Niet open voor verdere reacties.

Unregistere

Well-known member
ASWH sluit heenronde af met zege in Almere

Gisteren speelde ASWH de laatste wedstrijd van de heenronde in de derde divisie. De Ambachters waren te gast in het Yanmar Stadion in Almere, waar zij tegen de beloften van Almere City FC voetbalden. De ploeg van trainer Jack van den Berg maakte na rust het verschil en nam door een 0-2 overwinning de drie punten mee naar huis. Daardoor blijft ASWH goed bovenin meedraaien, want na de winst in Almere staan de Ambachters op de derde plaats.

Van den Berg kon in Almere weer beschikken over de herstelde Peter Verhoeve, die de wedstrijd tegen Scheveningen noodgedwongen moest missen. Verhoeve begon nog wel op de bank, want Van den Berg stuurde dezelfde elf spelers het veld in als een week eerder. John van Vugt, Jeremy Hubregtse, Marvin Nootenboom, Shabir Isoufi en Bart Deprez ontbraken in de wedstrijdselectie vanwege blessures. Tegenstander Jong Almere City FC trad aan met negen spelers van 22 jaar of jonger, alleen de doelman en de aanvoerder waren ouder. Keurig twee dispensatiespelers dus, zoals de regels voorschrijven.

Onder mistige omstandigheden begonnen beide teams in het stadion aan de wedstrijd. ASWH startte zeer behoorlijk en was in het eerste kwartier al enkele keren dreigend. Peter de Lange schoot naast na een voorzet van Jesper van den Bosch en even later draaide de aanvoerder zelf goed weg bij zijn tegenstander, maar mikte vervolgens te hoog. Daarna brak een wat mindere fase aan. Jong Almere City FC toonde bij vlagen aan lekker te kunnen voetballen, al konden de gastheren ook niet echt een vuist maken. Wel zorgden zij kort na het half uur voor het tot dan toe gevaarlijkste moment. Na een hoekschop werd de bal op doel gekopt, maar Nick Slotboom bracht op de lijn redding en voorkwam zo een achterstand.

In het laatste deel van de eerste helft kwam ASWH weer wat beter in de wedstrijd. De ploeg cre?erde ook enkele kansen. Jesper van den Bosch speelde zich op aangeven van David Almeida vrij, maar schoot daarna over. Even later tikte doelman Roy Pistoor een inzet van Robbert Olijfveld na een goede kaats van Peter de Lange knap naast. Waar nodig kreeg de keeper van Jong Almere City FC ook de hulp van zijn defensie, want na een prima aanval met Peter de Lange en Jesper van den Bosch leek Robbert Olijfveld een schietkans te krijgen. Hij rondde ook daadwerkelijk af, maar een verdediger van de thuisploeg kraakte zijn schot en dus leverde deze aanval ASWH slechts een hoekschop op. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Prooi stond het dus nog steeds 0-0. Dat leverde de aanwezige ASWH-supporters ongetwijfeld een dubbel gevoel op, want de ploeg had zonder echt goed te spelen wel de beste kansen gekregen.

Jerry Tieleman moest zich in de rust laten vervangen met liesklachten, zodat Peter Verhoeve zijn rentree maakte. In de tweede helft verscheen ASWH scherper op het veld. De ploeg zette Jong Almere City FC steeds snel onder druk en dat had effect. De gastheren kwamen nauwelijks meer aan voetballen toe. Bovendien maakte ASWH vlot de openingstreffer. Na een afgeslagen Ambachtse aanval kwam de bal aan de linkerkant bij Mels van Driel. De routinier nam precies genoeg tijd om het speeltuig te controleren en leverde een loepzuivere voorzet af richting tweede paal, die door topscorer Peter de Lange knap tegendraads werd binnen gekopt. Kort na de 0-1 was het bijna weer raak toen de bal na een vrije trap van Mels van Driel maar net werd gemist door Peter Verhoeve. Aanraken was vermoedelijk al voldoende geweest, maar de Hagenees kwam ondanks zijn flinke schoenmaat een teenlengte tekort. ASWH was nu de dominante ploeg en rook via Nick Slotboom nogmaals aan een tweede treffer, maar de inzet van de Ambachter werd nog net geblokt. Aan de overzijde schoot Silvester van der Water namens de thuisploeg nog een keer gevaarlijk voorlangs.

Een waarschuwing dat ASWH ondanks het overwicht nog niet gewonnen had. Er moest dus een tweede goal bij. Kansen kregen de Ambachters genoeg. Peter de Lange toonde zich wederom een goed aanspeelpunt en bood Lars Bosscha na een hoekschop een goede kans. Helaas werd de inzet van de middenvelder geblokt. Doelman Pistoor liet zich bovendien ook regelmatig zien, bijvoorbeeld met een redding op een schot van Robbert Olijfveld na goed voorbereidend werk van Victor de Blok. Een kleine twintig minuten voor tijd was Pistoor wel kansloos toen een inworp van Mels van Driel door Jesper van den Bosch slim werd verlengd tot bij Robbert Olijfveld. De spits schoot raak, waardoor ASWH de belangrijke 0-2 te pakken had. Het was al weer de tiende assist voor Van den Bosch in deze competitie.

Daarna had ASWH uit kunnen lopen naar een ruimere zege. Zo ontstond er een curieus moment waarbij de Ambachters een indirecte vrije trap kregen op een paar meter van het doel van Jong Almere City FC. Doelman Pistoor had namelijk in woord en gebaar geprotesteerd tegen een beslissing van scheidsrechter Prooi. Alle spelers van de thuisploeg stonden op de doellijn, maar meer dan spektakel en twee geblokte schoten van Mels van Driel en Robbert Olijfveld leverde het uiteindelijk niet op. Olijfveld kon op aangeven van Peter de Lange even later alleen richting de doelman snellen, omspeelde Pistoor, maar kwam niet meer tot afronden. In de extra tijd, met inmiddels Gilmaro van de Werp en Ryan van Dijk in de ploeg, kreeg ook Peter Verhoeve nog een prima kans. Opnieuw kon Pistoor redding brengen.

Daardoor bleef het bij 0-2. Uiteindelijk op basis van de goede tweede helft nog een karige afspiegeling van de verhoudingen, maar de drie punten werden uiteraard dankbaar ge?ncasseerd. Een prima overwinning, die ASWH steviger op de derde plaats bracht. Bovendien werd de achterstand op nummer twee IJsselmeervogels weer kleiner. Volgende week begint de terugronde al en sluit ASWH de eerste helft van de competitie af met een thuiswedstrijd tegen ONS Boso Sneek. Eerst staat echter nog een mooie wedstrijd in de KNVB Beker op het programma, komende woensdag in Alkmaar tegen AZ!

Jong Almere City FC - ASWH 0-2 (0-0)
51. 0-1 Peter de Lange 72. 0-2 Robbert Olijfveld
Scheidsrechter: C. Prooi

Jong Almere City FC: Roy Pistoor; Nicky van Hilten, Maarten Davids, Lars Nieuwpoort (46. Nigel Olvira), Dyllan Lanser; Jorni Camps, Jasper Waalkens, Danny van Haaren; Jean-Willy Mapinga (70. Adriaan Kruisheer), Khalid Tadmine, Silvester van der Water (80. Daan Ibrahim)

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman (46. Peter Verhoeve), Victor de Blok (84. Gilmaro van de Werp); Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (89. Ryan van Dijk), Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld

Unregistere

Dus jullie spelen 2x binnen een week in een stadion. Dat is zeker een record? ;)

Ja, dat klopt, haha.

Op zich had het wel wat gisteren, maar het is natuurlijk ook wel weer gek omdat het hartstikke leeg is. Denk dat er max 150 mensen waren in het Yanmar Stadion, waarvan het grootste deel ASWH'ers. Wel een leuk stadion vond ik. Bij vlagen ook een leuk voetballend ploegje, maar echt een vuist maken kunnen ze niet echt. Na rust stortte het ook in elkaar, zeker na onze 0-1. Daarna gingen ze rare fouten maken en gekke dingen doen. Was eigenlijk een klein wonder dat het bij 0-2 bleef.

Unregistere

Speelronde 17

Capelle - Rijnsburgse Boys 1-4 (1-1)
6. 1-0 Marvin van der Made 42. 1-1 Jorn van Lunteren 48. 1-2 Masies Artien 75. 1-3 Jo?l Tillema 84. 1-4 Jeffrey Jongeneelen

Huizen - ODIN '59 2-1 (1-1)
10. 1-0 Denny van Loen 25. 1-1 Eelke de Graaf 69. 2-1 Sam Doeve
Bijz.: Eelke de Graaf (ODIN '59) mist bij 1-1 stand strafschop

FC Lisse - Jong FC Groningen 2-1 (1-0)
25. 1-0 Steven Olsthoorn 47. 2-0 Martin van Eeuwijk 59. 2-1 Glenn Bijl

ONS Boso Sneek - Jong FC Volendam 3-1 (0-1)
24. 0-1 Jordy Hilterman 60. 1-1 Iloba Achuna 75. 2-1 Yum? Ramos 83. 3-1 Yum? Ramos

FC Rijnvogels - Harkemase Boys 1-4 (0-2)
1. 0-1 Kevin Wijmer (eigen doelpunt) 5. 0-2 Arton Musliu 46. 0-3 Henny Bouius 65. 0-4 Robert Stelpstra 71. 1-4 Jaap van Duijn (strafschop)

Scheveningen - DVS '33 Ermelo 2-2 (1-1)
8. 1-0 Tim Peters 20. 1-1 Maurice de Ruiter 57. 1-2 Roald de Vries 90 (+4). 2-2 Samir El Moussaoui

8. Quick Boys 17-23 (-4)
9. Harkemase Boys 17-23 (-7, 29 goals voor)
10. ONS Boso Sneek 17-23 (-7, 29 goals voor)

=. Maurice de Ruiter (DVS '33 Ermelo) 9

Joran Schr?der hielp SteDoCo met twee goals aan een belangrijke zege bij VVOG, waarmee zijn eigen totaal voor dit seizoen ook steeg naar acht

Ik zag overigens dat de keeper van Jong Almere City FC, Roy Pistoor, enthousiast tweets van ASWH heeft geretweet en als favoriet heeft aangemerkt. Dat waren tweets waarin stond dat hij een redding verrichtte. Mooie dingen. :)

Laatst bewerkt:

De Groene Scout

De Vogels gaat de schade aan het kunstgrasveld verhalen op Quick Boys.
Zaterdag werden er rookbommen op het veld gegooid en verschroeide het tapijt.

Unregistere

noordooster

Lekker die zaterdagclubs.

Inderdaad. En laten we gewoon stoppen met dat mixen van za. en zo. clubs.
Zondagclubs gewoon op zondag en zaterdagclubs op zaterdag.
Misschien dat sommige zaterclubs zelfs wel overschrijving gaan aanvragen naar de zondag. Dan is het allemaal wat rustiger.
Dat gedonder heb je op zondag niet. Die supporters doen dat niet en op zondag zitten die raddraaiers van de zaterdagclubs in de kerk las ik laatst.

Unregistere

Spits Deniz Sahbaz vertrekt na dit seizoen bij DVS '33 Ermelo. De ex-spits van SVZW is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club en scoorde tot nu toe drie keer.

de waan

Begint ook een aardige clubhopper te worden. Volgens mij ook maar een jaartje bij SVZW geweest.

Unregistere

Aderlating voor VVOG. Spits Jeremy de Graaf, momenteel gedeeld topscorer van de derde divisie zaterdag, verruilt de club komende zomer voor tweededivisionist GVVV.

Knappe winst van ASWH. Met het duel tegen AZ nog in de benen winnen ze thuis eenvoudig met 4-1 van ONS Sneek.
De Vogels verliezen en ook FC Lisse staat kort voor tijd met 1-0 achter. ASWH doet weer helemaal mee. Netjes!!!

Huizen heeft onderin de aansluiting weer gevonden na de winst op Harkemase Boys. De onderste 5 nu weer dicht bij elkaar.

noordooster

Slechte dag voor de noordelijke clubs.
Dat ONS bij ASWH verliest vind ik niet erg verrassend, maar dat jong Groningen thuis verliest van Scheveningen had ik niet verwacht en dat Harkemase Boys thuis verliest van Huizen is helemaal teleurstellend.

Unregistere

Zo onverwacht vind ik het niet dat Scheveningen daar wint hoor. Die staan immers ook hoger en hebben in mijn ogen een betere ploeg dan Jong FC Groningen. Harkemase Boys laat het wel lelijk liggen, ook met het oog op de tweede periode. En er is extra leed, want ze pakten liefst drie keer rood, waarvan ??n kaart na afloop. Schorsingen dus.

Capelle pakte drie belangrijke punten en trok daardoor ook ODIN '59 mee richting de onderste plaatsen.

IJsselmeervogels won nog nooit van SteDoCo en die reeks bleef in stand. Gunstig voor ons, net als de nederlaag van FC Lisse. Gewoon als nummer twee de winterstop in op slechts drie puntjes van de koploper. Ronduit fantastisch! Ook echt een goede wedstrijd, ondanks de inspanningen van woensdag. ONS Boso Sneek had geen schijn van kans. Of, zoals Omrop Frysl?n, kopte: K?nsleas ferlies ONS by ASWH!

ASWH na zege op ONS Boso Sneek als tweede de winterstop in

Een sterk spelend ASWH heeft vanmiddag de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. Op eigen veld waren de Ambachters ruim te sterk voor ONS Boso Sneek (4-1). Ondanks de zware midweekse inspanningen in de KNVB Beker tegen AZ kwam ASWH tegen de Friezen eigenlijk geen moment in problemen. De ploeg van trainer Jack van den Berg voetbalde een prima wedstrijd en incasseerde verdiend de drie punten. Achteraf werd het nog mooier toen bleek dat zowel koploper FC Lisse als nummer twee IJsselmeervogels had verloren, zodat ASWH als naaste achtervolger van de lijstaanvoerder mag gaan genieten van de winterstop.

Van den Berg had zijn elftal ten opzichte van woensdag op twee plaatsen gewijzigd. Lars Bosscha, die tegen AZ al uitviel, bleef met een blessure aan de kant. Daardoor kwam er op het middenveld een plek vrij voor Nick Slotboom. De trainer koos deze keer voor Gilmaro van de Werp als linksback, zodat Victor de Blok op de bank begon. Verder ontbraken de geblesseerde Marvin Nootenboom, Jeremy Hubregtse, John van Vugt en Shabir Isoufi in de wedstrijdselectie.

Met het oog op de boutmiddag werd er afgetrapt op het ongebruikelijke tijdstip van 14.00 uur. Direct vanaf het begin liet ASWH zien dat het niet nogmaals in de val wilde lopen na een midweekse bekerwedstrijd. Al twee keer werd daarna immers puntverlies geleden in de competitie. De scherpe Ambachters zochten direct de aanval en bouwden een flink overwicht op. Eigenlijk kwam ONS Boso Sneek er, op enkele incidentele uitbraken na, niet echt aan te pas op sportpark Schildman. Het spel speelde zich dan ook vooral op de helft van de Friezen af. Het enige dat ASWH zich lange tijd kon verwijten was het feit dat de ploeg verzuimde de dominantie in de score uit te drukken. Dat had ook te maken met ONS Boso Sneek-doelman Bas van Wegen. Hij hield de door Stanley Husen bediende Peter de Lange van scoren en stopte even later nogmaals een inzet van de topscorer van ASWH. Ook collega-spits Robbert Olijfveld stuitte op Van Wegen, nadat hij eerder na een goede aanval over de rechterflank al naast had geschoten.

De rust naderde toen ASWH een vrije trap kreeg op de helft van de bezoekers. Mels van Driel verstuurde een ragfijne voorzet richting het strafschopgebied en daar kon de slim vrijgelopen Peter de Lange de bal in het doel koppen. Eindelijk viel de 1-0 waar ASWH al zo lang naar op zoek was. Het veertiende doelpunt van De Lange, die daardoor als topscorer van de derde divisie winterstop mag vieren. De doelpuntentune was net verstomd toen ASWH alweer aan de volgende aanval begon. Robbert Olijfveld werd na een goede individuele actie gevloerd op de rand van het strafschopgebied. Vrijwel op de achterlijn kreeg ASWH een nieuwe vrije trap. Nu zette Nick Slotboom zich achter de bal en ook zijn voorzet was dik in orde. Jerry Tieleman knikte via de onderkant van de lat keihard raak en zette ASWH op 2-0. Een lekker moment zo kort voor rust. De Ambachters zochten dan ook tevreden de kleedkamer op.

Na rust nam ASWH geen gas terug. De eerste kansen waren ook weer voor de thuisploeg. Peter Verhoeve kopte in de handen van de doelman op aangeven van David Almeida en even later had ONS Boso Sneek alle geluk van de wereld toen verdediger Gustavo van der Veen na een voorzet van Jesper van den Bosch hard de paal van zijn eigen doel raakte. Het gaf wel aan dat ASWH de bezoekers geen nieuwe hoop wilde bieden. Na een kwartier spelen kregen de Ambachters opnieuw een vrije trap. Mels van Driel nam de taak op zich om de bal voor het doel te brengen en dat deed hij wederom prima, waarna Jerry Tieleman vol overtuiging naar de bal dook en het speeltuig in de hoek kopte. De tweede treffer van de centrale verdediger deze middag. Met 3-0 leek het ook wel beslist.

Voor het eerst vanmiddag sloop er vervolgens her en der wat nonchalance in het spel van ASWH. Het bood ONS Boso Sneek de gelegenheid om toch wat kansjes te cre?ren. Zo moest Stef Doed?e tot twee keer toe aan de bak na een schot en een kopbal na een hoekschop. Ook ASWH, waar Bart Deprez de licht geblesseerde Peter de Lange had afgelost aan het front, zocht naar meer doelpunten. Diverse kansrijke aanvallen werden echter te slordig uitgespeeld. Toch viel de vierde treffer nog wel. Jesper van den Bosch probeerde de net ingevallen Ryan van Dijk te bedienen. Van Dijk kon net niet bij de bal, maar zette wel druk op de verdediger van ONS Boso Sneek en die werkte niet goed weg. Aanvoerder Van den Bosch nam de opspringende bal ineens op de schoen en ramde hem de verre hoek in: 4-0 voor ASWH!

Van den Berg gunde ook Victor de Blok nog speeltijd. De linksback dook in de slotfase nog gevaarlijk op in het Friese strafschopgebied, maar kon net geen vrijstaande ploeggenoot bereiken. Aan de overzijde prikte ONS Boso Sneek in de extra tijd vervolgens toch nog de eretreffer binnen. Na een aanval over de flank kon middenvelder Fabian Stevens raak koppen uit een voorzet. Kort na die 4-1 dook Bart Deprez ineens alleen voor de doelman op. De Zeeuw schoot echter in de handen van doelman Van Wegen en liet daardoor na om ook op het scorebord te verschijnen. Vrijwel direct daarna floot scheidsrechter Bos voor het laatst.

ASWH nam de drie punten uiteraard dankbaar in ontvangst en sloot het voor de club fantastische voetbaljaar 2016 hiermee op passende wijze af. Door het puntverlies van de concurrentie steeg de ploeg bovendien naar de tweede plek op slechts drie punten achterstand van koploper FC Lisse. Een mooie positie bij het ingaan van de winterstop, zodat er ongetwijfeld nog een spannende en leuke tweede helft van het seizoen zal volgen. ASWH start op 14 januari direct met een prachtige uitwedstrijd bij IJsselmeervogels. Maar eerst uiteraard even lekker uitrusten, genieten van de feestdagen en proberen het eigen zaalvoetbaltoernooi te winnen!

ASWH - ONS Boso Sneek 4-1 (2-0)
41. 1-0 Peter de Lange 43. 2-0 Jerry Tieleman 60. 3-0 Jerry Tieleman 82. 4-0 Jesper van den Bosch 90 (+3). 4-1 Fabian Stevens
Scheidsrechter: A. Bos

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida (84. Victor de Blok), Stanley Husen, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Peter Verhoeve, Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange (69. Bart Deprez), Robbert Olijfveld (81. Ryan van Dijk)

ONS Boso Sneek: Bas van Wegen; Gustavo van der Veen, Iloba Achuna, Ale de Boer, Klaas de Vries; Martijn Roosenburg (84. Wesley Lohman), Fabian Stevens, Frits Dantuma (75. Aron Strengholt), Tim Oosterbaan (61. Angelo Zimmerman), Renco van Eeken; Yum? Ramos

Abubakari

Zo onverwacht vind ik het niet dat Scheveningen daar wint hoor. Die staan immers ook hoger en hebben in mijn ogen een betere ploeg dan Jong FC Groningen.

Jong FC was de eerste twintig minuten beter, kwamen ze ook op 1-0, maar daarna leek Scheveningen even aan te zetten en stond het 5 minuten later alweer 1-1. Daarna was Scheveningen iets beter, kort na rust viel de 1-2 en die trokken ze vrij makkelijk over de streep. De betaald voetbal ervaring zat bij Scheveningen met Resodihardjo, Peters, Calabro, Schwiebbe, Jungschl?ger en misschien nog wel eentje. Bij Jong FC volgens mij niemand met betaald voetbal ervaring. En dat was ook wel een beetje te zien. Scheveningen was net wat slimmer en geslepener.