Tennis

Status
Niet open voor verdere reacties.

Max

Administrator
Forumleiding
We hebben geen aansprekend voetbalelftal meer dus gooien we alles op Max, Tom, Kiki ,Stephen en Daphne.

Max is al wereldkampioen geschreven en als Schippers geen goud haalt is het ook zwaar ruk, en Dumoulin moet op zijn minst 6 dagen de gele trui dragen.

Hoho, we stunten vanavond tegen de Polen!
 

JMD

Well-known member
De seeding op Wimbledon gaat ook niet helemaal op basis van wereldranking geloof ik.
Ja en nee....

Vroeger bepaalde het plaatsingscomit? van Wimbledon helemaal zelf de plaatsing. Zo stond Krajicek begin jaren '90 jarenlang 8 of 9 geplaatst, terwijl hij dat niet op de ranking stond en was Henman ook altijd geplaatst. Spanjaarden werden nooit geplaatst, want 'die zijn toch niet goed op gras'. Gevolg was dat veel Spanjaarden wegbleven.

Ergens rond 2001 is toen een compromis gesloten: het aantal geplaatsten ging van 16 naar 32, en de 32 besten zijn per definitie geplaatst. Wel mag het plaatsingscomit? de volgorde aanpassen.
 

JMD

Well-known member
Bij het vrouwentennis zegt een geplaatste status mij juist helemaal niks. In de kwart finales 4 van de 8 ongeplaatst en in de 1/8 finale maar 9 van de 16 speelsters volgens de plaatsingslijst.

Ik zie alweer dat de druk wordt opgevoerd. Laat haar lekker spelen, in plaats van ver vooruit te kijken. Ik hoor een Krajicek ook al over een mogelijke winst van Roland Garros.
Er wordt nergens druk opgevoerd. Er wordt alleen gezegd dat het 'lekker' is om geplaatst te zijn. Dan loot je de eerste 2 ronden op zeker geen speler die hoger dan je staat.
Verder zie ik hier niemand zeggen dat ze 'wel even' Roland Garros gaat winnen. Dat Krajicek zo gek is, tsja... Normaal gesproken is het morgen gewoon klaar, en dan is het nog steeds een wereldprestatie die ze geleverd heeft. Ze heeft nu niks meer te verliezen. Dat maakt haar positie ook wel lekker natuurlijk.

http://live-tennis.eu/wta-live-ranking

puntentelling is te vinden via wta site.

Verder heeft Bertens nog 110 punten van Rosmalen vorig jaar te verdedigen, dus eigenlijk zit ze nu op het randje van geplaatste status, morgen winnen of weer goede run in Rosmalen zou haar een geplaatste status op kunnen leveren.
Dank, mooie site.
 

JMD

Well-known member
Bij het vrouwentennis zegt een geplaatste status mij juist helemaal niks. In de kwart finales 4 van de 8 ongeplaatst en in de 1/8 finale maar 9 van de 16 speelsters volgens de plaatsingslijst.
Bij de vrouwen gaat het juist vaak volgens de plaatsing, bij de mannen kan (op de top8 na) in de eerste rondes iedereen van iedereen winnen. De laatste 7 jaar waren steeds minimaal 7 van de 8 kwartfinalistes op RG geplaatst... Dat het dit jaar even anders loopt, tsja, zo'n toernooi heb je er soms bij zitten. Kerber die een Bertens in vorm tegenkomt, Azarenka die een blessure heeft en Halep en Radwanska die vooral last hadden van de omstandigheden, het zat dit jaar niet mee voor de toppers.
 

inhethoekje

Active member
Dat jij die site niet kent, viel me een beetje tegen JMD, sorry.

(ik wist van het bestaan ook niet maar bij jou vond ik het vreemd)
 

JMD

Well-known member
Volgens accuweather is er rond het middaguur een klein buitje maar verder blijft het droog.

Er wordt al sinds 10.00 vanochtend onafgebroken gespeeld op Roland Garros. De junioren begonnen om 10.00 ipv 11.00 omdat er 2 rondes singles gepland staan (de overgebleven 2e ronde partijen + alle 3e rondes)
 

Joost

Well-known member
Goffin won de eerste set van Thiem en brak 'm vervolgens op 4-3 om 5-3 voor te komen in de 2e.
In plaats van de zaak rustig uit te serveren en de 2e set te pakken werd hij ook gebroken. 5-4 voor dus maar Thiem aan service.
 

JMD

Well-known member
1-1 in sets bij Goffin - Thiem. Dus dat duurt nog wel even voordat Kiki speelt.
Mooi, heb zometeen een vergadering, dus laat Kiki maar o 17.00 beginnen.

Djokovic staat 2-0 voor in sets
 

Joost

Well-known member
Goffin stond 2-4 voor in de derde set maar verliest 4 games op rij; 6-4 in de 3e set en 2-1 in sets voor Thiem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan