District Zuid II

Sensini

Active member
In 2H wint Wilhelmina'08 met 0-2 bij Helmondia. Omdat Veritas opnieuw verliest (3-1 tegen RKVVO) en koploper Venlosche Boys doelpuntloos gelijkspeelt tegen nummer laatst IVO stijgt de Weerter ploeg naar plaatst twee, ??n punt achter Venlosche Boys.
In 3B weet MMC Weert voor de derde achtereenvolgende wedstrijd niet te winnen: na met 2-0 te hebben voorgestaan wordt met 2-2 gelijkgespeeld tegen RKVB. In de Weerter derby wint Laar met 2-1 van FC Oda, DESM wint met 0-2 bij Geleen Zuid. Koploper Centrum Boys wint de negende achtereenvolgende wedstrijd: 0-5 tegen HEBES, achtervolger Sittard wint met 2-4 bij DVO.
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
1D.
Nadat Meerssen vorige week al op doelsaldo de kop had gepakt is er nu ook daglicht tussen 1 en 2. Schaesberg speelde 1-1 tegen Susteren, Meerssen won met 2-4 in Geldrop. Lang leek dat een makkelijke middag te worden maar na een 0-3 tussenstand kwam Geldrop nog terug tot 2-3 waarmee het weer even spannend werd.

Bekkerveld klom dankzij een duidelijk 1-4 overwinning bij Venray naar de 3e plaats. Gelijk in punten staat Wittenhorst dat gisteravond al won bij Volharding.

Venray zakte door de nederlaag twee plaatsen. Someren, 0-1 winst bij SSS'18 en Deurne, 1-1 in de derby tegen ZSV, passeerden de ploeg.

2G.
Laura Hopel Combinatie verraste koploper Hoensbroek en ging er 0-1 winnen. Geusselt Sport profiteerde maar half en speelde 2-2 tegen nummer laatst UOW '02.

Caesar en GSV '28 wonnen zoals de ranglijst al had voorspelt. De Ster bleef tegen het opgeleefde RVU steken op een gelijkspel.

Ik zag SHH in een heerlijke pot Sporting Heerlen verslaan met 4-3.

2H
Zie Sensini.

Derde Klassen:
3A. Geen misstappen van de top 3. Alleen SCM op plaats vier verliest de aansluiting na een nederlaag in Banholt. Onderin belangrijke punten voor Voerendaal.
3B. Zie Sensini
3C. SC Irene won en zag medekoploper Baarlo verliezen. Verder is de reeks van SJVV opvallend, sterk gestart en nu maar 1 puntje uit 4 duels en 0-5 verloren
3D. DAW verslaat koploper Venhorst en komt op 1 punt maar staat wel pas 4e. Margriet en Nooit Gedacht delen de kop met Venhorst

Lager;
4A. Zowel Walram als Wijnandia kon niet winnen van een laagvlieger en daardoor staat RKVCL nu alleen aan kop.
4B. De Leeuw laat geen spaan heel van Sylvia en verslaat de nummer 3 van de ranglijst met 6-0. 10 gespeeld, 30 punten. RKHBS doet het met 21 uit 10 helemaal niet slecht maar staat nu al een straatlengte achter.
5A. Net als De Leeuw heeft ook Keer het maximum aantal punten uit 10 duels. Onderin speelde De Heeg, 1 punt, thuis tegen Bemelen, 3 punten maar ook dit werd geen succes voor de Heeg; 1-4.

Voor de meest bizarre uitslag van de dag moeten we naar Landhorst. 750 inwoners en bestaat pas 61 jaar. Voetbalvereniging Menos bestaat bijna net zolang als het dorp maar weet weinig potten te breken. Ieder jaar worden er wel een paar potjes gewonnen maar de laatste keer dat het seizoen met een positief doelsaldo werd beeindigt kan niemand zich nog herinneren. Ook dit seizoen is het vooral gezellig met 1 punt uit 9 duels. Als koploper De Zwaluw dan langs komt maakt niemand zich illusies. De Zwaluw komt overigens uit Oeffelt, bekend van de afslag Haps, Mill, Oeffelt aan de A73. Maar ziedaar; het wonder van Landhorst! Menos wint met 1-0 en staat de laatste plaats af aan SC Sint Hubert!

Ik zag dus de eerder genoemde 4-3 van SHH tegen Sporting Heerlen. Er wordt veel gelijkgespeeld in 2G en SHH spande met 6 van de 9 duels de kroon. Toch een zeer verdienstelijke 7e plaats in de stand. Tegen een lager geplaatst teams als Sporting Heerlen moest die plek met hand en tand verdedigt worden.

Eerste halfuur gebeurde er niets, daar volgde het spektakel elkaar snel op. SHH kwam 4 keer op voorsprong, 3 keer kwam Sporting Heerlen terug. Op het tandvlees werd de zege over de streep getrokken. Zeker niet de beste wedstrijd maar de ploeg toonde vechtlust en handhaaft zich keurig in de middenmoot.

Geluidsfragmenten hier;
http://www.l1.nl/nieuws/331421-luister-l1sprt-radio-van-zondag-13-november-terug
 

Joost

Well-known member
Het wordt nog mooier; De Zwaluw-doelman Wesley Kerstens trapte een bal tegen Menos-aanvaller en zag tot zijn schrik het leer in het doel vallen: 1-0.
 

Sensini

Active member
In 2H won Wilhelmina'08 met 3-1 van NWC. Omdat Venlosche Boys met 1-0 verloor in Heeze zijn ze de nieuwe koploper. Veritas verloor opnieuw, 0-1 tegen EFC.
In 3B verloor MMC Weert met 5-1 tegen koploper Centrum Boys. De Weerter derby tussen DESM en Laar bleef doelpuntloos. Oda won met 5-2 van HEBES.
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
Geen tijd voor veel getik vanavond. Wel te noteren is dat Meerssen nu 5 punten voorsprong heeft in 1D. Tegen Schaesberg werd het 3-0 waardoor Schaesberg voor het eerst in 79 wedstrijden niet scoorde.

Verder gaan de Sittardse ploegen met de eer strijken in 3B. De Weertse ploegen lijkt af te haken.
 

Joost

Well-known member
In de krant vandaag een stuk over Centrum Boys.

Gina Facenna woont ook echt op dat kamp. Verder spelen de topspelers er ook omdat ze een 'smetje' hebben. Badr Kotbani was bijvoorbeeld twee weken afwezig omdat hij door een vriend in elkaar 'getoept' was. De grote geldschieter is overigens Colin Keijbeck, die van de rijschool. Die hielp eerder IVS naar de hoofdklasse en was bij Susteren actief.
 

Joost

Well-known member
Na de winterstop gaat Frank Demouge spelen voor RKSV Heer.
SHH speelt op de laatste speeldag tegen ze en over twee weken. Die wedstrijd van over 2 weken is in Heer op een heel matig veld, grote kans dus dat die afgelast wordt.
 

Joost

Well-known member
Tweede klasse is dat. Hij doet 't met een meisje uit Heer en woont daar ook, hield bij de club al een tijdje zijn conditie op peil.
 

Sensini

Active member
In 2H vandaag de topper tussen Venlosche Boys en Wilhelmina'08. De thuisploeg won met 2-1 waardoor ze de koppositie weer overnemen van de Weertnaren.
In 3B won MMC Weert met 4-1 van Spaubeek. Laar, dat een paar weken geleden nog een-na-laatste stond, won met maar liefst 8-0 van nummer laatst Neerbeek, en klimt naar de zesde plaats. FC Oda speelde met 1-1 gelijk bij DVO. Volgens IDW verloor DESM met 6-1 van Sittard, maar volgens voetbal.nl wordt die wedstrijd pas over 2 weken gespeeld (Joost?). Centrum Boys won met 0-2 van Alfa Sport en blijft koploper.
 

Joost

Well-known member
1D.
Weinig problemen voor Meerssen in Valkenswaard; 1-3 bij De Valk. De achtervolgers hadden ook een makkelijke middag. Bekkerveld wint met 1-5 bij Geldrop en Schaesberg tegen Someren 4-0. Wittenhorst weigerde te voetballen op het kunstgras van Minor.

Onderin een belangrijke zege voor Volharding dat van de laatste naar de 12e plaats klimt dankzij een 1-0 overwinning op Deurne.

2G.
De koploper kreeg een verdiende maar kleine nederlaag om zijn oren in Herten; 1-0. De prachtige treffer is binnenkort via TV Elluf online te zien. We hadden overigens een piepjonge scheidsrechter. Moest nog 21 worden en was de jongste van 't veld, en floot ook nog eens perfect.

Ook LHC verliest zodat de voorsprong van FC Hoensbroek niet slinkt. Wel is de groep op 6 punten nu uitgebreid naar LHC, Caesar, Geusselt Sport en SHH.

Aan de onderkant weet Sporting Heerlen weer eens te winnen.

2H.
Zoals Sensini al tikte wint Venlosche Boys de topper van Wilhelmina, verdiend volgens de trainers.

Onderin geeft Mierlo Hout met een puntje de laatste plaats over aan IVO.

Derde Klassen
3A. De topper werd geen topper, SVN schopt Heksenberg vakkundig uit de titelrace; 1-6.
3C. De topper ging hier niet door maar opvallend genoeg waren de ploegen onderin in vorm en wonnen met MVC '19 als klapper; 7-1 tegen sc Leeuwen.

Lager;
4C. Het opgestoomde FC RIA meldt zich nadrukkelijk in de titelrace en verslaat Lindeheuvel-HC.
5C. Susterse Boys scoort 5 keer maar dat was niet genoeg tegen GVCG; 5-6
 

Joost

Well-known member
Morgen naar Heer v SHH. De wedstrijd waar ik dit seizoen het meest naar uitgekeken heb want Heer heeft het meest karakteristieke complex in de hele klasse.

Vincklechnisch ook uitstekend want dan heb ik weer voetbal gezien op alle complexen in 2G.
 

Sensini

Active member
In 2H won Wilhelmina'08 met 2-1 van EFC en gaat als nummer 2 de winterstop in met 1 punt achter Venlosche Boys.
In 3B won MMC Weert met 1-4 van Neerbeek, DESM won met 3-2 van HEBES. FC Oda verloor met 1-3 van Sittard, Laar verloor met 2-0 in Spaubeek. Centrum Boys won met 3-0 van DVO en is herfstkampioen.
 

Joost

Well-known member
(bijna) Winterstop.

1D.
Meerssen is herfstkampioen en lijkt hard op weg naar de Hoofdklasse. Met 6 overwinningen op rij heeft de ploeg zich echt losgemaakt bovenin en de concurrentie lijkt niet serieus genoeg. Schaesberg is als promovendus niet op zoek naar nog een promotie en laat na een goede start toch regelmatig punten liggen, zij staan op 5 punten. Bekkerveld volgt al op 7 punten en heeft last van een thuissyndroom. Werd uit vrijwel alles gewonnen, thuis werd pas 1 keer de volle buit gepakt.

Wat daarachter staat volgt al op 10 punten en is vooral te wisselvallig om nog een kans te maken op meer. Wel heeft zich daar een redelijke middenmoot gevormd de laatste weken.

Onderin pakte SSS '18 de laatste weken flink wat puntjes maar zijn ze door de overwinning van De Valk gisteren toch weer naar de laatste plaats verwezen. Maar het staat nog erg dicht op elkaar en een goede reeks kan direct voor verschil zorgen. Someren won 3 van de laatste 4 duels en staat bijvoorbeeld ruim boven de rode streep nu.

2G.
De verrassende koploper is FC Hoensbroek. De promovendus pakte soeverein de eerste periode maar zegt niet bezig te zijn met een kampioenschap. De grote voorsprong die er was is de laatste weken ook kleiner geworden door drie nederlagen in vier duels.

Achter Hoensbroek volgen drie teams op 3 punten; Caesar, SHH en Geusselt Sport. SHH dankt die 3e plaats aan een goede run van 4 zeges op rij maar lijkt toch niet sterk genoeg om zich echt te mengen in de titelstrijd. Caesar scoort dit seizoen makkelijk en zal die ambitie wellicht wel hebben. Over de aspiraties van Geusselt Sport heeft niemand twijfels en eigenlijk is het verrassend dat zij zich niet allang hebben losgemaakt bovenin. Onnodige nederlagen door schorsingen en blessures tegen onder andere RVU en Eijsden liggen daaraan ten grondslag. Ten slotte mogen ook De Ster en LHC niet worden uitgevlakt als kampioenskandidaten, zij volgen op 7 punten van Hoensbroek.

Onderin Zijn de verschillen ook nog heel beperkt. UOW '02 is laatste met 8 punten, Heer heeft er 10, RVU 11, Sporting Heerlen 12, Scharn 14 en BSV Limburgia en Eijsden hebben er 15. Daar kan na de winter dus nog vanalles gebeuren maar bij UOW '02 zal er echt wat moeten gebeuren want zijn wachten al 11 wedstrijden op een overwinning. Ik verwacht dat BSV Limburgia en Eijsden zich uiteindelijk nog wel makkelijk zullen handhaven al hadden die allebei op meer gerekend.

2H
Hierin lijkt de titelstrijd een Limburgse aangelegenheid te worden. Venlosche Boys gaat met 29 punten als koploper de winter in, op de voet gevolgd door Wilhelmina '08. Veritas volgt op 5 punten maar mag nog inhalen. De promovendus uit Neeritter wist met winst op RPC de slechte reeks op de laatste speelronde voor de winter nog te onderbreken en zit er dus nog bij. Zij hebben al een periode en ik verwacht dat ze vrij vlot af zullen haken in de titelrace.

De jojo dit IVO heet lijkt ook dit seizoen tekort te komen. De ploeg uit Velden lijkt ook dit jaar tekort te komen om zich in de middenmoot van de 2e klasse te vestigen. Ze worden omgeven door Helmondse ploegen want daar is het dit jaar kommer en kwel. Mierlo Hout is laatste en lijkt het patroon vast te houden. Dit is hun 4e avontuur in de 2e klasse en de andere drie keer eindigde dat in het 2e seizoen.

3A
De titelstrijd is de laatste weken in raptempo gereduceerd tot 2 clubs. Heksenberg is na het afzeggen van Maradona namelijk helemaal de weg kwijt en staat al op 9 punten van SVN. Sportlcub '25 volgt op 2 punten van SVN en zij gaan uitmaken wie er kampioen wordt.

Voor Schimmert zal het 3e klasse avontuur waarschijnlijk snel eindigen. Met maar 5 punten is hun achterstand al flink opgelopen.

3B
Centrum Boys en VV Sittard maken er een echte wedloop van. Op de eerste speeldag won VV Sittard nog op het kamp maar sindsdien won Centrum Boys al haar duels. Sittard ging nog tweemaal onderuit tegen ploegen uit Weert en volgt dus op 3 punten. Sittard won wel de 1e periode en de 2e gaat ongetwijfeld een prooi worden voor Centrum Boys.

Direct na de winter kan er misschien al wat beslist worden want de 2e seizoenshelft opent met Sittard v Centrum Boys.

Onderin is het hommeles bij Neerbeek. Met 3 punten is hun perspectief vrij uitzichtloos.

3C
Sportclub Irene is met 27 punten herfstkampioen en heeft er net zoveel als Sparta '18 maar een duel minder. Baarlo en HBSV volgen al op 8 punten maar mogen net als Irene nog een keer meer spelen dan Sparta '18. Vooral het inhaalduel tussen Baarlo en SC Irene wordt belangrijk.

Opvallend blijft verder de totale ineenstorting van SJVV. Zij waren na 6 speelrondes nog koploper maar hebben na de winter handhaving als enige doelstelling.

3D
Venhorst leek onbezorgd op weg terug naar de 2e Klasse maar heeft het de laatste maand weer spannend gemaakt. Ze zijn wel nog koploper maar er volgen nog 6 ploegen binnen 5 punten.

FC Uden begon nog wel aardig met 6 punten uit 3 duels maar verloor inmiddels 8 keer op rij en is laatste
 
Bovenaan