Europa League 2014/2015

JMD

Well-known member
Hoe wil jij de kans op verrassingen vergroten?

Geen returns meer in de KO-fase?
Minder clubs per land?
Groepsfase afschaffen?

In de groepsfase wordt het meeste geld opgestreken, dus het afschaffen daarvan lijkt geen optie. Het verminderen van het aantal clubs per land lijkt een goed idee, maar er is juist besloten om meer clubs per land toe te staan, al is het slechts om een situatie zoals in 2005 te voorkomen (zonder dat het ten koste gaat van een ander team uit het land).

Blijft over het afschaffen van de returns. Voordeel is dat je de wedstrijden in de knock-outfase (CL) dan zo kunt spreiden, dat er geen van de wedstrijden tegelijk worden gespeeld, alles kan live worden uitgezonden. Nadeel is dat een van de twee teams geen thuiswedstrijd heeft, tenzij de wedstrijd op neutraal terrein wordt gespeeld, natuurlijk. In de opzet die ik een paar jaar terug had bedacht, zou het ook de bedoeling zijn dat de rondes in de knock-outfase over een wedstrijd wordt gespeeld, zowel in CL als EL.

Minder clubs per land, maximaal 2 ofzo.
Geen groepsfase.
Gewoon standaard knock-out.

Gewoon de oude Europacup I terug dus.

Maar goed, dat zal wel niet meer gebeuren, en aangezien dat Financial Fair Play nooit de grote clubs zal pakken zitten we dus met een voorspelbare competitie.
 

inhethoekje

Active member
Ik zie op het filmpje van de wedstrijd in Stuttgart nergens het reclamebord van Commadore en Oni, of ben ik kippig?

(En ik hoop ook dat het Stuttgart niet was want toen zat die oplichter van ene A.H op de bank bij VFB, en ik gun hem dit niet)
 

Maasveld

Well-known member
Bij Stuttgart zat het publiek nog een stuk hoger en hadden ze geen OBI-reclameborden, duidelijk M?nchen dus.
 

inhethoekje

Active member
Dit Dnipro is wel het voorbeeld voor de Nederlandse clubs dat je de EL-finale kunt bereiken.

Kijk maar naar Feyenoord, die zouden wel even door Inter of Rangers uitgeschakeld worden en de finale tegen Dortmund was een ongelijke strijd, enige voordeel zou het thuisvoordeel zijn volgens de kenners.
 

Kielse Rat

Well-known member
Ja hoor, Dnipro zit in de finale. Ik denk niet dat ze kunnen winnen van Sevilla, maar met die Oekra?ners weet je dus duidelijk nooit. Daar hebben toch niet de minste tegenstanders zich al op stukgebeten.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Kijk maar naar Feyenoord, die zouden wel even door Inter of Rangers uitgeschakeld worden en de finale tegen Dortmund was een ongelijke strijd, enige voordeel zou het thuisvoordeel zijn volgens de kenners.

Zo is dat: http://devoetbalkantine.nl/showthread.php?151-Home-of-History&p=2058&viewfull=1#post2058

Het vergt volledige focus. Een team zoals die van Feyenoord is ook in de huidige tijd nog op te bouwen. Zo bijzonder was het materiaal niet. Wel de focus van het team en het geloof. Dat ontbreekt tegenwoordig bij de Nederlandse clubs. Europa League is voor Nederlandse clubs nog meer een ondergeschoven kindjes geworden dan de UEFA Cup al was. Gekte als je team sparen voor een achtste finale tegen Schalke. Een straatlengte voorstaan in de competitie en aangeven dat de competitie belangrijker is dan een achterstand ombuigen in Sint Petersburg. Volkomen misplaatste arrogantie. De Europa League is nog veel meer dan ten tijden van de UEFA Cup ons niveau.
 

Maasveld

Well-known member
Max, stonden jij en Janssen ook met jullie blote kippenborstjes mee te springen net of zag ik dat verkeerd?

Gefeliciteerd trouwens!
 
Bovenaan