MLS & Liga MX

MLS & Liga MX

  • Ja

    Stemmen: 4 40,0%
  • Nee

    Stemmen: 6 60,0%

  • Totaal aantal stemmers
    10

Batigoal

Well-known member
Didier Drogba kiest op het laatste moment voor Montr?al Impact, waar hij in anderhalf jaar zo'n €3,5 miljoen gaat verdienen. Drogba gaat dus niet naar Chicago Fire.
 

Batigoal

Well-known member
De nieuwe ploegen dit seizoen in de Major League Soccer, New York City FC en Orlando City, doen het niet heel goed. Orlando staat 7e in de Eastern Conference. NYCFC staat daar zelfs nog onder, ondanks het aantrekken van David Villa, Frank Lampard en Andrea Pirlo. Tot overmaat van ramp won Orlando City afgelopen weekend de confrontatie tussen beide teams, waardoor New York City is uitgeschakeld voor de MLS Playoffs. Zal de rijke eigenaren flink tegenvallen. Bij Orlando City speelt een aardig talent die iedereen die af en toe een blik werpt op de MLS moet zijn opgevallen. Aanvaller Kyle Larin is nog maar bezig aan zijn eerste seizoen profvoetbal, maar is met 15 goals de gevaarlijkste aanvaller van Orlando City. Er wordt al vanuit gegaan dat hij in 2016 naar Europa vertrekt.

Beste man dit seizoen in de MLS is Sebastian Giovinco, de international van Itali?. Als speler van Toronto FC is hij niet alleen topscorer van de MLS, maar staat hij ook bovenaan in de assistklassement. Dit weekend scoorde hij ook weer een klassegoal tegen New York Red Bulls waarmee hij de Canadezen hoogstpersoonlijk naar de Playoffs schoot.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Major League Soccer

Major League Soccer

Die Giovinco is toch ook nog relatief jong? Wie had Orlando eigenlijk rondlopen qua sterren? Kaka toch? Wie heeft in Nederland de uitzendrechten en hoe gaat het met de derde New Yorkse ploeg New York Cosmos? Hebben die nog concrete plannen richting MLS?
 

Batigoal

Well-known member
Giovinco is inmiddels 28 jaar, maar ondanks dat verdedigers in de MLS niet zo goed zijn heeft hij duidelijk wel de klasse om op z'n minst nog subtop Serie A te spelen. Bij Orlando City is alles gericht op Kak? die nog steeds briljant is, maar helaas ook te vaak geblesseerd om zijn team naar een hoger niveau te loodsen. Het is dat daar Larin als een komeet is verschenen, anders was er niet veel overgebleven.

New York Cosmos komt er voorlopig niet bij. Zeker nu publiekstrekker Raul daar gaat stoppen volgende maand zal het wel als een nachtkaars uitgaan denk ik. Wel komt in 2017 voor het eerst een ploeg uit Atlanta erbij en aangezien Chivas USA vorig seizoen de stekker eruit trok zijn er plannen om een club uit de buurt van Los Angeles op te richten. Wordt overigens regelmatig bijgehouden op deze Wiki-pagina: https://en.wikipedia.org/wiki/Expansion_of_Major_League_Soccer
 

Batigoal

Well-known member
De New York Red Bulls hebben de Supporters Shield gewonnen. De winst tegen Chicago Fire met 2-1 betekende dat New York de meeste punten behaalde van alle ploegen uit de verschillende conferences in de reguliere competitie waardoor ze de prijs winnen. Ze zijn hiermee ook geplaatst voor de CONCACAF Champions League van 2016. Sebastian Giovinco en Kei Kamara zijn gedeeld topscorer geworden met 22 goals. Seattle Sounders zette op de slotdag nog een toeschouwersrecord in de MLS met 44.265 bezoekers tegen Real Salt Lake.

Hierna volgt nog de MLS Cup waar de beste clubs van de verschillende conferences om strijden.
 

Batigoal

Well-known member
Klopt.

David Beckham heeft plannen om in Miami een voetbalclub op te richten die vanaf 2017 dan ook zou moeten meedoen in de MLS. Zlatan Ibrahimovic zou alvast hebben toegezegd om als speler uit te komen voor de ploeg.

De Zweedse spits heeft sowieso interesse in een overstap naar Amerika, volgens L'Equipe is de aanvraag voor een visum om na afloop van dit seizoen (als ook zijn contract bij Paris Saint-Germain afloopt) naar Amerika te verhuizen al aangevraagd.
 

Batigoal

Well-known member
New York City Football Club krijgt een nieuwe trainer. Patrick Vieira wordt doorgeschoven vanuit moederclub Manchester City om successen te brengen bij de nieuwe club na een teleurstellend eerste jaar onder Jason Kreis.
 

ALenstra

Well-known member
Ik las een stuk in de VI over New York FC. Pirlo, Lampard en Villa hebben er helemaal niks van gebakken.
 

Batigoal

Well-known member
Over David Villa kun je dat niet zeggen, dat was de beste speler van het team. Alleen in zijn eentje kon ook hij het niveau niet omhoog brengen.
 

zwammy

Well-known member
6.530.500 euro - Sebastian Giovinco (Toronto FC)

Wie is dat en waarom beurt hij zoveel?

Wel vet om te zien gisteren, gisteren op Eurosport even de samenvattingen gekeken
 
G

Gast

Guest
6.530.500 euro - Sebastian Giovinco (Toronto FC)

Wie is dat en waarom beurt hij zoveel?

Wel vet om te zien gisteren, gisteren op Eurosport even de samenvattingen gekeken
Hij verdient zo veel omdat ie de beste van de competitie is, Italiaans international en pas 28 (en dus niet 38 en uitgerangeerd)
 

Joost

Well-known member
Ik las een stuk in de VI over New York FC. Pirlo, Lampard en Villa hebben er helemaal niks van gebakken.

Dat vond ik een mooi stuk. Gaf een leuk inkijkje in de manier waarop voetbal in de VS op een hoger niveau getild wordt en hoe het tevens onmogelijk is om nu nog direct succes te hebben.
 

ALenstra

Well-known member
Portland Timbers is de nieuwe kampioen in de MLS. Ze versloegen Columbus Crew met 2-1 in de finale. Aanvoerder van de Timbers is voormalig Premier League voetballer Liam Ridgewell.
 
Bovenaan