NAC Nieuws topic

Max

Administrator
Forumleiding
Hoeveel seizoenkaarthouders is normaal voor NAC? Wacht NAC standaard zolang met de verkoop of vanwege het niet eerder duidelijk was op welk niveau NAC zou acteren volgend jaar?
 

zwammy

Well-known member
13.000 gemiddeld volgens mij. Voor 1 juli moet je verlengd hebben volgens mij, gisteren was de eerste dag. Het is meer een schreeuw dat het niet uitmaakt, zolang het maar NAC blijft. Mooie column van Sjoerd daarover ook vandaag.
 

zwammy

Well-known member
5% lager. Dan gaat er nog 5% extra bij mij af omdat ik bij de club van 1912 ben. Eerste dag trouwens 100 nieuwe aanmeldingen en 25 afhakers.
 

zwammy

Well-known member
Column van Sjoerd, kan het er eigenlijk alleen maar mee eens zijn:


Nadat Dirk Marcellis de 1-1 over de lijn had geduwd en alles toch nog goed leek te komen, keek ik achterom naar mijn ouders, ietsje hoger op de tribune. Mijn moeder stond er te snikken in de armen van mijn vader.

Samen maakten ze een soort knuffeldansje.

Als me ??n beeld is bijgebleven van deze absurde zondagmiddag, dan was het die innige omhelzing van mijn vader en moeder, ergens tussen blijdschap, hoop en ondraaglijke spanning in.
Je voetbalclub voelt een beetje als familie - en in mijn geval is dat ook letterlijk zo. Mijn ouders en mijn beste vrienden zijn er altijd. Onze liefde voor NAC gaat generaties terug. Misschien daarom deed de degradatie me zondagmiddag veel meer dan ik ooit had kunnen denken.

Het voelde als een doffe dreun. Zelden zag ik een compleet voetbalstadion zo intens meeleven, het ene moment massaal zingend en brullend, het volgende haast bezwijkend onder de spanning. Dit was 'de moed der wanhoop' in zijn meest tastbare verschijningsvorm denkbaar.

Natuurlijk, niemand hoeft ons uit te leggen dat deze degradatie in bredere zin onvermijdelijk was, en dat het allemaal een logisch gevolg is van jarenlang wanbeleid. Dat NAC de ellende over zichzelf heeft afgeroepen, het is helemaal waar.

Maar toch was NAC juist de laatste maanden een geweldige club om supporter van te zijn. De club leefde en bruiste tot in al zijn kieren. Hoe slechter het ging en hoe spannender het werd, des te intenser kroop de achterban als ??n man achter het elftal, onvoorwaardelijk meelevend op stijf uitverkochte tribunes. Het recente verleden vol blunders en beleidsfouten telde even niet meer, want eerst moest er een club gered worden.

Het bleek allemaal niet genoeg. De treurige duisternis van de Jupiler League gaat bovenal heel veel pijn doen straks, maar toch: sinds afgelopen zondagmiddag hou ik niet opeens minder van NAC. Eerder meer.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Hoe kijk je eigenlijk tegen Maaskant aan Zwammy? Eerst opstappen en nu lijkt hij te blijven?

Ik vond het zelf eigenlijk wel chique dat hij NAC de ruimte geeft en ondanks de resultaten wellicht wat tegenvallen zou ik wel met hem doorgaan.
 

zwammy

Well-known member
Ohjee, Mossou met een clich? column. Beetje jammer.

Het is niet voor niets een supporter, dit is wel echt zo'n column. clich?, zeker, maar wel gemeend.

Hoe kijk je eigenlijk tegen Maaskant aan Zwammy? Eerst opstappen en nu lijkt hij te blijven?

Ik vond het zelf eigenlijk wel chique dat hij NAC de ruimte geeft en ondanks de resultaten wellicht wat tegenvallen zou ik wel met hem doorgaan.

Hij mag blijven, was mijn emotie zondag. Als hij dat bravoure gezever achter zich laat is het voor NAC een geschikte directeur, Lokhoff komt toch niet :(
 

zwammy

Well-known member
Na 48 uur staat de teller op 2200 seizoenkaarten. Kunnen dus wel zachtjes aan stellen dat de supporters NAC niet laten vallen.
 

zwammy

Well-known member
Reverse gloryhunten. Ja, dat kan het ook wel zijn :rumcolaa:

Goed, gisteren met een 100 tal man van G naar Maaskant en Drost gegaan om ze een hart onder de riem te steken. Maaskant blijft, Drost mag blijven hopen als hij een bult inlevert en Pierre heeft een kampioenschap open deuren gespeeld in de VI. Chapeau.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Een tikkeltje bescheidenheid bij PI-AIR kan geen kwaad en dat verwijt hij dan Maaskant...
 

zwammy

Well-known member
Commentaar van een mede supporter:

1. Pierre vluchtte met de staart tussen de benen naar Feyenoord en heeft, buiten het aanbrengen van ?ift?i (over falen gesproken), geen ruk meer voor NAC gedaan.
2. Dit is op een misselijke manier natrappen naar iemand die zijn nek WEL uitsteekt
3. Maaskant kwam nog geen half jaar geleden in een enorme puinbak van onrust terecht
4. Maaskant werd geconfronteerd met een vrijwel geheel nieuwe selectie. Een “grootheid” als Pierre van Hooijdonk moet begrijpen dat je daar niet ineens een soepel draaiend elftal van bakt, dat zichzelf wel even uit de malaise vecht.

Grootste fout van Maaskant is, is dat hij vol bluf over die 12e plek begon. Maar wat moet hij dan zeggen? “Het wordt waarschijnlijk niks, maar we gaan het toch maar proberen”. Dan was iedereen daar weer kwaad over geweest.

Feit is dat Maaskant met NAC mee gaat de eerste divisie in (wat hij helemaal niet hoeft te doen) en dat Pierre zijn tijd verdoet met rellerige stukjes schrijven

Laat Pierre zich maar bezighouden met Feyenoord, dat is zijn club.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Liever niet. Hij heeft Kazim aangedragen. Dat lijkt mij voorlopig wel genoeg.
 

Maasveld

Well-known member
Maaskant was ook not amused over Jaerke. Terwijl hij zondag stond te janken liep Jaerke lachend door de catacomben.
 
Bovenaan