Het weer

Satyr

Administrator
Forumleiding
Het hele eiland naar de kloten. Wat een beelden van die wind joh, onvoorstelbaar.
 

Pascallovic

Well-known member
Natuurgeweld 2.0 Het wordt alleen maar erger komende jaren. Alles te wijten aan de opwarming van de aarde. Gelukkig vindt Trump dat onzin....
Het is ook onzin om te beweren dat precies het ontstaan van deze orkaan, de route die het aflegt en de kracht die het met zich meebrengt volledig te wijten is aan het feit dat de aarde in de afgelopen decennia 1 graad warmer is geworden.
 

erka

Well-known member
Alle experts zeggen dat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat orkanen nu sterker zijn door global warming. Maar het is ook niet uit te sluiten, we weten het gewoon niet.
Het gaat nl niet alleen om warmer zeewater, maar ook windrichtingen, windschering, El Nino hebben invloed. Onmogelijk te zeggen.

Bovendien zijn er te weinig meetgegevens in een aantal delen van de wereld, waaronder het Caribisch gebied.

En bijvoorbeeld ook meer/minder druk op de oceaan. Is de hogedruk op de oceaan bij pak m beet Bermuda relatief laag, gaat een orkaan eerder noordelijk en zwakt ie sneller af door het koudere zeewater. Is de hoge druk sterker, moet ie eerst westelijk richting Golf van Mexico over warm water.
 
Laatst bewerkt:

Eresd?g?

Banned
Ik heb van de week toch echt een expert horen zeggen dat het warme zeewater voor de kust van Afrika absoluut de reden is dat orkanen steeds heftiger worden.
 

erka

Well-known member
Volgens mij zei hij dat door de stijging van de zeespiegel de gevolgen van orkanen veel groter gaan worden, doordat er meer land overstroomt. En er zijn een flink aantal, waaronder KNMI, die zeggen dat er juist minder orkanen gaan komen doordat de atmosfeer stabieler wordt door opwarming. Maar als er dan een orkaan komt worden die wel zwaarder.

Onderstaand artikel geeft een heel genuanceerd beeld.

https://www.volkskrant.nl/buitenlan...-stilstand-is-het-grootste-probleem~a4513565/
 

De Wolf

Well-known member
Ik vraag mij af of wij in de toekomst ook met orkanen te maken krijgen. In het verleden zijn er al een aantal afgedwaald naar Europa.
 
Bovenaan