Status
Niet open voor verdere reacties.

De Groene Scout

Well-known member
Gaat fijn met Magreb'90. Nu weer 8-1 op de kloten tegen de jonkies van Volendam. De handdoek lijkt wel geworpen.
Zeker nu onderin Spijkenisse en Sneek ook punten pakken. Gat nu al 7 punten met de directe concurrenten.

Unregistere

Die hebben in deze afdeling ook echt niks te zoeken. Hoop maar dat ze het seizoen wel gewoon netjes afmaken.

Wij helaas verloren bij Jong Almere City FC. Had op zich niet gehoeven, maar ja. Begin was dramatisch, al na anderhalve minuut schoot James Efmorfidis - een van de twee uitblinkers bij de thuisploeg - na een korte corner raak. Daar liet onze keeper zich wat verrassen. Eerste twintig minuten waren vervolgens voor de koploper, daarna kwam ASWH ook meer in de wedstrijd. Na rust waren we gewoon beter, maar scoren lukte niet ondanks grote kansen voor Mels van Driel en Danny de Jel. Daarna verslikte Stanley Husen zich in de opbouw in een tegenstander, razendsnelle voorzet en 2-0 door Khalid Tadmine. Toen was het wel klaar, al probeerden we nog wel de 1-2 te maken. Lukte echter niet, dus onze ongeslagen reeks van zes duels kwam ten einde en we moeten weer nadrukkelijker omlaag kijken.

Jong Almere City FC liep door deze zege overigens uit op concurrent Spakenburg, want 'de Blauwen' speelden gelijk bij DOVO (2-2).

Unregistere

Ongeslagen reeks ASWH eindigt in Almere

Na zes wedstrijden op rij zonder nederlaag in de derde divisie, moest ASWH vanmiddag in Almere het hoofd buigen voor koploper Jong Almere City FC. In het Yanmar Stadion verloren de Ambachters met 2-0 en dat had zeker op basis van het spel in de tweede helft niet gehoeven. De lijstaanvoerder opende al vlot de score en was in de openingsfase ook sterker, maar gaandeweg de eerste helft kwam ASWH beter in de wedstrijd. In de tweede helft waren de Ambachters zelfs de betere ploeg. In een fase waarin de gelijkmaker in de lucht hing, sloegen echter juist de gastheren toe. De 2-0 van betekende de beslissing. Door de nederlaag zakte ASWH naar de twaalfde plek en moet daardoor helaas weer omlaag kijken op de ranglijst.

Trainer Jack van den Berg had zijn elftal ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen ONS Sneek op ??n plek gewijzigd. Dit had te maken met de veldbezetting waarmee Jong Almere City FC moest worden bestreden. Peter Verhoeve startte in de defensie, zodat middenvelder Nick Slotboom als reservespeler begon. Verder geen wijzigingen bij ASWH, dat nog altijd geen beroep kon doen op de revaliderende Jeremy Hubregtse en Juanito Sequeira.

Helaas kende ASWH een valse start. Onder toeziend oog van amper honderd toeschouwers leverde een van de eerste aanvallen van Jong Almere City FC een hoekschop op. Er volgde een korte variant, waarbij James Efmorfidis in balbezit kwam. De voormalig jeugdspeler van onder meer Ajax, Barcelona, Real Madrid en AZ besloot om op doel te schieten en daarmee verraste hij doelman Stef Doed?e. De goalie verkeek zich op de inzet van Efmorfidis en zo stond ASWH al na anderhalve minuut op achterstand. Een tegenvaller waarvan de ploeg zichtbaar moest bijkomen, want in de eerste twintig minuten kwamen de Ambachters nauwelijks in het stuk voor. Jong Almere City FC was in de openingsfase sterker en zocht de aanval via onder meer de snelle Kenneth Aninkora en de handige Efmorfidis, maar gelukkig bleven grote kansen en verdere schade uit.

Pas na een minuut of 25 meldde ASWH zich voor het eerst serieus in het strafschopgebied van de gastheren. De voorzet van Peter de Lange werd door een verdediger echter over de achterlijn gewerkt voor een ploeggenoot kon toeslaan, dus bleef het bij een hoekschop. ASWH gooide daarna wel de schroom van zich af en kwam beter in de wedstrijd. Gilmaro van de Werp, die zijn 150e offici?le duel in het eerste elftal speelde, probeerde na een vrije trap van Mels van Driel gevaar te stichten met een kopbal. Doelman Mike Grim kon de bal echter vangen. Kort na het half uur ontsnapte ASWH aan een grotere achterstand. Na een moment van onachtzaamheid achterin verscheen spits Khalid Tadmine ineens alleen voor Stef Doed?e. De topscorer van Jong Almere City FC mikte naast. Daardoor bleef het tot de rust 1-0, ook doordat een laatste aanval van ASWH geen resultaat opleverde. Peter de Lange zette een actie in, kwam uit aan de linkerkant en zette voor. David Almeida kreeg een schietkans. Jammer genoeg vloog de inzet van de rechtsback rakelings voor het doel langs.

In de tweede helft waren de rollen duidelijk omgedraaid. ASWH was nu de betere ploeg en zocht naar de gelijkmaker. Die zoektocht werd al vlot na rust vervolgd met een nieuwe speler, want Peter Verhoeve moest zich met een blessure laten vervangen. Danny de Jel kwam voor hem in het veld, zodat linksback Gilmaro van de Werp naar het centrum schoof. De Dordtenaar zorgde met een kopbal ook voor het eerste dreigende moment, maar de bal werd uit het doel gekopt. ASWH drong steeds meer aan. Na een slimme pass van Stanley Husen was Peter de Lange sterk in het duel met zijn directe tegenstander, draaide het strafschopgebied in en bezorgde de bal met de hak bij Mels van Driel. Jammer genoeg moest de middenvelder afdrukken met zijn rechter in plaats van zijn geliefde linker en daardoor miste de inzet de kracht om doelman Grim te passeren. De keeper van de thuisploeg had even later ook een puike redding in huis op een schot van Danny de Jel. Bij een andere aanval dacht heel ASWH aan een strafschop na een overtreding van Tarik Evre op Peter de Lange, maar scheidsrechter Prooi zag het anders.

In die fase hing de gelijkmaker wel in de lucht. Daarom was het zo jammer dat de eerste keer dat Jong Almere City FC na rust voor het doel verscheen direct de beslissing betekende. Stanley Husen zette een dribbel in. Zijn handelsmerk, maar helaas liep het deze keer niet goed af. De thuisploeg kwam in balbezit en na een snelle voorzet kon Khalid Tadmine Stef Doed?e passeren met een wippertje. Daarmee was het duel eigenlijk wel gespeeld, al probeerde Van den Berg met een offensieve wissel nog wel om iets te forceren. Ismail Yildirim loste Stanley Husen af, later kwam ook Akin Arslan nog voor Mels van Driel. ASWH ondernam zeker nog pogingen om de aansluitingstreffer te maken, maar kwam er niet meer in de buurt. Enkele keren viel de bal ook net niet goed in het strafschopgebied, zodat kansen uitbleven en het bij 2-0 bleef.

Een nederlaag die toch het gevoel opleverde dat er meer in had gezeten, vooral op basis van het spel na rust. Helaas moest ASWH echter puntloos huiswaarts keren uit het Yanmar Stadion, in de wetenschap dat enkele concurrenten onderin wel wonnen. De ploeg zakte naar de twaalfde plaats. Er resteren nog drie competitieduels voor de winterstop. Een belangrijke serie, die hopelijk de mogelijkheid biedt om nog wat winst te boeken op de ranglijst. Zaterdag start deze reeks met de thuiswedstrijd tegen de goed presterende promovendus DOVO.

Jong Almere City FC - ASWH 2-0 (1-0)
2. 1-0 James Efmorfidis 73. 2-0 Khalid Tadmine
Scheidsrechter: C. Prooi

Jong Almere City FC: Mike Grim; Ruggero Mannes, Tarik Evre, Radinio Balker, Delvechio Blackson (46. Samuel Brobbey); Julian Nak (79. Andr? Bolivar), Adriaan Kruisheer, Sam Krant; James Efmorfidis, Khalid Tadmine, Kenneth Aninkora (65. Samet Bulut)

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida, Jerry Tieleman, Stanley Husen (79. Ismail Yildirim), Peter Verhoeve (50. Danny de Jel), Gilmaro van de Werp; Lars Bosscha, Jesper van den Bosch, Mels van Driel (86. Akin Arslan); Peter de Lange, Kyle Doesburg

Lars Bosscha wordt ten val gebracht door een speler van Jong Almere City FC

Unregistere

Speelronde 13

DOVO - Spakenburg 2-2 (0-0)
69. 0-1 Tom Menting 76. 0-2 Bert Steltenpool 81. 1-2 Joshua Patrick 86. 2-2 Quincy Arends

Jong FC Twente - DVS '33 Ermelo 1-0 (1-0)
36. 1-0 Isaac Buckley-Ricketts

Jong FC Volendam - Magreb '90 8-1 (3-0)
5. 1-0 Gerry Vlak 10. 2-0 Jordy Hilterman 26. 3-0 Dylan Mertens (strafschop) 48. 3-1 Yasin Ouaj 51. 4-1 Gerry Vlak 53. 5-1 Roy Tol 64. 6-1 Jordy Hilterman 74. 7-1 Gerry Vlak (strafschop) 79. 8-1 Rodney Smorenberg

ONS Sneek - ACV 4-1 (2-0)
13. 1-0 Genridge Prijor 28. 2-0 Curty Gonzales 64. 3-0 Curty Gonzales 67. 4-0 Arton Musliu 72. 4-1 Erik Eleveld

Quick Boys - Capelle 0-2 (0-0)
56. 0-1 Kelvin Kalika 75. 0-2 Boris Letterie

Scheveningen - Jong FC Groningen 1-2 (0-1)
40. 0-1 Ajdin Hrustic 57. 0-2 Ajdin Hrustic 85. 1-2 Robert Steemers
Rood: Lars Kramer (Jong FC Groningen, 2 x geel)

3. Jong FC Groningen 13-22 (+8)
4. Harkemase Boys 13-22 (+2, 24 goals voor)
15. ONS Sneek 13-12 (-7, 22 goals voor)
16. Scheveningen 13-12 (-7, 19 goals voor)

=. Silvester van der Water (Jong Almere City FC) 8

Middenvelder Gerry Vlak schoot drie keer raak voor Jong FC Volendam tegen Magreb '90, dat door de wijdbroeken op een dikke nederlaag werd getrakteerd

Joost

DVS 33 is boos en heeft een (overigens heel matige) brief richting de KNVB gestuurd over FC Twente.
Jong Twente speelde op vrijdag waardoor Verbeek bepaalde dat de reserves maar tegen DVS moesten ballen op zaterdag.

Opstelling Twente tegen DVS'33:
Drommel, Van der Lely, Felix, Jensen, Sambissa, Zerrouki (69’ Roemeratoe), Laukart, Gjorgjev, George, Kvasina (46’ Oosterwijk), Buckley-Ricketts (46’ Trajkovski)

Opstelling Jong Twente tegen HSC'21 tijdens oefenduel op 22-11
Coret Terziqi (46′ Ben Amar), Blesgraaf, Van Schaik (60′ Trotman), Schmidt, Browning, Zinga (46′ Grootenhuis), Vankan, Schets (60′ Fernandes), Zerrouki, Pompeu (46′ Van de Schepop).

Opstelling Jong Twente tegen Spakenburg:
Hengelman, Schmidt, Benamar (79′ Schets), Felix, Trajkovski, Roemeratoe, Buckley-Ricketts, Grootenhuis (87′ Zerrouki), Oosterwijk (46′ Frimann), Gjorgjev, Fernandes.

Alleen bij v.d. Lely kun je enige vraagtekens plaatsen. De rest speelt doorgaans ook wel regelmatig tot vaak bij de beloften. Het oefenpotje tegen HSC'21 kun je ook niet serieus nemen, omdat Jong Twente toen vooral veel spelers heeft gebruikt die bij Jong Twente veel wissel zijn of A-spelers die een keer getest moesten worden.

Unregistere

Toch zijn de verschillen natuurlijk wel opmerkelijk. De basiself tegen DVS '33 wijkt bijvoorbeeld op zeven plekken af van de basiself tegen ons en die tegen Spakenburg op zes plaatsen. En onderling verschillen die dus ook weer flink, helemaal als je dan ook de oefenpot tegen HSC '21 meepakt. Maar het is inderdaad wel zo dat die spelers niet ineens nieuw zijn, maar wel vaker meespeelden bij de beloften.

Dan vind ik dat Scheveningen meer aanleiding heeft om boos te zijn, want die kregen te maken met het schorsingenverhaal. Daardoor speelde Ludovit Reis, die eerder in het eerste nog rood kreeg, nu vrolijk mee. Waarbij dan ook wel weer kan worden gezegd dat Reis eerder in het seizoen ook vaak bij de beloften speelde en niet ineens als gearriveerde eredivisiespeler moet worden gezien.

Zal wel een eeuwigdurende discussie blijven.

Hierbij nog de beelden vanuit het Yanmar Stadion in Almere, waar volgens VoZ nog 150 mensen geweest zouden zijn. Ik heb ze niet geteld. Wel een mooi stadion, alleen niet zo sfeervol als het leeg is:

de waan

Beelden. Niet zo'n kunst hoor. Zeker met zulke aantallen. En ik had op een twitterfoto vsn ASWH gezien dat de overkant helemaal leeg was.

Unregistere

Klopt helemaal, daar zat niemand. Was volgens mij niet eens open. Wel enkele mensen achter het doel op de eretribune. Ik vind overigens 160 nog best veel, had het idee dat er minder waren. Al heb je al redelijk snel 100 man bij elkaar natuurlijk.

Kantine was na afloop wel open, dat deden ze dan wel weer slim.

Laatst bewerkt:

de waan

In een stadionnetje (ook al is het dan niet zo groot) lijkt het al snel minder. Heeft AFC ook een beetje last van. Niet dat daar veel volk komt, maar als er daar 200 op de tribune zitten, lijkt het nog compleet leeg.

Unregistere

De KNVB zou Scheveningen-verdediger Giovano van Ree, die onlangs rood kreeg tegen Harkemase Boys, een schikkingsvoorstel hebben gedaan van liefst zes maanden schorsing. Da's wel heel veel, lijkt mij. Scheveningen gaat niet akkoord.

Batigoal

Wat heeft hij gedaan?

Abubakari

Jong Groningen op weg naar winst tegen Jong Twente, 2-0 vlak voor tijd. Als het niet zo koud was was ik er wel even heen gegaan, maar 90 minuten blauwbekken per dag vind ik wel zat en dan ga ik liever naar Mamio-HFC'15.

Werd uiteindelijk nog 3-0
Alle toppers wonnen en verder weinig verrassingen vandaag.
ASWH won weer eens en heeft de startploegen vaarwel gezegd.
Magreb'90 verloor maar met 0-2.

Unregistere

Blijft toch wel een gek spelletje hoor, dat voetbal. DOVO was lange tijd sterker en cre?erde ook veel meer kansen. We kwamen al weer vlot op achterstand en daarna verzuimde DOVO om vaker te scoren. Wij raakten ook nog een keer de lat. Na rust wederom razendsnel een tegengoal en dat leek eigenlijk wel de beslissing. Waren het toen even kwijt en het had zo maar 0-3 kunnen worden. Een minuut of twintig voor tijd maakt Kyle Doesburg de aansluitingstreffer en plots begon het bij DOVO te wankelen. Zeven minuten voor tijd een strafschop voor ons, benut door Peter de Lange. Nog geen minuut na die 2-2 een prima aanval en Ismail Yildirim schiet de 3-2 binnen. Daarna verloor DOVO helemaal het hoofd en kreeg Adil Mahdadi nog rood voor een kopstoot. ASWH gaf het tegen tien man niet meer weg en pakte drie belangrijke punten, die ik eerlijk gezegd niet meer verwacht had. Maar niet minder welkom uiteraard, dus kon de discobal weer aan na afloop!