Cambuur nieuws topic

Bernardo

Well-known member
SC Cambuur en FC Twente strijden om de handtekening van Kevin van Veen. De Eredivisionisten hopen de spits van Scunthorpe United snel te kunnen presenteren, zo weet FOX Sports.
Ook Roda JC heeft zich gemeld voor de 24-jarige Van Veen, maar de interesse van de Limburgers lijkt minder concreet te zijn dan die van SC Cambuur en FC Twente. Een huurperiode is de meest voor de hand liggende optie.

De Leeuwarders zijn na het vertrek van Bartholomew Ogbeche naar Willem II op zoek naar offensieve versterkingen en hebben reeds Rai Vloet van PSV aan de selectie toegevoegd.

De belangstelling van FC Twente is bijzonder, aangezien er nauwelijks geld is om nieuwe spelers binnen te halen. Dat kan ?f duiden op een aanstaand vertrek van sterspeler Hakim Ziyech ?f er is inmiddels toch voldoende financi?le ruimte na het vertrek van Renato Tapia en Nana Ntuli.

Ook vanuit Engeland is er interesse voor Van Veen, die afgelopen zomer FC Oss inruilde voor een avontuur bij League Two-club Scunthorpe United. Daar tekende hij een contract tot medio 2018, maar bij Scunthorpe speelt hij nauwelijks op zijn favoriete positie. (FOX Sports)
 

Bernardo

Well-known member
Sander de Vries ‏@sander_dvries 4 min.4 minuten geleden
Henk de Jong hoopt voor het sluiten van de transfermarkt nog een of twee spelers toe te voegen. Hij stapt zo in vliegtuig speler te bekijken
 

Bernardo

Well-known member
van Veen deed mee met Jong Cambuur vanmiddag....uitgevallen met blessure. Waarschijnlijk hamstring. Man man, wat een klote seizoen. Ik ben er wel klaar mee, volgend jaar weer lekker in de JL. Winnen we ook wat meer.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Henk de Jong stapt op als hoofdtrainer van SC Cambuur
9 februari 2016, 12:07

Henk de Jong heeft vanochtend besloten zijn taken als hoofdtrainer van SC Cambuur per direct neer te leggen. De oefenmeester vindt zichzelf naar eigen zeggen niet de juiste persoon om SC Cambuur de komende belangrijke maanden naar handhaving te loodsen.

Henk de Jong: ?Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen. Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste.?

Algemeen Directeur Ard de Graaf: ?Als clubleiding zijn we verrast door het besluit van Henk, maar we kunnen niks anders dan dit respecteren. Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken. De deur bij SC Cambuur zal dan ook altijd open staan en we wensen hem alle goeds voor de toekomst. We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom. ?

De taken van De Jong worden voorlopig waargenomen door zijn assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.

Henk de Jong maakte eind 2010 de overstap van Harkemase Boys naar SC Cambuur als assistent van Alfons Arts. In maart 2013 nam hij het roer als interim-trainer over en werd met SC Cambuur direct kampioen van de Jupiler League. Na een jaar als assistent van Dwight Lodeweges verbrak hij vorig seizoen als hoofdtrainer het puntenrecord van SC Cambuur in de Eredivisie.
 

Bernardo

Well-known member
Zo had het niet moeten eindigen voor Henk. Zonde, had hem een veel mooier afscheid gegund. Die man heeft zoveel betekent voor de club, alweer een zwarte dag. Wat een klote seizoen.
 

Batigoal

Well-known member
Ik had wel verwacht dat hij het seizoen zou uitzingen. Alweer een steunpilaar bij Cambuur die vertrekt.
 

Pascallovic

Well-known member
Erg jammer. Je schiet er als club ook niks mee op natuurlijk. Alsof een andere trainer uit dit materiaal wel resultaat kan halen. Maar goed schijnbaar ziet een Henk het ook niet meer zitten.
 

DeftonesJP

New member
Jammer maar niet geheel onlogisch natuurlijk. Als ze je assistent ontslaan en je beste spits verkopen kan je wel steun voelen maar dan is dat weinig waard. Bovendien zie ik deze man er wel voor aan om daadwerkelijk in clubbelang te denken. Dat maakt het een unieke trainer maar wellicht heeft die houding hem ook genekt.
 

Bernardo

Well-known member
Benieuwd wie de opvolger word. Verwacht een opvolger voor de korte termijn, dus rest van het seizoen. In de zomer maar met Dijkhuizen bellen.
 

Max

Administrator
Forumleiding
Huh en de hypotheek dan? Zoals zo vaak toch het iniatief bij de club, maar richting buitenwereld de trainer?
 

PES5

Administrator
Forumleiding
Huh en de hypotheek dan? Zoals zo vaak toch het iniatief bij de club, maar richting buitenwereld de trainer?

Lijkt me ook. Henk kan moeilijk zonder salaris. Wat moeten zijn kinderen nu eten?

Ook de kapitein verlaat het zinkende woonschip dus. Who's next?
 
Bovenaan