Eurovisie Songfestival

Status
Niet open voor verdere reacties.

Jamel

Administrator
Forumleiding
Ik vind de hyperondom Itali? overdreven. Ik ben er niet kapot van.

Ik vond hem vandaag beter dan wat ik afgelopen week van hem gezien heb. Leuk liedje, goede performance, kortom een complete act. Maar Portugal is veel beter.
 

JMD

Well-known member
De traditionele Engelstalige landen sturen de laatste jaren ook veel troep in. Ierland was in de jaren 90 echt een potentiele winnaar, maar die maken er ook een zooitje van de laatste jaren. Frankrijk eindigt de laatste jaren ook standaard onderin. Dit keer hebben ze volgens mij wel een redelijke inzending.
In de jaren 90 won van 1992 tot en met 1998 (in 1999 werd de vrije taalregel ingevoerd) steeds een Engelstalig lied, op 1995 na, maar Nocturne had iets van 25 woorden ofzo en vooral een hele lange vioolsolo.

In de jaren 80 won op 1984 (Zweden), 1985 (Noorwegen) en 1989 (Joegoslavi?) na altijd een Engels, Frans of Duits nummer. EN dat terwijl die talen echt niet het merendeel van de liedjes hadden. In 1984 en 1989 bevatte het refrein of een Engelse tekst (Rock me baby in 1989) of een Engels aandoende tekst (Diggi loo diggi ley in 1984).
Dus hoewel het idd iets van de diversiteit afdoet is het wel eerlijker dat de vrije taalregel is ingevoerd...


Portugal, ik vind dit lied helemaal niks.
 

Mario

Well-known member
Ik vind de hyperondom Itali? overdreven. Ik ben er niet kapot van.

De Italianen hebben een tijdje niet deelgenomen aan het SF, maar hebben altijd kwalitatief goede liedjes.

Hongarije ook goed, maar vooral Portugal.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan