District West II

Unregistere

Well-known member
Ze spelen in een andere afdeling dit jaar, meer naar West I, maar als Rotterdamse club hoort XerxesDZB natuurlijk wel in dit topic. Trainersnieuws vanaf sportpark Faas Wilkes. Joop Hiele houdt er na dit seizoen namelijk mee op.
 

Unregistere

Well-known member
SC Feyenoord dendert maar door in 1B. Ook wedstrijd tien, het bezoek aan DCV, leverde een overwinning op: 1-3. Brielle bleef door een 4-1 overwinning op VVGZ wel wat in het spoor, maar staat al acht punten achter.
 

Unregistere

Well-known member
De topper SC Feyenoord - Brielle in 1B werd gisteren afgelast. Deltasport speelde wel en klom door een 4-1 zege op Bruse Boys naar de derde plaats. Onderin deed SHO wel goede zaken. Zij klopten Oranje Wit (2-0) en zagen concurrenten Nieuwenhoorn en Oude Maas verliezen.

Overigens staat de huidige trainer van Oude Maas, Ton van Bremen, volgend seizoen bij Nieuwenhoorn voor de groep. Dat werd afgelopen week bekend.

Op zondag geen voetbal, dus mijn bezoek aan Unitas - Poortugaal ging niet door. De promovendus uit Gorinchem had de periodetitel kunnen pakken in 1B, maar moet dus minimaal een weekje wachten.
 

Unregistere

Well-known member
Nog niet gemeld, maar in 1B zaterdag gebeurde iets bijzonders afgelopen zaterdag.

SC Feyenoord verspeelde namelijk de eerste punten! De Rotterdammers bleven op bezoek bij Heinenoord - altijd lastig daar, dus op zich niet vreemd - op 1-1 steken. Achtervolger Brielle profiteerde echter niet. Door een 2-2 gelijkspel tegen het grillige Deltasport bleef het verschil acht punten. Wel heeft Brielle een slag geslagen op de transfermarkt met het aantrekken van Michael van Dommelen (Spijkenisse), met elf goals momenteel derde op de topscorerslijst van de derde divisie zaterdag.

Nog een opmerkelijk potje was Oranje Wit - Nieuwenhoorn. Na drie minuten 0-2, maar uiteindelijk 7-3 voor de Dordtenaren.
 

Unregistere

Well-known member
Gisteren speelde hekkensluiter XerxesDZB in de 2e klasse D zondag thuis tegen TOGB. Het werd 1-1. Bij 'de Zebra's' speelde echter een opvallende debutant mee....

350v337.jpg


Juist, Royston Drenthe! Hij gaat proberen de Rotterdammers voor degradatie te behoeden. :duim:
 

Batigoal

Well-known member
XerxesDZB hekkensluiter in de 2e Klasse? Dan zijn ze ook erg afgezakt zeg. Ik kwam er altijd graag.
 

Unregistere

Well-known member
Het vergaat de zaterdagtak niet gek veel beter hoor. Eerste klasse en promotie lijkt wederom lastig te worden. Gaan ook inzetten op eigen jeugd.
 

Unregistere

Well-known member
Uiteraard, maar de zaterdagtak heeft een veel betere selectie. Wilden vorig seizoen al kampioen worden. Daarom nu de aangekondigde koerswijziging.
 

Unregistere

Well-known member
In 1B liep het Gorcumse Unitas vanmiddag tegen de eerste nederlaag aan. Bij Nieuwerkerk werd met 1-0 verloren, precies een week na het behalen van de periodetitel. Daar was trainer Rick Adjei al bang voor, omdat zoiets vaak gebeurt. Nog altijd een redelijk comfortabele voorsprong, maar volgende week komt nummer twee Olympia op bezoek. Belangrijke pot.
 

Unregistere

Well-known member
Royston Drenthe deed gisteren al niet meer mee bij XerxesDZB, dat met 9-2 verloor van GLZ / Delfshaven. Grote man bij de thuisploeg was Nourdin Boukhari, die er 5 maakte.

Zaterdag was er in 4F ook een opvallende uitslag: Hermes-DVS won met 19-0 van de puntloze hekkensluiter SDV. Voor Wilson de Barros was het een leuke dag, hij maakte namelijk precies tien doelpunten.
 

Unregistere

Well-known member
In 1B behielden SC Feyenoord en Brielle de ongeslagen status. De Rotterdammers wonnen met 2-4 bij Nieuwenhoorn, Brielle noteerde een 1-4 overwinning bij Oude Maas. Verschil nog altijd vijf punten, waarbij moet worden vermeld dat SC Feyenoord ??n wedstrijd minder speelde. De titelkandidaten treffen elkaar nog twee keer.

SHO - Deltasport werd kort voor tijd gestaakt na commotie rond een rode kaart voor een speler van de Vlaardingers. Bij een 1-1 stand leek spits Van der Vaart op weg naar de 1-2, ging onderuit en waar Deltasport dacht aan een strafschop, trok de scheids geel voor een schwalbe en daarna rood voor protesteren:

DVsXloxW0AAY5Nv.jpg


DVsa7stXUAA6fXI-696x448.jpg


DVsduF1WAAEUx_e-1.jpg


Zal nog wel een staartje krijgen.
 

Unregistere

Well-known member
Unitas won de topper in 1B. Ze klopten Olympia met 1-0 en dus staan ze nu elf punten voor op de nieuwe nummer twee VELO. Moet wel heel raar lopen nu als Unitas dat niet redt. Overigens is Hoogland virtueel tweede. Die lopen echter zwaar achter en hebben pas negen wedstrijden gespeeld. Als ze de drie inhaalduels winnen, kunnen ze op vijf punten van Unitas komen. Maar goed, Hoogland krijgt het flink druk, dus dat zie ik nog niet direct gebeuren.

Poortugaal won eindelijk weer eens, 0-1 bij RVC '33. Niet dat het veel uitmaakt, maar wel leuk voor de spelers en natuurlijk onze trainer, die op zondag bij Poortugaal werkt.

Zelf voor de krant naar Victoria '04 - Dubbeldam in 3D geweest. Inhaalpotje. Even wennen voor Dubbeldam, spelen in het carnavalsweekend. Hoefde in Zuid I nooit. Het feesten was niet al te erg in de benen gaan zitten, want het werd een vrij simpele 0-4. Had meer moeten zijn eigenlijk. De Dordtenaren blijven dus op koers voor een plek in de top van de ranglijst en daar hoopt trainer Brasco Tuvaljevic, die de club na ??n seizoen al weer zal verlaten, ook vurig op. Zou een mooi afscheid zijn voor hem. Volgende week krijgen ze de ongenaakbare koploper Meeuwenplaat op visite.
 

Unregistere

Well-known member
De tweestrijd in 1B zaterdag duurt voort. SC Feyenoord (3-0 tegen SHO) en Brielle (1-0 tegen DCV) wonnen allebei. Verschil blijft vijf punten in het voordeel van de Rotterdammers, die bovendien een wedstrijd minder speelden. Oogt nog altijd comfortabel, maar de twee nog ongeslagen teams ontmoeten elkaar ook nog twee keer.
 

Unregistere

Well-known member
Brielle slaagde er gisteren in de topper in 1B niet in om de kloof met SC Feyenoord te verkleinen. De lijstaanvoerder en de runner-up, allebei nog ongeslagen, hielden het op Varkenoord op 1-1. Brielle was daarmee de gelukkigste, want zij scoorden pas in de slotfase. Verschil blijft vijf punten, waarbij SC Feyenoord een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Zelf ga ik straks voor de krant naar een wedstrijd in 1B zondag. Koploper Unitas thuis tegen Poortugaal, de zondagclub van onze oud-trainer. Die staan tiende en spelen alleen nog voor de lol, dus ik verwacht eigenlijk een redelijk simpele zege voor de Gorcumse lijstaanvoerder.
 

Unregistere

Well-known member
Vanmiddag op een koud Molenvliet gezien hoe Unitas inderdaad eenvoudig won van Poortugaal. Ze waren oppermachtig, de 3-0 eindstand was eigenlijk een magere afspiegeling van de verhoudingen. Pascal van Delden zette de Gorcumers voor rust op 2-0, na rust deed ook Dani?l Alexander Walu een duit in het zakje. Bijzonder: een scheids met een maillot. Bikkel van de dag was Unitas-rechtsback Yoesef Pyla, die als enige met korte mouwen speelde. Koukleum van de dag vermoedelijk Unitas-goalie Ruud Verberk, die werkelijk geen enkele redding hoefde te verrichten. Unitas dus weer een stap dichter bij de titel en promotie naar de hoofdklasse.
 

Unregistere

Well-known member
Hoewel Unitas nog niet definitief is gepromoveerd, is de Gorcumse ploeg wel druk bezig de selectie op peil te brengen voor het avontuur in de hoofdklasse. Na de eerdere aanwinsten Akin Arslan (ASWH) en Kevin Cornet (Kozakken Boys) is ook zaalinternational Soufian Charraoui (Spartaan '20) aangetrokken.

Verder blijven de huidige selectiespelers Ruud Verberk (keeper), Yoesef Pyla, Stefan van Hulst, Fabian van Horssen, Yohannes Tilahun Tefera, Mekonen Kibrom Mihreteab, Mounir El Ouazizi, Joey Lokasi, Dani?l Alexander Walu, Achraf Chentouf, Pascal van Delden, Enis Ulusan, Yosief Ghide Habtetsion, Esey Kiflom Tsegay en Redwan Ouajnan sowieso beschikbaar voor trainer Rick Adjei. Elroy Boonstoppel denkt nog na over een extra seizoen.
 
Bovenaan