Raad de stad 2 - de quiz

Friesland

Well-known member
Zou allemaal kunnen, maar de stad die ik zoek zit er nog niet tussen.

1. Ik ben een stad waar het gemiddeld een handvol graden kouder is dan in Amsterdam, maar dat komt vooral door de winters, de zomers zijn vergelijkbaar met Amsterdam.
2. In de stad valt evenveel neerslag als in Amsterdam. In de zomermaanden valt veruit de meeste neerslag en zijn er meer regendagen dan droge dagen. Juli is daardoor de donkerste maand.
 

Friesland

Well-known member
Vladivostok is correct.

In de winter is het er flink kouder dan in Amster, maar omdat de temperaturen in de zomer iets hoger liggen komt het gemiddelde ongeveer vijf graden lager uit dan in Amsterdam.
Vladivostok heefteen neerslag van zo'n 840mm per jaar, in Amsterdam is het 838mm. Mei kent 20 regendagen, juni en juli ieder 22 en augustus heeft ook nog 19 regendagen. Juli heeft gemiddeld 122 zonuren, waarmee het de donkerste maand van het jaar is.

Ik kwam niet aan de hint dat de lokale club een gevreesde tegenstander bij de loting voor Europees voetbal. De reden lijkt mij duidelijk: de afstand. PSV moest een hel eind naar Novosibirsk (4900km), maar dan ben je nog maar net over de helft naar Vladivostok (8300km). Loetsj-Enegia Vladivostok is een keer dicht bij Europees voetbal gekomen, maar speelt nu op het Russische tweede niveau.
 

Wigboldus

Well-known member
Door jouw hints zat ik direct aan noord-azi? te denken en het moest wel een zeeklimaat zijn.

nieuwe stad:

Ik ben een eenzame grote stad met meer dan een miljoen inwoners.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Ulaan Baatar voldoet daar nipt aan dacht. Net iets meer dan een miljoen inwoners. Verder echt helemaal niks daar in Mongoli?.
 

Hankie

Well-known member
Top ik ben hier niet goed in maar goed. De opgave is: hoor de wind waait door de bomen.
 
Bovenaan