Tweede Divisie 2016-2017

noordooster

Well-known member
VoZ zet ze op de site, maar de bron zijn de clubcorrespondenten voor de zaterdagclubs in de Tweede Divisie en de gehele Derde Divisie. De gegevens van de zondagclubs en de beloftenteams in de tweede divisie die worden overgenomen van de Opta-rapporteurs. En die zitten in de regel flink voorzichtiger. Voorbeeldje: Kozakken Boys staat op Soccerway net iets boven 900, op VoZ op 1.200.

Ja, Rene, dat weet ik, vandaar ook die smiley .
Blijft staan dat het moeilijk exact te bepalen is , ook voor die rapporteurs.
 

de waan

Well-known member
Dat klopt, maar je zou het wel kunnen vergelijken als de gegevens volledig uit hetzelfde type bron komt. De afwijkingen heffen elkaar dan wel op.
 

SanMark.

Well-known member
Het klopt dat er niemand op dit forum ook laat merken dat hij de tweede divisie totaal overbodig vindt .
Eerlijk gezegd verbaast mij dat niet.
Ik zie/zag dat met name de clubs en aanhangers in het zondagvoetbal grote voorstanders zijn van gemixte za/zo competities en de tweede divisie is wat dat betreft een begin.
Dat juist daar de voorstanders zitten komt naar mijn idee omdat men er met lede ogen aanzag dat de laatste jaren de zondagcompetities op gebieden als belangstelling, beleving, trek van goede amateurvoetballers, betalingen enz. steeds verder terrein verloren op het zaterdagvoetbal.
Door te mixen hoopt men deze tendens te kunnen stoppen en te kunnen profiteren van de ontwikkelingen in het zaterdagvoetbal.
Ik heb het idee dat er bij discussies over dit onderwerp nogal behoorlijk wat supporters/ aanhangers van het zondagvoetbal hier reageren.

Op andere forums lees ik wel dat de tweede divisie soms ter discussie wordt gesteld en dat de meerwaarde of het nut ervan wordt betwijfeld.
En dat die verplichte promotie ook wel vanuit de topklassen gerealiseerd had kunnen worden.
Ook heb ik een paar maal gelezen dat mensen uit het zaterdagvoetbal terug verlangden naar de situatie die tot vorig seizoen gold, namelijk 2 topklassen als hoogste competities in het amateurvoetbal, met name omdat men de oude topklasse zaterdag miste.

Maar afgezien van dit allemaal. Ik vind die tweede divisie om verschillende redenen maar niks en ook onnodig.
Ik zou graag de competitie-indeling die tot vorig seizoen gold terug zien en het aantal mensen dat daar anders over denkt heeft daar total geen invloed op.

Jij bent altijd degene die er een zaterdag zondag discussie van maakt. Ik heb mijn hele leven op zaterdag gevoetbald maar ik zou graag zien dat de mix er komt tot de hoofdklasse en dan boeit mij het niets dat het eventueel beter zou zijn voor de zondagclubs. Dat is zelfs iets waar ik nog nooit over heb nagedacht en tot dat jij het tot in den treure blijft herhalen was ik ook nooit op die gedachte gekomen. Ik ben ook maar voor 1 club en heb sympathie voor wat andere clubs maar dat heeft niets met de zaterdag of zondag te maken.
 

JMD

Well-known member
De trainer van Kozakken Boys uit flinke kritiek op de KNVB over hoe het gaat in de tweede divisie.
Vooral de promotie- en degradatieregeling en de ontstane ongelijkheid in het aantal gespeelde wedstrijden zint hem niet.
Hierin heeft hij natuurlijk gelijk.

Overigens is die tweede divisie totaal overbodig , had die er helemaal niet hoeven te komen en zit het publiek er ook niet zo erg op te wachten.
Ondanks gevestigde publiekstrekkers als HHC, Kozakken Boys, Spakenburg en Katwijk trekt de derde divisie op zaterdag tot dusverre meer toeschouwers

Alsof de KNVB iets kan doen aan de ongelijkheid qua gespeelde duels... De KNVB regelt het weer niet...
 

noordooster

Well-known member
Jij bent altijd degene die er een zaterdag zondag discussie van maakt. Ik heb mijn hele leven op zaterdag gevoetbald maar ik zou graag zien dat de mix er komt tot de hoofdklasse en dan boeit mij het niets dat het eventueel beter zou zijn voor de zondagclubs. Dat is zelfs iets waar ik nog nooit over heb nagedacht en tot dat jij het tot in den treure blijft herhalen was ik ook nooit op die gedachte gekomen. Ik ben ook maar voor 1 club en heb sympathie voor wat andere clubs maar dat heeft niets met de zaterdag of zondag te maken.

Tsja SanMark, en ik sta nog steeds achter wat ik daar over zeg. En dan heb ik in tegenstelling tot jou bij zowel zaterdag- als zondagverenigingen gevoetbald. In de tijd dat ik op zaterdag voetbalde ging ik nagenoeg elke zondag een wedstrijd bezoeken.

Ik zie wel degelijk verschillen en wrijvingen. Kijk alleen maar naar ( mislukte ) fusiebesprekingen, wrijvingen bij SJO's , het afstoten van het prestatievoetbal op 1 van beide speeldagen en zaken die jij hier boven van mij aanhaalt.
En ja, dat soort zaken vallen mij op interesseren mij. Daarom schrijf ik erover.

Ik heb de tijd meegemaakt en gevoeld dat het zaterdagvoetbal met de nek werd aangekeken, dat daar wat meewarig over werd gesproken en dat bv bij jeugdwedstrijden de spelers van zaterdagploegen voortdurend werden uitgescholden en denigrerend werden bejegend omdat ze bij een zaterdagvereniging speelden. Ik zal je de scheldwoorden onthouden.

Ik heb ook meegemaakt hoe het zaterdagvoetbal in populariteit is gegroeid en hoe daar op wordt gereageerd.
De laatste jaren bezoek ik vooral competitiewedstrijden in het zaterdagvoetbal en dat bevalt me i.h.a. prima.
Ik volg de discussies over wel of niet mixen .
Dat zijn allemaal zaken die me interesseren en daarom schrijf ik erover.
Overigens, voor de goede orde, ik heb niets tegen het zondagvoetbal of tegen zondagvoetbalverenigingen.

Jouw mening in dezen ken ik.
Vaak zeg je erbij dat je bij dat mixen van mening bent dat de thuisspelende ploeg speeldag en tijdstip bepalen moet.
M.a.w. dat zaterdagverenigingen verplicht worden op zondag te voetballen.
En dat verenigingen die dat niet willen maar in een aparte competitie moeten voetballen.
Soms denk ik wel eens dat de KNVB maar gemengde competities volgens jouw idee?n moeten faciliteren.

En dat daarnaast dan competities bestaan van clubs die niet op zondag willen voetballen.
Je zou dan de hoogste van die competities " topklasse" kunnen noemen.
 

noordooster

Well-known member
Alsof de KNVB iets kan doen aan de ongelijkheid qua gespeelde duels... De KNVB regelt het weer niet...

Over of een veld wel of niet wordt afgekeurd heeft de KNVB niks te zeggen
Maar zoals ik hier al eerder schreef ,natuurlijk kan de KNVB ook wel enige invloed uitoefenen op de verschillen.
Bv door eerder tot een algehele afgelasting te beslissen in een klasse ( bv als er maar 1 of 2 duels dreigen door te gaan ) of door wedstrijden te annuleren wanneer daardoor te grote verschillen ontstaan.
Of via het bepalen wanneer welke wedstrijd wordt ingehaald. Door het verschuiven van wedstrijden.
Of door meer of eerder verplicht te stellen dat er op kunstgras gevoetbald moet worden.
 

Eef de Kip

Well-known member
Idd

Kan iemand het ook samenvatten ?

Zal het proberen:

zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag zaterdag


Maar het kan zijn dat ik hier en daar iets e ongenuanceerd heb proberen samen te vatten.
 
Bovenaan