Speelronde 1

De Wolf

Well-known member
Ik ben net wezen plassen zag ineens 1-3

Waarschijnlijk foutje van degene die de score bijhoud. Ook wel begrijpelijk wanneer je de 1e helft van Groningen hebt gezien.

JMD

Vandaag toch vijf minuten langer het Feyenoord gezien wat ik wil zien dan vorige week. We gaan vooruit. Met de intensiteit die er gebracht werd tussen de 55e en 75e speel je teams als Twente kapot. Mag toch hopen dat dat vanaf volgende week wat langer wordt laten zien.
Sorry, maar die intensiteit heb ik vandaag vanuit vak DD toch echt niet gezien. Feyenoord was veel beter, zeker. Verdiende absoluut te winnen (2-1 was eigenlijk niet de juiste marge), maar vond de intensiteit matig, het spel (passing) zwak. De intensiteit van (eind) vorig seizoen heb ik geen moment gezien.

(En Twente viel me verschrikkelijk tegen)

Jamel

Administrator
Forumleiding

In die fase die ik benoemde won Feyenoord alle duels en kwam Twente niet meer bij de eigen goal weg. Wat versta jij dan onder intensiteit?

JMD

Ben ik benieuwd wat jij dan verwacht had, gezien de opstelling van de Tukkers en het feit dat ze in 5 oefenwedstrijden geen doelpunt gemaakt hadden.
Heb me eerlijk gezegd niet verdiept in de oefenserie van Twente (hou oefenduels i.h.a. nooit zo in de gaten...). Maar als dat de resultaten waren dan snap ik het wel...

Niet dit. Dit is gewoon balverovering of winnen van tweede ballen. Intensiteit vind ik hoe je speelt, mes tussen tanden bv. Daar vond ik geen sprake van.

JMD

Goals genoeg. De kijker is de winnaar.

En dan gaat het laatste duel van de eerste speerlonde toch een gelijkspel opleveren. Wilde net gaan posten dat ik me afvroeg wanneer het voor het laatst was dat de eerste speelronde geen gelijkspel opleverde.

SanMark.

Hoop interessante wedstrijden gezien dit weekend. Ook in de Premier League.

Inderdaad, het lijkt er echt op dat het voetbal de laatste jaren echt weer leuker word.

Vorig jaar veel CL duels die het kijken echt waard waren, en deze trend zet zich dit weekend al weer door.

Over het algemeen word er redelijk open gevoetbald.

erka

Verdorie zeg. In de 1e helft dacht ik echt dat het 0-5 zou worden net als vorig jaar tegen Feyenoord. Gatenkaas, het leek nergens op. 2e Helft gaat Groningen opportunistisch spelen en dat blijkt wat beter te werken, alhoewel Heerenveen voetballend nog steeds beter was. Hoop wel/geen penaltymomenten.

Jamel

Niet zozeer door die kans die hij mist, want die was niet makkelijk. Maar die Isaac Buckley is echt heel heel heel erg slecht.

Abubakari

Nog geen amateurvoetbal en een leuk affiche in de euroborg, dus ik begin het seizoen in het stadion bij Grunn-Heerenveen. Geen idee wat dat zal worden, dus doe maar een gelijkspel, hoewel ik liever een winnaar zie en zeven doelpunten. Doe maar 4-3.

3-3, ook best. :duim:

Vreesde voor rust voor een nachtkaars tweede helft, maar gelukkig voor de wedstrijd werd het vlot 1-2. Daarna werd het toch nog een prachtige wedstrijd. Ongelooflijk dat van Oekel vlot na de 1-2 geen penaltygeeft, was een 100% strafschop. Uiteindelijk geeft ie er dan eentje waar dan weer niet zo veel loos was, goedmakertje. Tsja, de absolute slotfase met de 2-3 en direct weer 3-3 maakte het helemaal af, erg genoten. Mooie wedstrijd (na rust dan, al was het voor de Fean fan voor rust ook wel leuk. Toen had Heerenveen het aardig onder controle, gaven niks weg en voetbalden er zo nu en dan aardig doorheen, toch wel verrassend dat ze na rust nog zo in de problemen komen), met de pit in de zon en een altijd beladen duel met veel dramatiek.