[Transfers] Buitenland

Status
Niet open voor verdere reacties.

Jamel

Administrator
Forumleiding
Van wat ik van Musa gezien heb bij CSKA, verbaast me dit helemaal niet. Hij doet het daar uitstekend. Was steeds uitblinker in de wedstrijden die ik zag. Bij een grote club uit Rusland, laten we wel zijn. Wat mij betreft niets anders dan diverse andere sterke, snelle Afrikanen die het de afgelopen jaren goed hebben gedaan in de Premier League. Denk aan Man?, Ciss?, Sissokho, etc.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Precies Jamel. Maar het bekt lekkerder om hier te roepen dat ze helemaal gek zijn geworden in Engeland. En dan wel denken dat Cillissen 25 miljoen waard is.
 

Pascallovic

Well-known member
In de keren dat ik de club van Musa voorbij heb zien komen, stak hij er bovenuit en viel hij op. Niet zo vreemd als er een flink bedrag geboden wordt.
 

SanMark.

Well-known member
Precies Jamel. Maar het bekt lekkerder om hier te roepen dat ze helemaal gek zijn geworden in Engeland. En dan wel denken dat Cillissen 25 miljoen waard is.

Wie heeft dat gezegd in deze combinatie ?

Of bekt dat gewoon even lekker om een statement te maken ?
 

Eef de Kip

Well-known member
Die 25 miljoen is toch ook alleen maar genoemd omdat ze achterlijk zijn geworden in Engeland? Volgens mij is dat ook vaak genoeg gezegd rond die discussie. Over lekker bekken gesproken.


Verder vind ik 25 miljoen voor een aanvaller uit de Russische competitie naar de PL eerlijk gezegd inmiddels vrij normaal,
 
Laatst bewerkt:

Batigoal

Well-known member
Gervinho gaat van AS Roma naar Hebei Fortune in China voor €15 miljoen. Niet de eerste bekende naam die naar China vertrekt. Overigens is de transfer van Gervinho nog niet de duurste wintertransfer; eerder ging Elkeson van Guangzhuo Evergrande naar Shanghai SIPG voor bijna 20 miljoen euro. Ook de nummer 3 qua duurste transfers op de internationale transfermarkt tot nu toe staat op naam van een Chinese club.

Ik heb daar nog eens naar gekeken, maar het gaat dus om Tianjin Quanjian, die met Geuv?nio van Santos voor €11 miljoen een prijzige aankoop deed en daar bleef het niet bij deze winter. Vanderlei Luxemburgo is aangesteld als trainer, de Braziliaanse internationals J?dson (ex-Shakhtar) en Lu?s Fabiano (o.a. Sevilla) werden gehaald, alsmede 3 van de duurste Chinese transfers.

Let wel, het gaat hier dus om een ploeg van het 2e niveau in China. Al zal dit wel een toekomstige Aziatische supermacht worden zoals eerder Guangzhuo Evergrande en Shanghai SIPG dat zijn geworden. Die ploegen kwamen ook uit het niets op. De nieuwe club van Gervinho is overigens een promovendus, dus ook geen traditionele grotere club in China.
 

Joost

Well-known member
Op dat niveau mag je maar 3 buitenlanders hebben zie ik op Wikipedia. Danko Lazovic loopt er ook rond in die divisie en Luc Nijholt is er trainer.
Dat Tianjin Quanjian heette vorig jaar ook nog ander en speelde in ene stadion van 30.000 man. Zowel kwamen er overigens niet. Dat schommelde tussen 980 en 17.000 en eindigde gemiddeld op 7000.
 

Batigoal

Well-known member
Al die clubs veranderen om de paar jaar van naam.

Overigens zijn er paar buitenbeentjes op dat tweede niveau in China. Zo komt Xinjiang Tianshan uit het gebied van de Oeigoeren, de Turks-Chinese minderheid waarmee China altijd problemen mee heeft en komt de club Nei Mongol FC uit Binnen-Mongoli?.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan