Derde divisie zaterdag 2016/2017

Status
Niet open voor verdere reacties.

Unregistere

Well-known member
Is Van Dommelen gestopt?

Nee, maar die speelt nu bij Spijkenisse. Wel jammer, had hem er graag nog bij gehad, ook persoonlijk. Maar uiteindelijk heeft hij een andere keuze gemaakt.

Ben bang dat het zo gaat met de beloftes. Bij Volendam II - Quick Boys waren gisteren ook maar 300 man aanwezig. Die gaan nog onder de 100 komen dit seizoen.

Sowieso vond ik het qua sfeer wel een beetje wennen zo. Tijdens de wedstrijd viel het nog wel mee, hoewel het niet zo druk was en er (nog) geen tribune stond. Maar goed, ze hadden nog wel wat muziek en een omroeper.

Na de wedstrijd was het wel anders. In de kantine zaten eigenlijk alleen nog maar spelers en supporters van ons, dat is normaal gesproken wel heel anders. Al die jonkies van Groningen gingen direct naar huis na het douchen.

Wat nog wel aardig was: tijdens de wedstrijd kwam Marcel Groninger, assistent-trainer van FC Groningen, nog even langs onze bank om onze trainer gedag te zeggen. De punten zijn binnen hoor, zei hij toen. Maar daar wilde onze trainer uiteraard nog niets van weten!
 
Laatst bewerkt:

Unregistere

Well-known member
Speelronde 3

DVS '33 Ermelo - SteDoCo 0-0 (0-0

Huizen - FC Rijnvogels 4-1 (3-1)
16. 1-0 Guido de Graaf 23. 2-0 Zakaria El Biyar 27. 2-1 Arno Dijkstra 28. 3-1 Siemen Eijkemans 80. 4-1 Zakaria El Biyar

Jong Almere City FC - Capelle 0-2 (0-0)
63. 0-1 Bram de Bruin 73. 0-2 Rutger de Bos

Jong FC Groningen - ASWH 0-2 (0-1)
31. 0-1 Robbert Olijfveld 59. 0-2 Shabir Isoufi

Jong FC Volendam - Quick Boys 1-0 (0-0)
47. 1-0 Kay Tejan
Rood: Joey Veerman (Jong FC Volendam, 2 x geel)

FC Lisse - VVOG 1-1 (0-0)
83. 0-1 Oussama Labari 90. 1-1 Niels Buijs
Rood: Tom Zoontjes (FC Lisse, 2 x geel)
Bijz.: Tom Zoontjes (FC Lisse) mist bij 0-0 stand strafschop

ONS Boso Sneek - Harkemase Boys 1-0 (0-0)
55. 1-0 Ale de Boer

Scheveningen - ODIN '59 1-5 (1-1)
12. 0-1 Jim Hulleman 14. 1-1 Michael Ros 52. 1-2 Denzel Meijer 74. 1-3 Stefan Seijs 75. 1-4 Jeffrey Klijbroek 89. 1-5 Lars Boekel
Rood: Ruben Koorndijk (Scheveningen)

IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys 2-1 (0-0)
61. 0-1 Jeffrey Jongeneelen 69. 1-1 Sherwin Grot 80. 2-1 Bryan Burgerhout
Rood: Sherwin Grot (IJsselmeervogels), Donny Verdam (Rijnsburgse Boys, 2 x geel)

STAND

1. ODIN '59 3-7 (+7)
2. Capelle 3-7 (+5)
3. ASWH 3-7 (+4)
4. FC Lisse 3-7 (+2)
5. Harkemase Boys 3-6 (+3)
6. Rijnsburgse Boys 3-6 (+2)
7. Scheveningen 3-6 (-2)
8. ONS Boso Sneek 3-4 (0)
9. IJsselmeervogels 3-4 (-1, 4 goals gescoord)
10. DVS '33 Ermelo 3-4 (-1, 3 goals gescoord)
=. VVOG 3-4 (-1, 3 goals gescoord)
12. Huizen 3-3 (-1, 6 goals gescoord)
13. Jong FC Volendam 3-3 (-1, 4 goals gescoord)
14. Jong FC Groningen 3-3 (-1, 3 goals gescoord)
=. Quick Boys 3-3 (-1, 3 goals gescoord)
16. SteDoCo 3-2
17. Jong Almere City FC 3-0 (-5)
18. FC Rijnvogels 3-0 (-8)

Topscorers:

1. Guido de Graaf (Huizen) 3
=. Sherwin Grot (IJsselmeervogels) 3
=. Jeffrey Jongeneelen (Rijnsburgse Boys) 3
=. Ezra Schrijver (Harkemase Boys) 3
5. Rensy Barradas (Scheveningen) 2
=. Bram de Bruin (Capelle) 2
=. Zakaria El Biyar (Huizen) 2
=. Jeffrey Klijbroek (ODIN '59) 2
=. Robbert Olijfveld (ASWH) 2
=. Gertjan Rothman (Capelle) 2
=. Martijn Tjon-A Njoek (Rijnsburgse Boys) 2
=. Rik Vermeulen (FC Lisse) 2
=. Thom de Vries (ODIN '59) 2

Huizen_ZakariaelBiyar.jpg

Mede dankzij twee doelpunten van Zakaria El Biyar pakte Huizen tegen FC Rijnvogels de eerste driepunter van het seizoen
 

De Groene Scout

Well-known member
IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys 2-1 (0-0)
61. 0-1 Jeffrey Jongeneelen 69. 1-1 Sherwin Grot 80. 2-1 Bryan Burgerhout
Rood: Sherwin Grot (IJsselmeervogels), Donny Verdam (Rijnsburgse Boys, 2 x geel)

Grot was betrokken bij een opstootje en gaf een fraaie rechtse hoek. Kost hem 6 duels.
 

Unregistere

Well-known member
Grot was betrokken bij een opstootje en gaf een fraaie rechtse hoek. Kost hem 6 duels.

Hij zal wel in beroep gaan. Maar goed, heel erg verbaasd kunnen ze bij de Vogels niet zijn over dit gedrag. Kozakken Boys heeft niet voor niets al tijdens het seizoen afscheid van hem genomen...
 

bqandy

Well-known member
Potje van Jong FC Groningen tegen Harkemase Boys 24 september is verschoven naar half ??n. Omdat het grote FC op dezelfde dag tegen Heracles speelt.
 

Unregistere

Well-known member
Handig voor supporters die beide duels willen bezoeken!

SteDoCo heeft nog een speler toegevoegd aan de selectie. No?l Goossens, clubloos nadat hij kort voor de zomer zijn contract bij FC Dordrecht liet ontbinden. Daarna liep de aanvaller stage in het buitenland en bij Achilles '29, maar het wordt dus minimaal ??n jaartje Hoornaar voor hem. Hij is al speelgerechtigd en mag morgen meedoen tegen Jong Volendam.
 

noordooster

Well-known member
ONS Sneek speelt knap gelijk in Rijnsburg en jong Groningen haalt een punt bij Quick Boys.
Goeie prestaties van deze clubs uit Noord.
Harkemase Boys verliest op eigen terrein dik van Lisse. Verrassend en niemand had dat hier ook zo voorspeld.
ODIN '59 is voor mij tot nu toe de verrassing in de derde divisie. Nu 2-0 winst op IJsselmeervogels.
 

Unregistere

Well-known member
ODIN '59 zeker verrassend, die doen het goed. Maar ik denk toch ook dat niet veel mensen hadden verwacht dat wij na vier duels tien punten zouden hebben en gedeeld koploper zouden zijn. Heerlijke start zo hoor, vandaag weer prima doorgetrokken. Best trots op eigenlijk.

ASWH wint tegen DVS '33 Ermelo voor de derde keer op rij

ASWH heeft vanmiddag de knappe start in de derde divisie voortgezet. Op eigen veld werd met ruime cijfers gewonnen van DVS '33 Ermelo (4-1), waardoor de ploeg van trainer Jack van den Berg voor de derde keer op rij een driepunter behaalde. ASWH blijft dus lid van de kopgroep. Knap werk, zeker als je bedenkt dat de Ambachters toch echt een debutant op dit niveau zijn. De overwinning op DVS '33 kreeg gestalte in het laatste kwartier van de eerste helft, waarin ASWH afstand nam via twee goals van Peter de Lange. Na rust volgde al vlot een derde goal, waarna de ploeg de wedstrijd goed uitspeelde.

Trainer Van den Berg moest tegen DVS '33 Ermelo enigszins improviseren. Lars Bosscha had zich na de donderdagtraining namelijk in de ziekenboeg gemeld met een liesblessure. Van den Berg loste het op door Peter Verhoeve op het middenveld te posteren, waardoor de weer volledig fitte Stanley Husen centraal achterin een duo vormde met Gilmaro van de Werp. Verder koos de trainer voor dezelfde spelers als in Groningen, dus inclusief aanvoerder Jesper van den Bosch. Hij was weer hersteld na de blessure die hem vorige week noopte nog voor rust de strijd te staken. De al langer geblesseerde Jerry Tieleman, Jeremy Hubregtse en Jeffrey Altheer waren niet van de partij, maar stonden uiteraard wel langs de lijn om hun ploeggenoten aan te moedigen.

In de openingsfase stichtte ASWH al direct het eerste gevaar. Dit bleek de aanzet voor een open wedstrijd, waarin DVS '33 Ermelo aantoonde zeer goed te kunen voetballen. De ploeg, die vorig seizoen een van de verrassingen van de topklasse was, combineerde een aantal keer prima. Het leverde de bezoekers ook mogelijkheden op, plus een buitenspeldoelpunt. ASWH deed uiteraard ook lekker mee. Peter de Lange besloot een goede actie met een schot van een meter of twintig, dat naast de goal eindigde. Eigenlijk ging de wedstrijd lange tijd vrij gelijk op. De bezoekers waren nog eens dreigend toen linksback Roald de Vries de achterlijn haalde, maar zijn voorzet werd door Stef Doed?e onschadelijk gemaakt. Dit vond plaats in een fase waarin ASWH wel beter in de wedstrijd kwam en voorzichtig de overhand kreeg.

Vervolgens scoorden de Ambachters op mooie momenten. Peter de Lange en Jesper van den Bosch zetten een aanval op, waarbij de bal uiteindelijk bij Peter Verhoeve belandde. Hij bedacht zich niet en haalde uit. DVS '33 Ermelo-doelman Paul Eppink kreeg zijn vuisten tegen de bal, maar de rebound eindigde voor de voeten van Peter de Lange. Met een bekeken schot in de hoek promoveerde de spits de niet heel eenvoudige kans tot doelpunt. 1-0 voor ASWH en kort voor rust kon de thuisploeg weer juichen. Robbert Olijfveld zette goed door in een duel met een verdediger en leek voor doelman Eppink op te duiken, maar de goalie kon de bal wegwerken. Opnieuw kwam het speeltuig bij Peter de Lange terecht en wederom zorgde hij er met een bekeken schot voor dat de bal in het net eindigde. Een fijne dubbelslag voor De Lange, zodat ASWH met een prettige marge de kleedkamer op mocht zoeken.

In de tweede helft nam ASWH al vlot verder afstand. Na een afgeslagen aanval kwam David Almeida in balbezit. De rechtsback, die weer als vanouds langs de lijn stoomde, liet een geweldige voorzet los. Met een schitterende boog kwam de bal voor het doel. Robbert Olijfveld kopte prima binnen en trok daarmee zijn productieve periode door. Een fraai doelpunt en een ideaal scenario voor ASWH, want de bezoekers moesten nu nog veel meer komen. Behoudens een schot van Maurice de Ruiter, dat werd gepakt door Stef Doed?e, kon DVS '33 Ermelo niet echt een vuist maken. De Ambachtse defensie gaf zoals gebruikelijk weinig weg.

Zelf loerde ASWH op de omschakeling. Peter de Lange zette bijvoorbeeld een goede actie in aan de zijkant, slalomde naar binnen en vond uiteindelijk de handen van doelman Eppink op zijn weg. Twintig minuten voor tijd kreeg DVS '33 Ermelo een vrije trap op een meter of twintig na een overtreding van Jesper van den Bosch. Kay Velda mikte via de binnenkant van de paal raak en zo was het plots 3-1. Zou het dan toch weer spannend worden? Bijna kon er al meteen ontkennend geantwoord worden, toen Nick Slotboom een prima voorzet gaf op Peter de Lange. De spits kopte rakelings naast. Ook een inzet van Slotboom zelf, na een snelle counter met Robbert Olijfveld, werd gekeerd door de doelman.

Zeven minuten voor tijd maakte ASWH aan alle mogelijke spanning een einde. De bal kwam in het strafschopgebied bij Robbert Olijfveld, die met een slimme actie wegdraaide bij zijn tegenstander en Nick Slotboom aanspeelde. De Ambachter joeg de bal overtuigend in de kruising en zette daarmee de 4-1 op het fraaie scorebord. Na die treffer was de wedstrijd wel beslist. Met de invallers Ryan van Dijk, Bart Deprez en Shabir Isoufi in de ploeg zocht ASWH nog naar een vijfde goal, terwijl DVS '33 Ermelo ook nog wat mogelijkheden kreeg op de 4-2. De gevaarlijkste aanval van ASWH vond plaats in de laatste minuut. Mels van Driel ontsnapte met de bal aan de voet, wachtte net zo lang tot hij een spits kon aanspelen en vond uiteindelijk Bart Deprez, maar hij werd net gestuit voor hij kon afwerken.

Niet veel later floot de onopvallend en dus goed leidende scheidsrechter Cairo voor de laatste keer en mocht ASWH opnieuw drie punten toevoegen aan het totaal. Weer was de zege het gevolg van een prima teamprestatie. Met tien punten uit vier wedstrijden maakt ASWH een knap debuut in de derde divisie en is het een van de drie koplopers. Volgende week wacht echter weer een nieuwe uitdaging en opnieuw kunnen we spreken van een prachtig affiche. ASWH gaat dan namelijk op bezoek bij Quick Boys. Ongetwijfeld gaan de Ambachters met vertrouwen op reis!

ASWH - DVS '33 Ermelo 4-1 (2-0)
35. 1-0 Peter de Lange 44. 2-0 Peter de Lange 53. 3-0 Robbert Olijfveld 71. 3-1 Kay Velda 83. 4-1 Nick Slotboom
Scheidsrechter: L. Cairo

ASWH: Stef Doed?e; David Almeida (85. Ryan van Dijk), Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Peter Verhoeve, Mels van Driel, Nick Slotboom (88. Shabir Isoufi); Peter de Lange, Robbert Olijfveld (85. Bart Deprez)

DVS '33 Ermelo: Paul Eppink; Haico Epe (67. Frank Heus), Jorran van Santen, Rico Wolven (77. Edmund Mijnheer), Roald de Vries; Coen Vloedgraven, Hayri Pinarci, Kay Velda, Joran Pot; Deniz Sahbaz (46. Benjamin Roemeon), Maurice de Ruiter
 

noordooster

Well-known member
ODIN '59 zeker verrassend, die doen het goed. Maar ik denk toch ook dat niet veel mensen hadden verwacht dat wij na vier duels tien punten zouden hebben en gedeeld koploper zouden zijn. Heerlijke start zo hoor, vandaag weer prima doorgetrokken. Best trots op eigenlijk.

Klopt.
Ook ASWH doet het tot nu toe prima.
Veel beter bv dan de kampioen van de Hoofdklasse B van vorig jaar, Quick Boys .
 

Unregistere

Well-known member
Ja, het kan niet op. Tot nu toe trekken we de lijn van de tweede helft van vorig seizoen eigenlijk gewoon door. Met een ingespeeld team, dat scheelt wel. Vandaag moest de trainer toch ook wat improviseren doordat een vaste middenvelder en zijn beoogde eerste vervanger ontbraken, maar dat pakte ook goed uit. Moet wel gezegd dat DVS '33 Ermelo best goed is hoor. In de openingsfase ging het vrij gelijk op, maar wij scoorden op goede momenten. Dus voorlopig is het allemaal nog erg leuk en gezellig in de derde divisie voor ons.

Volgende week Quick Boys uit, dat wordt wel een interessante. Vorig jaar eindigden die - vooral dankzij de eerste competitiehelft - ver boven ons en waren ze ook in de onderlinge duels de betere (2-2 hier, 2-0 daar). Het lijkt er op dat zij topscorer Teijsse wel erg missen. We gaan het zien, altijd een mooie wedstrijd in de duinen. We kunnen er hoe dan ook met vertrouwen naar toe.
 

Unregistere

Well-known member
Speelronde 4

ASWH - DVS '33 Ermelo 4-1 (2-0)
35. 1-0 Peter de Lange 44. 2-0 Peter de Lange 53. 3-0 Robbert Olijfveld 71. 3-1 Kay Velda 83. 4-1 Nick Slotboom

Capelle - Huizen 0-0 (0-0)

Harkemase Boys - FC Lisse 1-5 (1-4)
8. 0-1 Steven Olsthoorn 13. 0-2 Luciano Dompig 25. 1-2 Ezra Schrijver 34. 1-3 Thierry Monteny 38. 1-4 Koen Fokkema 76. 1-5 Thierry Monteny
Rood: Erich Jongeling (Harkemase Boys, 2 x geel)

ODIN '59 - IJsselmeervogels 2-0 (1-0)
4. 1-0 Nigel Hardenberg 53. 2-0 Jordi Tiktak
Rood: Jeffrey Klijbroek (ODIN '59, 2 x geel)
Bijz.: Oktay ?zt?rk (IJsselmeervogels) mist bij 1-0 stand strafschop

Quick Boys - Jong FC Groningen 1-1 (0-0)
62. 1-0 Max van Steen 78. 1-1 Ajdin Hrustic
Rood: Jan Zoutman (trainer Quick Boys)

Rijnsburgse Boys - ONS Boso Sneek 2-2 (0-1)
17. 0-1 Rein Werumeus Buning 49. 1-1 Rachid El Yaakoubi 59. 1-2 Ale de Boer 89. 2-2 Jorn van Lunteren

FC Rijnvogels - Jong Almere City FC 4-2 (2-1)
13. 1-0 Nicky van Hilten (eigen doelpunt) 15. 2-0 Arno Dijkstra 45. 2-1 Abdel Metalsi 66. 3-1 Arno Dijkstra 74. 3-2 Sven Braken 90. 4-2 Jop Verhagen

SteDoCo - Jong FC Volendam 5-2 (0-2)
23. 0-1 Enzo Stroo 38. 0-2 Bert Steltenpool 51. 1-2 Joran Schr?der 54. 2-2 Shelton Martis (strafschop) 74. 3-2 Giovano G?deken 83. 4-2 Joran Schr?der 90. 5-2 Jay Jay Meierdres

VVOG - Scheveningen 2-2 (1-1)
8. 1-0 Jeremy de Graaf 21. 1-1 Rensy Barradas 52. 2-1 Thomas Vossebelt (strafschop) 56. 2-2 Ricardo Samoender

STAND

1. ODIN '59 4-10 (+9)
2. ASWH 4-10 (+7)
3. FC Lisse 4-10 (+6)
4. Capelle 4-8
5. Rijnsburgse Boys 4-7 (+2)
6. Scheveningen 4-7 (-2)
7. Harkemase Boys 4-6
8. SteDoCo 4-5 (+2)
9. ONS Boso Sneek 4-5 (0)
10. VVOG 4-5 (-1)
11. Huizen 4-4 (-1, 6 goals gescoord)
12. Jong FC Groningen 4-4 (-1, 4 goals gescoord)
=. Quick Boys 4-4 (-1, 4 goals gescoord)
14. IJsselmeervogels 4-4 (-3)
15. DVS '33 Ermelo 4-4 (-4)
16. Jong FC Volendam 4-3 (-4)
17. FC Rijnvogels 4-3 (-6)
18. Jong Almere City FC 4-0

Topscorers:

1. Ezra Schrijver (Harkemase Boys) 4
2. Rensy Barradas (Scheveningen) 3
=. Arno Dijkstra (FC Rijnvogels) 3
=. Guido de Graaf (Huizen) 3
=. Sherwin Grot (IJsselmeervogels) 3
=. Jeffrey Jongeneelen (Rijnsburgse Boys) 3
=. Peter de Lange (ASWH) 3
=. Thierry Monteny (FC Lisse) 3
=. Robbert Olijfveld (ASWH) 3
=. Joran Schr?der (SteDoCo) 3

ASWH_PeterdeLange.jpg

ASWH-spits Peter de Lange maakte er twee voor zijn ploeg in de gewonnen wedstrijd tegen DVS '33 Ermelo, waardoor hij zelf gedeeld tweede staat op de topscorerslijst
 
Laatst bewerkt:

Abubakari

Well-known member
Unregistere, ik denk dat Lisse eerst op 0-2 kwam (Dompig) en dat Ezra Schrijver daarna de 1-2 voor HB maakte. Of hij moet in eigen doel gescoord hebben.
 

Abubakari

Well-known member
Meer scherpte hoef je van mij niet te verwachten, Ezra Schrijver ken ik echter nog van vorig seizoen toen hij in Groningen bij ON speelde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan