Jeugdvoetbal

De Groene Scout

Well-known member
Ik heb er vandaag een voetbal-kijk marathon op zitten. Om 8.30 uur begonnen met F4 en F6, vervolgens F2 gekeken om 9.30 uur, D4 om 10.45 uur, D5 om 12.15 uur, A1 om 12.30 en B1 als toetje om 14.30 uur.
Toetje was leuk; kampioenswedstrijd voor ruim 300 man tussen B1 en Stevo B1. Laatstgenoemde de ietwat gelukkige winnaar en dus ook de kampioen.

17.00 uur bier en BBQ!!! Nu kapot.
 

De Groene Scout

Well-known member
Weer 3 kampioenen vanmorgen. Dit keer de F1, F5 en de D5. Woensdag komt daar E8 nog bij. Leuk die vrolijke gezichten bij spelers, leiders, ouders en opa's en oma's. :duim:
Verder nog een opmerkelijke 'move' gaande. Vrijwel alle goede voetballers die bij buurman AJC'96 spelen willen naar Losser. Ik denk dat we het met elkaar toch wel goed doen dan in de jeugd.
 

De Groene Scout

Well-known member
Bah... Koopclub ��

Haha, zou je haast denken. Nee, het beleid is goed, veel aandacht voor de jongste jeugd en daar wordt al veel structuur aangebracht en ge?nvesteerd in goede trainers. Niveau daardoor de laatste jaren flink gestegen. Bij 'de buren' zien ze dat en uiteraard hebben de kinderen er het op straat en op school over met elkaar. De 'talentjes' bij de buren willen beter worden en zien dat dat bij Losser beter kan. Tot enkele jaren terug waren het met name de ouders die het tegen hielden, nu luisteren ze wat meer naar hun kroost, die inziet dat het aan de andere kant van het hek beter is.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Was ook maar gekheid.


Chapeau voor wat jullie daar neerzetten! Lees je verhalen altijd met plezier, want de bevlogenheid spat er vanaf. De levensader van elke voetbalvereniging.
 

Mug

Member
Voorbeeld hoe het niet moet, Msc D 1, allemaal 2de jaars, spelen 3de divisie en zeer succesvol, gaan dus allemaal over naar C 2 !! Zitten hier geen jongens bij voor C 1 ? De trainer wil deze jongens bij elkaar houden. Is dit beleid trainer of club ? Zeer slecht voor hun persoonlijke ontwikkeling, van 3de divisie naar afdeling, maar door dit beleid van allemaal 2de jaars heeft Msc in hun ogen geen representatief D 1 in de 3 de divisie meer, voorstel naar Knvb, nieuwe D1 graag indelen in de 2de klasse. Knvb gaat akkoord, onbegrijpelijk. Persoonlijke motieven voeren hier de boventoon ben ik bang voor, slechte zaak lijkt mij. Je hebt altijd wel eens een slechte lichting, maar dit is het gevolg van beleid
 

De Groene Scout

Well-known member
Inderdaad slechte lichtingen moet je tijdig opvangen en extra aandacht geven. Als je dat voor elkaar krijgt heb je de kans op niveau te blijven. Vrijwillig lager gaan spelen moet je vanaf de D-jeugd niet meer doen. De stap hoger is altijd erg lastig.
Dat geneuzel van bij elkaar houden is ook de grootste onzin, zeker als je dat in de C2 doet. Dat remt de ontwikkeling van de beteren. De besten van die D1 groep moeten gewoon direct doorstromen naar C1, de rest even geparkeerd worden in D2 en indien mogelijk af en toe laten ruiken aan C1.
 

de waan

Well-known member
Zaterdag nog een leuke bekerfinale voor wie niks te doen heeft. Go Ahead Eagles A1 - HSC'21 A1 op het veld van OVC'21 in Ommen.
 

De Groene Scout

Well-known member
Ze bestaan nog steeds; de schreeuwende negatievelingen bij de jeugd.
Vanmorgen kwam ik er bij FC Berghuizen D1 nog weer 1 tegen. Het ging om de vader (tevens TC-lid) van de trainer van FC Berghuizen D1.
Die moesten een eerste oefenpotje spelen met de nieuwe D1 tegen de nieuwe D1 van KVV Losser.

Echt ongelooflijk wat een onzin die man uitkraamde. Klasse-verschil was gewoon te groot en volgens mij moet je je daar dan maar bij neerleggen en juist de positieve dingen benadrukken die je dan ziet bij de kinderen die van een niveautje lager zijn. Nee hoor, een uur lang bulderen over dat het niet goed was en schreeuwen dat ze harder moesten werk, beter op moesten letten, minder fouten maken etc. etc. Als er een keer wel iets goed ging werd dat niet genoemd en soms werd zelfs iets dat goed ging alsnog onderuit gehaald, omdat er ook nog een andere optie mogelijk was, waar het jongetje dan net niet voor had gekozen. 2 kinderen met traantjes gezien en 1 ging er op de grond zitten en wilde niet meer.
Zelfs de jonge trainers (o.a. zijn eigen zoon) kregen op de flikker dat ze scherper moesten coachen.
De beste man zal wel niet beter weten en het hele weekend kapot zijn van de 0-9 nederlaag en maandag een straftraining in elkaar hebben gedraaid voor zijn zoon om te geven aan FC Berghuizen D1. Schande voor het voetbal zo'n man.
Ik heb een ander TC-lid bij het vertrekken van het sportpark nog wel een gratis tip gegeven: "Wil je nog iets met deze lichting bereiken, haal die enge man dan weg bij de kinderen". Ik gok dat het voor dovemansoren was.
 

De Groene Scout

Well-known member
Vandaag in diverse voorselecties bij de C, D en E knopen doorgehakt. Tja, dat zorgt zo hier en daar toch voor traantjes.
Morgen nog even de F1 van 12 terugbrengen tot 9 en we hebben vakantie.
Bikkelhard ook die Groene Scout.
 

De Groene Scout

Well-known member
8 reacties / klachten op de teamindeling bij de jeugd van KVV Losser. Dat valt reuze mee op de 430 jeugdleden. Heb ik mijn werk toch wel redelijk gedaan.
4 klachten al afgehandeld, de laatste 4 worden morgen besproken; dan 6 weken voetbalvakantie.
 

Fregge

Well-known member
Wij hebben voor onze D/JO13-afdeling aankomende zaterdag bespreking. Ik ga op 1 wijziging commentaar leveren omdat ik vind dat dat niet op de juiste manier is gedaan (zoals ik begreep: een belofte van iemand aan iemand anders die die belofte helemaal niet had mogen maken op dat moment, speler en ouders weten zover ik weet van niks).
 
Vreemde indeling gisteren weer van de KNVB. Onze competitie telt 10 teams, terwijl de naastgelegen klasse 14 teams telt. Doe dan 12/12 zou ik zeggen.
 
Bovenaan