Cambuur nieuws topic

Bernardo

Well-known member
Cambuur al 2 ton verdiend aan het bekertoernooi. Dat is een mooi extra bedrag wat niet begroot is.
 

Bernardo

Well-known member
Martijn Barto, Marvin Peersman, Jamiro Monteiro en Jordy van Deelen zijn ook volgend seizoen weer te bewonderen in het shirt van SC Cambuur. De club heeft de opties in de contracten van het viertal gelicht, waardoor de mannen tot medio 2018 onder contract staan bij SC Cambuur.

Martijn Barto (32) mag onderhand een kind van de club worden genoemd. De spits speelt sinds het seizoen 2011/2012 in Leeuwarder dienst en is zowel wat gespeelde wedstrijd als gemaakte doelpunten betreft de koploper van de huidige selectie.

Voor Marvin Peersman (26) begon zijn Cambuur-avontuur in het betreurde seizoen 2015/2016. Aan de inzet en mentaliteit van de verdediger lag dit echter zeker niet en de geboren Belg is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken steunpilaar in de defensie.

Middenvelder Jamiro Monteiro (23) is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen voor SC Cambuur. De Kaapverdiaan begon vorig jaar nog in de beloften, maar met het winnen van de Bronzen Stier als bestel speler van de derde periode mag inmiddels duidelijk zijn dat hij een absolute meerwaarde is in het eerste elftal.

Waar Jordy van Deelen (23) in de eerste seizoenshelft nog te kampen had met een aantal vervelende blessures, staat de teller ondertussen alweer op 16 duels in het geel-blauw. Met zijn loopvermogen en onaflatende inzet heeft hij een vaste basisplaats afgedwongen.

CAMBUUR.NL

Nog een jaar Peersman, onbegrijpelijk.
 

Bernardo

Well-known member
Seizoen Cambuur is nu al memorabel door technisch beleid

Het vertrek van aanvaller Raymond Gyasi naar het Noorse Stabaek IF vormt dit seizoen het bewijs van een zeer memorabel technisch beleid bij Cambuur. Een overzicht.

Na de degradatie in mei 2016 gaat Cambuur onder leiding van technisch directeur Henry van der Vegt bouwen aan een nieuwe selectie. De zeven huurlingen die het ook niet voor elkaar krijgen om de club in de eredivisie te houden worden weer afgestoten. Uithuilen en opnieuw beginnen luidt het credo.

De eerste onaangename verrassing voor de club op weg naar het nieuwe seizoen dient zich begin juni al aan als trainer Marcel Keizer, ondanks een doorlopend contract, besluit Cambuur in te ruilen voor Jong Ajax. De directie wil Fred Grim, dan nog trainer van Jong Oranje, als nieuwe trainer. Grim, nu assistent-bondscoach bij het grote Oranje, wil graag, maar zijn werkgever (de KNVB) steekt daar een stokje voor. Cambuur moet op zoek naar een alternatief en denkt dat te vinden in Rob Maas.

Tijdens het eerste mini-trainingskamp op Ameland vertrekt Sjoerd Overgoor al na een dag naar de vaste wal en vervolgens naar het Hongaarse Szombathely Halad?s. Overgoor wil weg bij Cambuur waar hij zijn draai niet kan vinden. Vlak voor de seizoensstart vertrekt Dominik Masek. De Tsjech is een jaar eerder nog als een groot toekomstig talent gepresenteerd.

Van der Vegt contracteert een aantal nieuwe spelers: Gino Bosz, Ninos Gouriy?, Chiro N’Toko, Michiel Hemmen en in een later stadium Robbert Schilder. Ook Emmen-spelers Jordy van Deelen en Raymond Gyasi worden gehaald, maar zij komen vooral op voorspraak van ex-Emmen-trainer Keizer.

Maas spreekt de ambitie uit om in de top-drie mee te draaien. Cambuur kent echter een uitermate stroeve start. Maas is niet de trainer die bij de Leeuwarder volksclub past. Ook de kritiek op het beleid van Van der Vegt verstomt nooit. Met de grootst mogelijke moeite weet Cambuur in de beker te overleven tegen de nietige amateurclub Rijnvogels.

Afscheid aankopen Van der Vegt

Half oktober is het gebeurd met Rob Maas na een 3-1 nederlaag in Den Bosch. Het bestuur rekent hem af op de matige prestaties. Het vertrek van de trainer betekent tegelijk het einde voor Van der Vegt. Sipke Hulshoff en Arne Slot worden de opvolgers van Maas.

Inmiddels is kort daarvoor bekend gemaakt dat Gerald van den Belt terugkeert op het oude nest. Dat is een opsteker voor de club, die na de komst van Van den Belt weer in rustiger vaarwater komt. De Kampenaar krijgt eerst de rol van directielid financi?n en projectleider nieuw stadion. Na het vertrek van Van der Vegt krijgt hij ook het technisch beleid in handen.

Dan blijkt dat Van den Belts visie duidelijk verschilt met die van zijn voorganger. In de winterstop wordt alweer afscheid genomen van Bosz (contract ontbonden), Gouriy? en N’Toko. Van den Belt heeft zijn twijfels over de inbreng van het drietal. Stefano Lilipaly en Jurjan Mannes komen, evenals de huurlingen Tarik Tissoudali en Farshad Noor. Overigens heeft Noor, nu op stap met het nationale elftal van Afghanistan, nog weinig speelminuten gemaakt bij Cambuur.

Tegen Rijnvogels raakt Gyasi, die de eerste tien wedstrijden wel Cambuurs meest dreigende aanvaller is, geblesseerd. Het herstel van zijn liesblessure duurt ruim vier maanden. ,,Er is in eerste instantie een verkeerde diagnose gesteld’’, laat Gyasi enkele weken geleden in deze krant optekenen. Tegen Achilles (zondag 5 maart) mag hij weer eens in de basis beginnen, maar hij heeft nog geen enkel wedstrijdritme. Zijn inbreng in Groesbeek is gering.

Transfersom

Gisteren kwam onverwachts het bericht dat Gyasi, hij heeft nu weer een hamstringblessure, per direct naar het Noorse Stabaek vertrekt. De nieuwe zomercompetitie in Noorwegen, waar de transferwindow deze maand nog loopt, begint komend weekeinde. Gyasi’s broer Edwin speelt ook al in Noorwegen, bij Aalesunds FK.

,,Hij wilde erg graag. We krijgen ook nog wat geld voor hem, al loopt dat niet in de papieren’’, zegt Van den Belt. Hulshoff: ,,Zij wilden Raymond overnemen. Of hij hier weer een basisspeler zou worden was voor ons nog twijfelachtig. Uit het Gyasi-kamp is gevraagd hoeveel garanties hij zou krijgen op een basisplaats. Die garanties kunnen wij niet geven en we willen geen ontevreden jongens in de groep.’’ Lilipaly doet het de laatste weken als rechterspits goed. Jerg? Hoefdraad kan eventueel ook op die positie uit de voeten.

Van de spelers die in de zomer zijn gehaald zijn Jordy van Deelen, Robbert Schilder en derde doelman Pieter Bos over. En Hemmen dan? Hij maakt de laatste weken al niet eens meer deel uit van de wedstrijdselectie. Vrijwel zeker krijgt hij volgende week te horen dat zijn verbintenis niet verlengd wordt.

Contracten

Er zijn nog enkele aflopende contracten, waarover binnenkort uitsluitsel volgt. Aanvoerder Erik Bakker kijkt na zes seizoenen nu even de kat uit de boom. De contracten van de doelmannen Harm Zeinstra en Leonard Nienhuis en de spelers Djavan Anderson en Hemmen eindigen. Er wordt rekening mee gehouden dat Sander van de Streek en Jamiro Monteiro (ze hebben een contract tot 2018) in de zomer wel eens kunnen vertrekken. De huurperiode van Tissoudali en Noor eindigt eind mei.

De mutaties zijn nu al groot en worden nog groter. Hoe het in mei sportief ook zal uitpakken, het is nu al een memorabel seizoen voor Cambuur.
 

Bernardo

Well-known member
Slot aankomend seizoen als assistent naar AZ. Kan Hulshoff hier mooi weer assistent worden en kunnen een nieuwe hoofdtrainer halen.:duim:

Contracten van Hoefdraad, Hemmen, Nienhuis, Zeinstra, Blackson en Anderson opgezegd. Cambuur nog in gesprek met Schilder en Bakker.

Hoefdraad mag van mij ook wel blijven als we in de JL blijven. De rest lekker afscheid van nemen.
 

Bernardo

Well-known member
Cambuur biedt Hulshoff tweejarig contract; rol onduidelijk
Cambuur biedt Hulshoff tweejarig contract; rol onduidelijk
SC Cambuur heeft interim-trainer Sipke Hulshoff een contract voor twee jaar aangeboden. Het betekent echter niet per se dat de Fries de eindverantwoordelijke wordt.
'Het kan zijn dat we voor die rol iemand anders kiezen', zegt technisch directeur Gerald van den Belt. Hulshoff wil het liefst hoofdcoach blijven, maar staat niet bij voorbaat onwelwillend tegenover een mogelijke terugkeer naar de functie van assistent.

Op dit moment vormt Hulshoff samen met rechterhand Arne Slot het trainersduo bij Cambuur. Het tweetal nam afgelopen najaar de taken over van de ontslagen Rob Maas, leidde Cambuur met tactisch sterk en aanvallend voetbal naar de halve finale in het KNVB-bekertoernooi en bracht de Leeuwarders terug in de strijd om de play-offplaatsen en dus mogelijke promotie. Dinsdag werd bekend dat Slot na de zomer vertrekt naar AZ, waar hij assistent wordt van John van den Brom.

Voor Cambuur is dat een streep door de rekening, zegt Van den Belt. 'Wij wilden verder met Sipke en Arne als trainersduo, zoals in de huidige constructie. Dat had ik afgelopen maand al bekend willen maken, maar de interesse van AZ kwam ertussen.' Die interesse speelde sinds de bekerwedstrijd, waarin uitgerekend de club uit Alkmaar vanaf de strafschopstip Cambuur de weg naar de finale versperde.

Nu Slot vertrekt, wordt Hulshoff niet automatisch de nieuwe hoofdtrainer. 'Ook Sipke had een contract als assistent. We willen hem graag voor de club behouden en hebben hem daarom een nieuw contract aangeboden voor twee jaar. Maar dat kan zijn met iemand boven hem. En het kan ook zijn dat we een nieuwe Arne Slot vinden die onder hem werkt.'

Ambities
Cambuur en Hulshoff zijn in gesprek, de club wil volgens Van den Belt volgende week duidelijkheid van de huidige interim-coach. Die zegt desgevraagd dat hij het liefst hoofdtrainer wil blijven. 'Ook ik was graag samen met Arne verder gegaan bij Cambuur. Ik gun hem zijn stap, maar voor de club is het jammer. We vulden elkaar prima aan. Ik kan het echter ook zonder Arne doen, want ik heb ambities als hoofdtrainer.'

Toch is Hulshoff bereid om op papier een stapje terug te doen als Cambuur iemand aanstelt die hem als trainer beter kan maken. 'Ik ben een beginnend hoofdtrainer en kan me nog verder ontwikkelen. Als ik daarbij geholpen kan worden door een ervaren kracht die de leiding heeft en bij wie ik de veldtrainer kan zijn, dan zeg ik daar geen nee tegen. Maar als ze een jonge trainer aannemen als opvolger van Arne dan kan ik wat mij betreft gewoon door in mijn huidige rol.'

Het had overigens weinig gescheeld of Van den Belt had Slot op een bijzondere wijze weten te behouden. 'We waren namelijk nog even met AZ in gesprek over een constructie waarbij ze Arne na de zomer een jaar aan ons zouden verhuren als assistent-trainer. Het was vrij uniek geweest, maar uiteindelijk bleek dat toch niet haalbaar.' (Gerard Bos)

Vi.nl

Dat is wel duidelijk dus, er gaat gewoon een nieuwe hoofdtrainer komen. Kan Hulshoff weer prima assistent worden, benieuwd wie het gaat worden.
 

Bernardo

Well-known member
Definitief dat er een nieuwe trainer komt, Hulshoff heeft zijn contract met 2 jaar verlengd als assistent trainer. Benieuwd wie er gaat komen, zet nog steeds mijn hoop op Jack.
 
Bovenaan