Well-known member
Nu ook speler van harkema eraf gestuurd 2 keer geel .
Gebeurd altijd genoeg als acv thuis speelt

André

Harkema heeft ook nog een strafschop gemist . Bij de stand 2-1 . Wedstrijd afgelopen

Unregistere

Ze hebben geluisterd. :duim:

Inderdaad. Nou mag dat ook wel tegen ODIN '59, want dat is in mijn ogen echt een van de laagvliegers. Magreb ook, dus waardevolle punten voor ze.

Wij helaas verloren van een sterk Jong FC Groningen. Die voetbalden ?cht goed, zo ongeveer het beste wat ik de laatste twee jaar aan tegenstand heb gezien. Soepel positiespel, overal kort op. Prima lichting hebben ze lopen nu, stukken beter dan het team van vorig seizoen. Als ze dit elke wedstrijd kunnen brengen, gaan ze zeker bovenin meedraaien.

Voor rust zat er weinig meer in dan tegenhouden. Na rust was het vrijwel gelijkwaardig, dus was het uiteindelijk zonde dat we hem nog verloren door een goal elf minuten voor tijd. In die fase zat dat er eigenlijk niet echt meer in en leek het op 0-0 uit te draaien, want wij kregen zelf ook praktisch geen kansen. Jammer dus, al was het over de hele wedstrijd wel een verdiende zege voor de Groningse beloften.

Jong FC Groningen bezorgt ASWH eerste nederlaag

ASWH heeft de gedeelde koppositie in de derde divisie al na ??n week moeten afstaan. De Ambachters verloren vanmiddag op sportpark Schildman van Jong FC Groningen (0-1). Voor rust had ASWH het moeilijk tegen de goed voetballende bezoekers. Nadat de ploeg van trainer Jack van den Berg de eerste helft zonder kleerscheuren had overleefd, ontstond er in de tweede rondgang een meer gelijkopgaand duel. Het treffen leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, tot de Groningse beloften zo'n tien minuten voor tijd toch scoorden en de volle buit mee naar het hoge noorden namen.

Van den Berg stuurde vrijwel hetzelfde elftal het veld in als een week eerder tegen Magreb '90. Alleen Peter Verhoeve, die in Utrecht in de rust uitviel, was niet van de partij vanwege een blessure. Lars Bosscha, vorige week al zijn vervanger, begon daardoor in de basis. Verder keerde Ismail Yildirim terug in de wedstrijdselectie. Hij startte op de reservebank. Tegenstander Jong FC Groningen verscheen met een jeugdig elftal aan de aftrap, zonder dispensatiespelers uit de selectie.

De jonkies uit Groningen lieten echter zien over veel kwaliteiten te beschikken. Zij zaten ASWH kort op de huid, lieten de bal prima rond gaan en waren fysiek ook goed in orde. Na een wat aftastende openingsfase namen de bezoekers duidelijk het heft in handen. Er zat voor ASWH weinig anders op dan proberen de tegenstander zo goed mogelijk tegen te houden. Met veel inzet lukte dat, al konden de Ambachters niet voorkomen dat er toch wel kansen ontstonden voor Jong FC Groningen. Spits Jo?l Donald leek na een snelle aanval op weg naar de openingstreffer, maar Stef Doed?e voorkwam middels een knappe reflex met zijn voet dat de bezoekers op voorsprong zouden komen. De doelman van ASWH moest ook redding brengen op een afstandsschot van David Browne en maakte later nog een kopbal van Marijn Ploem na een hoekschop onschadelijk.

ASWH kon er in offensief opzicht weinig tegenover stellen. Het gevaarlijkste moment ontstond na een uitbraak via Peter de Lange, die de bal bij Kyle Doesburg kon bezorgen. Een moeilijke kans, want de Zeeuw moest direct handelen en joeg het speeltuig uiteindelijk over het Groningse doel. Verder staken de Ambachters alle energie voornamelijk in defensieve acties, daartoe gedwongen door de opponent. Uiteindelijk leverde het overwicht de gasten geen doelpunt op en dus brak de rust aan met een 0-0 stand.

In de tweede helft had Van den Berg het elftal iets anders neergezet en dat hielp, want ASWH kwam beter in de wedstrijd. Al vlot kreeg Kyle Doesburg een schietkans na een snel genomen vrije trap, maar hij trof het lichaam van de lange doelman Jan Hoekstra. Waar Jong FC Groningen voor rust nog de bovenliggende partij was, daar waren de teams na rust duidelijk meer aan elkaar gewaagd. Het gevolg was wel dat er weinig gebeurde voor de doelen. Daarom moest het gevaar vooral van afstand komen. Nick Slotboom haalde rond het uur bijvoorbeeld verwoestend uit van een meter of twintig, maar zijn inzet vloog rakelings naast.

Na een kleine zeventig minuten was de pijp leeg bij Lars Bosscha, die door zijn blessure lang buitenspel stond. Juanito Sequeira kwam voor hem in het veld. Het begon er steeds meer op te lijken dat er niet meer zou worden gescoord en als dat wel zou gebeuren, dan zou de ploeg die het doelpunt maakte ook vrijwel zeker winnaar worden. Helaas voor ASWH werd dat Jong FC Groningen. De bezoekers combineerden fraai door het Ambachtse centrum, waarbij David Browne de kans kreeg om de bal over Stef Doed?e in het doel te werken. Daardoor stond het elf minuten voor tijd 0-1 en moest ASWH in de achtervolging om in ieder geval nog een punt te pakken.

Van den Berg bracht daarom twee verse aanvallende krachten met Akin Arslan en Ismail Yildirim. De pogingen om alsnog een gelijkmaker te forceren leverden echter niets meer op. Sterker nog, de bezoekers hadden het duel op de counter kunnen beslissen via de opgestoomde linksback Amir Absalem, maar de Rotterdammer stuitte op Stef Doed?e. De doelman van ASWH trok in blessuretijd nog mee naar voren bij een laatste hoekschop. Het bleek tevergeefs, de gasten werkten de bal weg en niet veel later floot scheidsrechter Bos voor het laatst.

Daarmee werd de eerste nederlaag voor ASWH in deze competitie een feit. Over negentig minuten gezien geen onterechte uitslag, al was het jammer dat het doelpunt na rust werd gemaakt in een fase waarin de teams elkaar eigenlijk niet veel meer ontliepen. Door het verlies blijft ASWH op vier punten staan. De ploeg staat nu zevende, al zegt dat in deze fase van het seizoen eigenlijk nog steeds niets. Volgende week wacht de kans op herstel. De Ambachters reizen dan af naar Scheveningen, dat na drie duels verrassend onderaan staat.

ASWH - Jong FC Groningen 0-1 (0-0)
79. 0-1 David Browne
Scheidsrechter: A. Bos

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Danny de Jel (84. Ismail Yildirim); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (69. Juanito Sequeira), Nick Slotboom (84. Akin Arslan), Mels van Driel; Peter de Lange, Kyle Doesburg

Jong FC Groningen: Jan Hoekstra; Tim Riksman, Marijn Ploem, Tom van de Looi, Amir Absalem; Ludovit Reis, Gerald Postma, Hampus Finndell (74. Robbert de Vos), David Browne (85. Tim Freriks); Michael Breij, Jo?l Donald

Laatst bewerkt:

bqandy

Jong FC Groningen heeft een beter team dan vorig jaar. Dat viel mij in de wedstrijd tegen DOVO al op.
Ik sprak vorige week nog een tijd met de assistent trainer van de FC en die bevestigde het ook. De verwachting is dat de jonkies van de FC dit jaar echt gaan mee doen.

Unregistere

Vorig jaar konden ze op zich ook allemaal wel voetballen, maar was het veel na?ever allemaal. Nu waren die centrale verdedigers ondanks hun jonge leeftijd bijvoorbeeld ook wel fysiek sterk en zaten ze ook op het middenveld overal kort op, waardoor onze middenvelders weinig aan het voetballen kwamen. Met de zeventienjarige Zweed Hampus Finndell als opvallendste kracht. Die voetbalt wel heel makkelijk, ben echt benieuwd waar die over een jaar of twee staat. Eigenlijk vond ik de voorhoede nog het minste, daar missen ze een beetje een 'simpele afmaker'. Dat zou nog wel eens het probleem kunnen worden, maar verder stak het echt prima in elkaar.

Unregistere

Speelronde 3

ACV - Harkemase Boys 3-1 (2-0)
10. 1-0 Pascal Huser 18. 2-0 Thomas Metzemaekers 52. 2-1 Karel IJzerman 90. 3-1 Romano Djababoe
Rood: Guus de Vries (ACV, 2 x geel), Karel IJzerman (Harkemase Boys, 2 x geel)
Bijz.: Henny Bouius (Harkemase Boys) mist bij 2-1 stand strafschop

DOVO - Quick Boys 1-2 (1-1)
4. 0-1 Delano ? Cohen 13. 1-1 Nando Wormgoor 55. 1-2 Yordi Teijsse (strafschop)

Jong Almere City FC - Scheveningen 3-1 (2-1)
14. 1-0 Silvester van der Water 26. 2-0 Silvester van der Water 29. 2-1 Tim Peters 80. 3-1 James Efmorfidis

Magreb '90 - ODIN '59 2-0 (1-0)
29. 1-0 Anthony Berenstein 57. 2-0 Mohamed Talih

ONS Sneek - Capelle 0-2 (0-1)
16. 0-1 Olaf van der Sande 76. 0-2 Angelmo Vyent
Rood: Klaas de Vries (ONS Sneek, 2 x geel)
Bijz.: Tim Vincken (Capelle) benut bij 0-0 stand strafschop, maar treffer wordt afgekeurd

Spakenburg - DVS '33 Ermelo 2-1 (0-1)
3. 0-1 G?khan Yasar 64. 1-1 Philip Ties 79. 2-1 Jasper Waalkens

Spijkenisse - Jong FC Volendam 3-4 (0-3)
5. 0-1 Enzo Stroo 20. 0-2 Kay Tejan 30. 0-3 Enzo Stroo 51. 1-3 Vincent Verbond 70. 2-3 Vincent Verbond 84. 2-4 Dylan Mertens 90. 3-4 Michael van Dommelen

4. Quick Boys 3-6 (+2)
5. Jong FC Groningen 3-5 (+1, 5 goals voor)
=. Spakenburg 3-5 (+1, 5 goals voor)
7. ASWH 3-4 (+2)
8. Capelle 3-4 (+1)
9. ACV 3-4 (0, 6 goals voor)
10. Harkemase Boys 3-4 (0, 5 goals voor)

=. G?khan Yasar (DVS '33 Ermelo) 2

Silvester van der Water maakte er twee voor Jong Almere City FC tegen Scheveningen en steeg met stip op de topscorerslijst

Abubakari

Bij gebrek aan zaterdagse interessante districtsbeker wedstrijden volgende week maar even naar de Noordelijke derby Jong FC tegen ACV.

Unregistere

Uit de categorie merkwaardig:

De penalty van Capelle. Sowieso al makkelijk gegeven, maar daarna doet Berben wel heel vreemd door de strafschop af te keuren en Sneek een vrije trap te geven. Te vroeg inlopen, dat ben ik wel met hem eens. Aanloop van Tim Vincken is ook erg raar. Maar is het dan niet de regel dat hij hem moet laten overnemen?

Ongeveer vanaf 0.30 begint het.

Joost

Inderdaad een enorme blunder van de arbiter. In principe moet het duel worden overgespeeld vanaf die blunder.

Unregistere

Dan vraag ik me af of ze dat weten in Sneek, anders is het best de moeite waard om het te proberen. Of mogen zij dat niet voorstellen omdat ze niet hebben gewonnen?

Joost

Ik kan me voorstellen dat wanneer de benadeelde ploeg er uiteindelijk last van heeft er niet overgespeeld wordt.

Unregistere

Opvallend: onze wedstrijd bij Scheveningen voor morgen zou zijn afgelast. Dit vanwege de wateroverlast van de afgelopen week. Daardoor drijft er kurk over het kunstgras en is het veld onbespeelbaar.

Het is nog niet officieel bevestigd, tenminste, ik kom dat nog nergens tegen (in Voetbal.nl app of de site van Scheveningen), maar volgens onze secretaris is het echt zo.

Fregge

Hopelijk hebben jullie nog iets onder de kurk. Kan het toch nog een gezellig dagje worden.

Unregistere

Ik keek niet op van die uitslag op zich. Jong FC Groningen is wel echt goed. Gaan zeker meedoen, als ze tenminste goals blijven maken. Dat lukte vandaag dus goed. Hoe speelde Finndell? Zag wel dat ACV liefst twee pingels kreeg, waarvan ze er ??n misten.

Ook de beloften van Volendam en Almere City FC doen het nog altijd prima. Jong Almere rukte door een 2-3 overwinning bij Quick Boys op naar de tweede plek, achter de grote surprise VVOG. Begreep dat die vooral erg effici?nt waren op bezoek bij Spijkenisse, maar ze wonnen wel weer. Jong FC Volendam speelde gelijk tegen DOVO en deelt daardoor nu plek drie met Jong FC Groningen en Spakenburg, dat won in Harkema.

DVS '33 haalde flink uit tegen Magreb '90: 5-0. Kennelijk niet zakelijk gespeeld door de Utrechters, die weer wat debutanten in de ploeg hadden.

ONS Sneek is nu laatste, ze verloren bij Jong FC Twente met 3-2.

Behalve Scheveningen - ASWH werd ook Capelle - ODIN '59 afgelast.