Jupiler League: speelronde 34

Joost

Well-known member
Waar lees je dat nou weer?

Hier:

Ajax tegen Nec lijkt overgespeeld te worden
KNVB lijkt wederom stempel te drukken op competitie

Fortuna SC heeft vandaag vanuit Nijmeegse bronnen vernomen dat de KNVB een besluit zou hebben gemaakt inzake het onderzoek naar het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler door Jong Ajax in de wedstrijd tegen NEC van afgelopen vrijdag. De KNVB zou hebben toegegeven dat zij in ‘zaak Bijleveld’ meerdere fouten gemaakt hebben. Niet alleen hebben zij geen schorsing gemeld van de Jong Ajax-speler of deze in hun administratie staan, maar ook gaven zij schriftelijk door dat hij speelgerechtigd was nadat hier door Ajax naar ge?nformeerd werd. Volgens KNVB reglementen is alles legitiem verlopen.

Ondanks dat lijkt de KNVB toch besloten te hebben om de wedstrijd over te laten spelen op Maandag 16 april om 20.00 . Een besluit dat wederom laat zien dat wedstrijden nog altijd teveel in Zeist afspelen en niet op de Nederlandse velden. Ieder seizoen opnieuw weet de KNVB linksom of rechtsom een stempel te drukken op clubs, wedstrijden en gehele competities. Niet in het minste geval is Fortuna Sittard weer betrokken bij een negatief besluit en verliest het voetbal wederom.

Nadrukkelijk willen we erop wijzen dat de verkregen bron als betrouwbaar gezien wordt, maar dat dit nog geen officieel nieuwsbericht is. Of Ajax en Fortuna Sittard in beroep (kunnen) gaan is op moment van schrijven niet bekend. Wel is overduidelijk dat de fans van Fortuna Sittard het een belachelijk besluit vinden om twee ploegen (Ajax en Fortuna Sittard) die geen fouten hebben gemaakt te straffen voor het amateurisme van de KNVB. Wordt vervolgd!


Bron; Fortuna SC
 

Max

Administrator
Forumleiding
Lijkt mij een zeer onwaarschijnlijk besluit, maar het blijft de KNVB.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ook zo lekker eenduidig om die andere snuiter wel zijn straf tegen FC Den Bosch uit te laten zitten. Echt schandalig die KNVB.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Ik neem aan dat Fortuna hier stappen tegen gaat nemen. Dit is te belachelijk voor woorden.
 

Pascallovic

Well-known member
Bijleveld is nu geschorst in de over te spelen wedstrijd tussen Jong Ajax en N.E.C., maar kan maandag 9 april wel uitkomen tegen FC Den Bosch. Ajacied Azor Matusiwa, die ook vijf gele kaarten op zijn naam heeft en niet meedeed in de wedstrijd tegen N.E.C. van afgelopen vrijdag, is wel geschorst voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch.
:eek:mg:
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Misschien kan Fortuna als benadeelde partij (eventueel in overleg met Ajax) naar de burgerrechter stappen?
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Wat zou dan de logische oplossing zijn? NEC heeft gewoon gelijk, er heeft een speler meegedaan die niet mee mocht doen.
 

Maasveld

Well-known member
"Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax."

Belachelijk!
 
Bovenaan