De snor en co

Janssen

Well-known member
Drogredenen. Criminaliteitscijfers laten ook een nadrukkelijk buitenlands aandeel zien en dan maak het natuurlijk geen drol uit dat er ook af en toe een blanke tussen zit. Dat is gewoon het probleem ontwijken,
 

de waan

Well-known member
Wat is nou eigenlijk precies het punt, want volgens mij zit iedereen weer lekker langs elkaar heen te lullen.
 

zwammy

Well-known member
Tuurlijk zijn er ook genoeg kampelftallen waar van alles fout gaat. Punt is dat Derksen gewoon gelijk heeft en het weer allemaal met de mantel der liefde bedekt moet worden.
 

Susa

New member
Altijd leuk.

Ik ben jaren jeugdtrainer geweest bij een allochtonenclub en uiteraard regelmatig bonje gehad maar gek genoeg zelden met de spelers van de tegenstander maar altijd met het publiek. Met name in die achterlijke kleine kutdorpjes was het altijd bingo en werden onze jongens gewoon ranzig uitgescholden en dan vinden ze het gek dat het weer eens uit de hand loopt.
 

U.G.

Well-known member
Er zijn wel degelijk problemen binnen de amateurclubs met leden van Marokkaanse kom af en ook van andere bevolkingsgroepen. Bij veel zelforganisaties in de Rotterdamse stadswijken lopen de activiteiten voor jongeren wel vaak gesmeerd, wordt ditzelfde doelgroep echter aangemeld bij Nederlandse sportverenigingen dan laat een groot deel van de ouders hun kroost aan hun lot over.

Wat je krijgt is dat die gastjes dan in groepjes naar de trainingen komen en daar vaak heel erg moeizaam gezag dulden. De begeleiding binnen die clubs, meestal vrijwilligers, weten vaak ook niet waar ze het zoeken moeten. Je moest eens nagaan hoeveel teams, vanaf de E'tjes al ( ! ), geen vaste coach hebben omdat niemand ze wil of kan begeleiden, en dus gewoon een beetje komen klieren op de complexen. Motherfuckjes worden ook vaak niet weggestuurd om zo de andere leden niet te duperen. Dan begin ik niet eens over wanbetaling.

Er is in R'dam-West een enorme kloof tussen de autochtone leden en die van Marokkaans/ Turkse afkomst, ik behoor tot geen van beiden dus vormde ik helaas een ideale klaagbaak voor beide kampen. Ik proefde als coach ook best veel discriminatie bij de district-scouts van de KNVB.

Wat de oplossing is weet ik ook niet, ik zie dat bij de gemeleerde thaiboksverenigingen alles schijnbaar wel naar behoren loopt, maar dat zijn andere organisaties met een andere inrichting die toch meer expertise over de vloer hebben lopen.

Er spelen wel degelijk issues, ik vind het alleen dan jammer dat van alle mensen uitgerekend een Derksen dit tussen een paar lachsalvo's door moet aankaarten met z'n ongenuanceerde spraak.
 
Laatst bewerkt:

gevegt

Well-known member
Inmiddels is bemoeid zo'n beetje iedereen in de media zich met dit onderwerp. Slechts 1 persoon heb ik gehoord over de ligging van de club die wordt 'overgenomen' door Marokkanen. Met andere woorden, de clubs die veel te maken krijgen met achterstand en armoede hebben een grotere kans om met dit soort verandering te maken te krijgen. Arme ouders bemoeien zich uit schaamte ook minder met de vereniging. Neem daarbij de kloof tussen de culturen en de kans dat het fout gaat is erg groot.
 

Raul

Well-known member
Wat te denken over kampers, boeren en dat soort types? Ik ben zelf hier geboren maar mijn ouders dus niet. Als ik bij sommige clubs in Arnhem moest voetballen en bijvoorbeeld in Zuid, nou dan werd ik al aangepakt. Boeren in Lunteren, noemden mij, altijd: 'K... Turk'(Ik ben niet eens een Turk en wat is nou mis met een Turk? ) en dan waren we niet eens begonnen. In Barneveld heb je een club en daar zaten 10 Molukkers(dat is all??n een bepaalde club) in een team, elke keer was het raak, en die gasten konden allemaal kickboksen leek het net. Ik voetbal sinds mijn 6de, altijd last gehad van Nedelanders, ik ben en ik voel mij 100 procent Nederlander dus ik schaam mij ook voor het gedrag. Ik heb bijvoorbeeld ook tegen teams gespeeld met veel buitenlanders(denk aan Marokkanen, Turken,Indonesi?rs etc...), niks gemerkt, handje geven en gezellig kletsen na afloop. Ik probeer zo min mogelijk te oordelen en vooral niet te generaliseren maar wat ik zelf in mijn leven heb meegemaakt waren de Nederlanders(en natuurlijk niet alle) de boosdoeners.
Ik ben het ook helemaal eens met Hugo Borst. 90 procent is hier van de dupe. Johan Derksen, heeft iets niet kunnen verwerken en is het bij Derksen echt wel een persoonlijk iets. En met onderbroek douchen? Wat heeft dat met Nederlandse cultuur te maken? Ik zie meer dan genoeg Nederlanders met een onderbroek douchen hoor. Wat maakt dat uit? Het gaat om hele andere dingen en wat een bullshit om dat erbij te halen. En met onderbroeken is niet van nu hoor, ik zag het 20 jaar geleden ook.
 

de waan

Well-known member
Alleen dat van die onderbroeken klopt niet hoor. iedereen douchte 20 jaar geleden gewoon met de piemel bloot. En 30 jaar geleden ook. Niet dat het rullevant is verder.
 

Makanaky

Well-known member
Die klamme natte onderbroek in je sporttas en die dan een week vergeten, samen met de broodjes pindakaas.
Goeie post.
 

DeftonesJP

New member
Bij ons in de kleedkamer gebeurde het juist vaak dat gasten hun schone boxer waren vergeten. Altijd lachen als iemand commando stijl de kroeg in moest.
 

gevegt

Well-known member
Van onze premier Rutte mogen voetbalclubs geen Marokkanen weigeren. Voor iemand die ook nog lesgeeft staat hij wel heel erg ver van de werkelijkheid af.
 

Janssen

Well-known member
Mooi dat er uitzonderingen zijn die de regel bevestigen.

En uiteraard blijven er altijd anderen buiten schot die zich schuldig maken aan hetzelfde, dat wil niet zeggen je dan maar niets moet doen.
 
Bovenaan