Buitenlandse politiek

Status
Niet open voor verdere reacties.

Jef400

Well-known member
In beide foldertjes staat de grootst mogelijke onzin. Helemaal vol gekalkt met oneliners en domme prietpraat. Ik denk dat geen enkele burger die foldertjes serieus neemt en meteen in de prullenbak gooit.

Zoals in Nederland gebeurde?
 

Friesland

Well-known member
Vannacht waren in de VS de laatste voorverkiezingen. Aan de democratische kant zal het federale district nog stemmen, maar dat heeft weinig invloed meer.

Donald Trump heeft vannacht de nominatie van de republikeinse partij veilig gesteld. Twee weken geleden werd al gemeld dat hij de nominatie gewonnen zou hebben, maar in die telling werden zowel de gebonden als ongebonden gedelegeerden meegenomen. Het verschil tussen de twee soorten gedelegeerden is dat gebonden gedelegeerden verplicht zijn om op een bepaalde kandidaat te stemmen terwijl ongebonden gedelegeerden hun stem nog kunnen wijzigen. Na vannacht heeft hij ook zonder die ongebonden gedelegeerden voldoende steun.

Aan de democratische kant zal er, zoals ik eerder al voorspelde, net als in 2008 sprake zijn van een "bevochten" partijcongres. Geen van de kandidaten behaalde met gebonden gedelegeerden alleen het benodigde aantal gedelegeerden. Heel erg bevochten zal het partijcongres niet zijn, Clinton won de meerderheid van de gebonden gedelegeerden en de ongebonden gedelegeerden (partijvoorzitter en partijprominenten) stonden al vanaf het begin achter haar. Ze heeft maar een kwart van de ongebonden gedelegeerden nodig voor het benodigde aantal stemmen te behalen om de nominatie in de wacht te slepen. In 2008 was het democratische partijcongres ook niet erg bevochten: Clinton verzocht om de stemming niet door te laten gaan en Obama aan te wijzen als de democratische kandidaat.
 

zwammy

Well-known member
Franske ons talenwonder blijkt weer een blik gebakken lucht te hebben opengetrokken bij een speech.
 

zwammy

Well-known member
Zweden blijkt het voorbeeldland van immigratie te zijn met als voorbeeld de ouders van Zlatan die de oorlog ontvlucht waren. Nu blijkt het dat die natuurlijk al in de jaren 70 onafhankelijk van elkaar naar Zweden zijn gekomen en Zlaten gewoon in Zweden geboren is in 81.

Knap om na het lachwekkende verhaal van de zuurstofmaskers nu weer met zo'n zeververhaal aan te komen. Leuk om voor de 25.000 die hij per maand binnenharkt een beetje speechen, maar hou het wel bij de feiten waarom Zweden zo'n voorbeeldland is want als hij met feiten kwam waren er wel wat andere verhalen bekend.
 

Kralinger

Administrator
Forumleiding
Ben benieuwd wat dit voor invloed gaat hebben op volgende week. Zullen er mensen door deze aanslag op het leven van die politica nu ineens tegen Brexit stemmen??

Er zijn berichten dat de dader van "Britain First" is, een recht-extremistische knokploeg die zich als politieke partij voordoet. Die hebben gezegd dat mensen die campagne voeren tegen Brexit landverraders zijn en de doodstraf verdienen. Cox was heel erg actief in de Labour "remain"-campagne. Al is dit verhaal nog niet bevestigd, dus laten we niet te snel conclusies trekken.

Er is voorlopig iig geen campagne. Geen idee wat er nu gaat gebeuren, maar aan welke kant van de discussie je ook staat, dat is nu even niet belangrijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan