Buitenlands nieuws

Status
Niet open voor verdere reacties.

Lord Flash

New member
Man, man, man. En die uitleg ook. 'We vinden het een kutwet en gaan hem ook afschaffen, maar we kiezen er wel uitdrukkelijk voor om hem nu te gebruiken' :eek:mg:
 

de waan

Well-known member
Ah, wij hadden hem ook een poosje terug (1939 om precies te zijn).

CgFMS4hWEAAms_O.jpg:large
 

Mario

Well-known member
Nu moeten de overige Duitse komieken komend weekend ook los gaan op Erdogan, al is het maar om een statement te maken.
 

Reza

Member
Alle kunstenaars en cabaretiers in Duitsland en Nederland zouden juist nu Erdogan zo hard moeten beledigen dat hij helemaal gek. Wellicht is Erdogan een geitenneuker. Merkel is dan het domme geitje. Stond mooi beschreven op geenstijl.
 

Ivanhoe

Active member
Humor, satire, spot en belediging horen bij onze open en vrije samenleving.
Aldus VVD parlementari?r Joost Taverne. We zijn met z'n allen echt een beetje aan het doorslaan, het recht om te beledigen als grondrecht. Misschien moet de heer Taverne het wetboek van strafrecht er eens op naslaan, belediging is sowieso strafbaar, op belediging van sommige personen (ambtenaren in functie, bevriende staatshoofden, de koning) staat alleen een zwaardere straf. Ik mag toch hopen dat we niet naar een maatschappij gaan waarin we beledigen normaal gaan vinden om de stemmen van de geen stijl lezers te winnen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Punt is natuurlijk dat sommige mensen wel erg snel beledigd zijn en in zoverre je beledigt voelen wel een keuze is. Ben het overigens wel eens dat elkaar proberen te beledigen geen volkssport moet worden, maar je beledigd voelen net zo min.
 
Laatst bewerkt:

Ivanhoe

Active member
Iedereen mag zich beledigd voelen wat mij betreft, uiteindelijk hebben we een onafhankelijke rechter die daar over oordeelt indien nodig. Maar een uitspraak dat beledigen hoort bij onze open en vrije samenleving? Bloody shame, puur electorale uitspraak, die er bij velen tegenwoordig in gaan als ketellapper.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan