor)
6. DVS '33 Ermelo 1-1 (0, 3 goals voor)
=. Excelsior Maassluis 1-1 (0, 3 goals voor)
8. Capelle 1-1 (0, 2 goals voor)
=. Scheveningen 1-1 (0, 2 goals voor)
10. GVVV 1-1 (0, 1 goal voor)
=. Katwijk 1-1 (0, 1 goal voor)
12. ONS Boso Sneek 1-0 (-2, 1 goal voor)
13. Kozakken Boys 1-0 (-2, 0 goals voor)

=. Stephan Kruithof (Excelsior Maassluis) 2

Ali Akla scoorde twee keer voor DVS '33 Ermelo bij het debuut in de topklasse, maar meer dan een punt zat er op bezoek bij Excelsior Maassluis niet in

En speciaal voor Waan en Groene Scout nog de vooruitblik van Rijnmond met Excelsior Maassluis: http://www.rijnmond.nl/sport/21-08-2015/vooruitblik-topklasse-20152016-excelsior-maassluis

Batigoal

Heerlijke start van de Topklasse gisteren! Erg gezellige sfeer en natuurlijk een mooi resultaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat laat binnenkwam en het eerste wat ik zeg was de openingsgoal van RVVH. In de tweede helft keurig uitgespeeld en 3 punten is een mooie start in de Topklasse.

Valt wel mee, hoor. Voor de rust probeerde Kozakken Boys te stormen, maar na de rust was het niet meer dan een briesje. Ik heb nooit gedacht dat de overwinning in gevaar zou komen.

Unregistere

Dan heb je de fase gemist waarin de Boys, volgens diverse mensen die ik sprak, op voorsprong hadden moeten komen! Maar blijft knap dat RVVH het daarna goed oppakte en gewoon won hoor.

Dat doelpunt van Scheveningen tegen Capelle vond ik toch wel dubieus hoor. Voor wie het gemist heeft, zie: http://www.omroepwest.nl/sport/22-0...oont-veerkracht-topklasse-start-tegen-capelle

'Boefje' Tim Peters weet het wel mooi te verwoorden.

Sprak vandaag trouwens een speler van SteDoCo en die zat al bijna in zak en as. Was zich kapot geschrokken van het niveauverschil van zijn nieuwe club met Barendrecht.

Unregistere

D? verrassing van gisteren vond ik toch wel de zege van promovendus DVS '33 Ermelo op titelkandidaat Rijnsburgse Boys!

RVVH verspeelt in de 93e minuut een zege bij Lisse, Capelle pakt het wederom niet imponerende SteDoCo en Barendrecht - Excelsior Maassluis werd gelijk. Barendrecht kwam vroeg op voorsprong, daarna kreeg de keeper rood en kwam Maassluis tegen tien man terug. Kozakken Boys herpakte zich tegen HHC Hardenberg.

Alleen IJsselmeervogels is nog zonder puntverlies. Ze wonnen in Katwijk van de mannen van Lennard!

7. Kozakken Boys 2-3 (0, 3 goals voor)
=. Rijnsburgse Boys 2-3 (0, 3 goals voor)
9. ONS Boso Sneek 2-3 (-1, 4 goals voor)

=. Olaf van der Sande (Capelle) 2

Excelsior Maassluis-verdediger Stephan Kruithof maakte de gelijkmaker tegen Barendrecht, al zijn derde goal dit seizoen

Unregistere

Zaterdag mag de Ambachtse scheidsrechter Edgar Bijl debuteren in de topklasse. Hij fluit de wedstrijd DVS '33 Ermelo - Capelle.

Unregistere

SteDoCo-trainer Virgil Breetveld zit met een ontevreden keeper. De van Hercules gekomen Ritchie Steinmann is reserve geworden achter de vaste doelman Ruud de Groot. Vandaag laat Steinmann in de krant weten dat dit in zijn ogen niet helemaal eerlijk is verlopen. Breetveld verwijt hij niet direct iets, wel is hij van mening dat de TC van SteDoCo de zaken tijdens het gesprek anders heeft voorgesteld. Steinmann probeert echter door hard te blijven werken de plek onder de lat af te dwingen, aangezien zijn trainer volgens hem heeft gezegd dat hij eigenlijk de betere keeper is. De Groot had echter nog krediet uit de voorgaande jaren. Ben benieuwd of we binnenkort een keeperswissel zullen zien in Hoornaar!