Championship en lager

Status
Niet open voor verdere reacties.

JMD

Well-known member
De speelschema's van het Championship, League One en League Two zijn bekend gemaakt. OPvallend is dat League One 1 week eerder klaar is dan the Championship en League Two. Tevens zijn de playoff-finales ook niet meer in 1 weekend...
 

Joost

Well-known member
De speelschema's van het Championship, League One en League Two zijn bekend gemaakt. OPvallend is dat League One 1 week eerder klaar is dan the Championship en League Two. Tevens zijn de playoff-finales ook niet meer in 1 weekend...

Dat laatste was sowieso geen echte traditie. Ligt er een beetje aan wanneer de Bank Holiday valt normaliter.
 

Batigoal

Well-known member
Er komen weer eens twee Nederlanders te spelen bij Port Vale FC. Na vorige week al Kjell Knops te hebben gehaald heeft nu Rigino Cicilia een contract getekend.
 

Batigoal

Well-known member
Zonder er verder iets groots van te maken; ik 'volg' sinds een aantal jaren (vanwege FIFA 2000) de club Port Vale. Kijk altijd wat ze voor uitslagen hebben en in het verleden keek ik de samenvattingen via de BBC. Ze spelen sinds die tijd altijd in League One of League Two, kortom een kleine club op lager niveau waar ik ooit wel een wedstrijd van wil bezoeken. Hebben ook jaarlijks een selectie vol Britten zonder opvallende sterren of talenten.

Maar dit jaar hebben ze een bijzondere transferzomer voor een club op het 3e niveau. Zoals gewoonlijk zijn de meeste spelers vertrokken en is er een nieuwe trainer aangesteld. Eind juni kwam de Portugees Bruno Ribeiro aan het roer en in de krap 3 weken dat hij de manager is zijn er 3 Portugezen, 2 Fransen, 3 Nederlanders en een Zimbabwaan die in Noorwegen speelde gehaald. Dat kan natuurlijk gigantisch mislukken en dus is het wel leuk om nu op Twitter de paniek en verwarring onder de fans te volgen die jaarlijks een saaie, standaard zomer hebben met hun club.
 

Joost

Well-known member
Port Vale v Stoke, die wedstrijd staat op mijn verlanglijstje. De verhoudingen daar zijn echt compleet doorgeslagen de verkeerde kant op.

Stoke on Trent is overigens geen standaardstad, het is een verzameling van 6 kleinere stadjes die samen een grote gemeente vormen. Stok City komt uit Stoke-upon-Trent, de inspiratie voor de gemeentenaam omdat daar oa het gemeentehuis staat. Port Vale komt uit Burslem, een van de andere steden.

Wel een erg leuke club en een van de weinige die ik nog moet bezoeken. Een aantal jaren terug waren er flinke financiele problemen maar sinds dat is opgelost hobbelen ze redelijk anoniem mee.
 

Batigoal

Well-known member
Wolverhampton Wanderers is overgenomen door een Chinees bedrijf dat sterke banden heeft met de alom bekende zaakwaarnemer Jorge Mendes. We kunnen dus nog behoorlijk wat transfers verwachten vanuit zijn stal.
 

Batigoal

Well-known member
Dat blijkt ook. De transfers van Helder Costa (vorig jaar ondergebracht bij Monaco), verdediger Silvio en een miljoenentransfer voor spelmaker Talisca (dik twintig miljoen) zitten eraan te komen. En onbegrijpelijk, stellen ze Walter Zenga als trainer aan. Die man heeft al talloze clubs gehad en zelden ergens succesvol geweest. De volgende circusclub in de Championship dus.
 

Batigoal

Well-known member
Inmiddels heeft Port Vale 14 spelers aangetrokken en de koek lijkt nog steeds niet op. Men hoopt nog op een extra verdediger en spits en daarbij moeten de goede contacten tussen nieuwe manager Ribeiro en Mourinho gaan helpen om huurlingen van Manchester United later deze maand te verwelkomen. Bizarre taferelen bij zo'n kleine club.

In de Championship kan de transfertombola nu ook wel beginnen. Na wat spelers uit het buitenland te hebben gehaald heeft Wolves met de Chinese eigenaars het vizier op toppers in dezelfde divisie gericht. Aston Villa heeft de selectie wat afgeslankt en gaat de markt op met Ross McCormack als eerste grote aankoop, wat voor een kettingreactie kan zorgen.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Die komt van een andere Championship club toch?

Ik kan me herinneren daartegen gespeeld te hebben met Middlesbrough in FIFA 16 :p
 

Nik

Member
Die Chinese eigenaren van Wolves hebben de aanwinsten tot nu toe uit andere competities gehaald.

Newcastle heeft vanmiddag Mo Diame van Hull en Ciaran Clark van Aston Villa aangetrokken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan