Speelkalender 2015-2016

JMD

Well-known member
Dus na de finales vandaag zijn de 18 eredivisieploegen van komend seizoen bekend.

Dordrecht, Go Ahead en NAC verdwijnen van het hoogste niveau, NEC, Roda JC en De Graafschap komen (terug) op het hoogste niveau.
 

fr-keff

Active member
Na aftrek van de winterstopperiode, de play-offs en de internationale speeldagenkalender zijn er 32 weekeinden voor 34 speelronden in de Eredivisie en 38 speelronden in de Jupiler League. Daardoor kent de Eredivisie twee midweekse speelronden en zijn er in de Jupiler League zes weekeinden met een dubbele speelronden gepland.
"Het competitieprogramma zit in een krap jasje en er is weinig ruimte in de kalender voor eventuele wijzigingen en afgelastingen. We zien dit seizoen ook dat de verplaatsingen van PSV ? Feyenoord en Achilles ?29 ? VVV-Venlo voor enige mate van overlast zorgen. De reden hiervoor is dat er beperkte midweekse ruimte is en tevens rekening moet worden gehouden met interlandwedstrijden en UEFA competities. Vandaar dat de KNVB er waarde aan hecht de speelronden zoveel mogelijk in tact te houden?, aldus De Jong.
Winterstop en KNVB beker
De winterstop loopt in het seizoen 2015/?16 van dinsdag 22 december tot donderdag 14 januari. De twee seizoenshelften zijn evenredig verdeeld: zeventien speelronden in de Eredivisie en negentien speelronden in de Jupiler League voor en na de winterstop. De Jong: ?De winterstop en de hervatting van het seizoen zijn identiek aan de voorgaande seizoenen. Bij de samenstelling van de speeldagenkalender gaan we zoveel mogelijk uit van dezelfde uitgangspunten. Dat geeft rust en zekerheid voor zowel clubs als supporters, die daar in hun planning rekening mee kunnen houden.?
De KNVB beker start met 64 teams op 22, 23 en 24 september. De 1/16e finales worden gespeeld op 27, 28 en 29 oktober en op 15, 16 en 17 december staan de 1/8e finales op het programma. In de tweede helft van het seizoen staan op 2, 3 of 4 februari de kwartfinales gepland en worden de halve finales gespeeld op 1, 2 of 3 maart. De finalisten treffen elkaar in de finale van de KNVB beker op zondag 24 april in Stadion Feijenoord.
Nu de speeldagenkalender bekend is, gaat de KNVB samen met de betrokken partijen aan de slag om te komen tot een concept competitieprogramma. De voetbalbond presenteert een concept competitieprogramma op 12 juni 2015 aan de betaaldvoetbalorganisaties en vertegenwoordigers van gemeenten en politie.

.
 

fr-keff

Active member
Voor mijn gevoel begon De Graafschap de laatste jaren in de Eredivisie telkens thuis... Excelsior en tweemaal tegen Ajax kan ik mij voor de geest halen. En iets met NEC uit maar daar twijfel ik over?
 

Max

Administrator
Forumleiding
Het kan zomaar omslaan. Feyenoord begon eerst altijd thuis, maar de laatste jaren spelen we dacht ik vrijwel altijd eerst uit. Verder eindigen we de laatste jaren met een uitwedstrijd.
 

fr-keff

Active member
2004: Feyenoord - De Graafschap
2005: Feyenoord - NAC
2006: Groningen - Feyenoord
2007: Utrecht - Feyenoord
2008: Heracles - Feyenoord
2009: Feyenoord - NEC
2010: Feyenoord - Utrecht
2011: Excelsior - Feyenoord
2012: Utrecht - Feyenoord
2013: PEC - Feyenoord
2014: ADO - Feyenoord

Veel uitwedstrijden inderdaad...
 
Laatst bewerkt:

Fabian

Active member
Het kan zomaar omslaan. Feyenoord begon eerst altijd thuis, maar de laatste jaren spelen we dacht ik vrijwel altijd eerst uit. Verder eindigen we de laatste jaren met een uitwedstrijd.

Dat komt mede door bijvoorbeeld die City Racing of andere evenementen die in de zomer plaatsvinden.

City Racing gaat in ieder geval niet door dit jaar.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Zijn wij dan mooi klaar mee. NEC die heeft overigens vaak last van de vierdaagse waardoor ze vaak met een hele uitreeks starten.
 

Forza AZ

Well-known member
AZ begint de laatste jaren vaak eerst uit, maar daar is volgens mij een verklaring voor te geven.

-Tijdens speelrondes 3 en 4 is in Alkmaar de kermis, en blijkbaar wil de burgemeester dan geen thuiswedstrijden van AZ.
-De KNVB plant niet meer dan 2 uit of thuiswedstrijden achter elkaar
-De 1e en 2e speelronde speelt iedereen altijd 1x thuis en 1x uit

Dan krijg je voor AZ dus automatisch als begin: uit - thuis - uit - uit - thuis
 

delmaestro

Well-known member
De vierdaagse is toch al eind juni?

Het gaat er niet om dat het evenement tegelijk is. Volgens mij ligt het probleem daar, dat er heel veel politie, beveiliging, co?rdinatie etc. nodig is bij de vierdaagse eind juli, waardoor die mensen daarna enkele weken vakantie hebben. Dat levert dus onderbezetting op tijdens het begin van de voetbalcompetitie. Vandaar dat er gevraagd wordt om 2 van de 3 eerste wedstrijden uit te spelen, en voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in Nijmegen een 'risicovrije' tegenstander te kiezen. In de volksmond zeggen ze dan: Nijmegen begint thuis altijd met een makkie.
 

Fabian

Active member
"Ik hoorde dat we beginnen met een uitwedstrijd in De Kuip"

Vincent Vermeij kijkt nu al uit naar het komende seizoen. De aanvaller promoveerde met De Graafschap naar de Eredivisie en beseft dat de Doetinchemmers het nu op gaan nemen tegen de Nederlandse topclubs.

"Ik kijk ernaar uit. Ik hoorde dat we waarschijnlijk beginnen met een uitwedstrijd in De Kuip. Op 9 augustus, mijn verjaardag. Een mooi cadeau. In De Kuip, dat doe wel iets met je. Niet beangstigend, maar wel overweldigend, denk ik", zo sprak Vermeij zich uit in gesprek met Voetbal International.

De Graafschap zal het volgend seizoen ook opnemen tegen Ajax. Voor die club speelde de aanvaller tussen 2012 en 2014. Het duel met de Amsterdammers is al ter sprake gekomen. "Daar hebben vrienden en familie het nu al over", aldus Vermeij.

www.fr12.nl

Zou weer eens wat anders zijn om met een thuiswedstrijd te beginnen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Zou weer eens wat anders zijn om goed het seizoen goed te beginnen.
 

Fabian

Active member
We zijn Feyenoord h?. Dan eerst juichen om de tegenstander om vervolgens woedend uit De Kuip te vertrekken.
 
Voor mijn gevoel begon De Graafschap de laatste jaren in de Eredivisie telkens thuis... Excelsior en tweemaal tegen Ajax kan ik mij voor de geest halen. En iets met NEC uit maar daar twijfel ik over?

In het seizoen 2008-2009 begonnen we inderdaad met NEC uit. In 2007-2008 en 2011-2012 met Ajax thuis en in 2010-2011 inderdaad met Excelsior thuis.
 
Bovenaan