Cambuur nieuws topic

Bernardo

Well-known member
"Cambuurstadion, arena van dood en verderf

Door Gerard Bos

Op de redactie staat een glazen bol. Soms moet je daar eens in kijken. En dan zie je veel. Zoals een toekomstig nieuwsbericht, om precies te zijn van vrijdag 12 oktober 2018:

'In Leeuwarden zijn vanavond tweeduizend doden en enkele honderden gewonden gevallen nadat een tribune van het plaatselijke voetbalstadion instortte.

Dat gebeurde in de 35e minuut van de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Oss. Het duel tussen de nummers laatst en voorlaatst van de eerste divisie werd meteen stilgelegd. Oss leidde op dat moment al met 0-6.
Cambuur, dat in tien wedstrijden in het seizoen 2018-2019 nog geen enkel punt behaalde en al 56 tegentreffers incasseerde, heeft in een eerste reactie laten weten dat de oorzaak van het drama te wijten is aan het al jaren in krakkemikkige staat verkerende stadion van de club aan het Cambuurplein.

Diederik Samsom, in 2017 na de Tweede Kamerverkiezingen opgestapt als partijleider van de PvdA, liet als nieuwe burgemeester van Leeuwarden weten diep geschokt te zijn. Hij heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers van de Friese stadionramp. Volgens hem is betonrot de reden voor het instorten van de hele Noordtribune.

Het is al de derde keer dat er doden vallen in het Cambuurstadion. In 2016 bezweken 38 jeugdige supporters aan de verwondingen die ze opliepen toen ze bekneld raakten onder een omgevallen muur van de Zuidtribune. En in 2017 kwamen alle zes meegereisde fans van Almere City om het leven toen een deel van het dak van het bezoekersvak instortte.

De levensgevaarlijke situaties zijn volgens betrokkenen een direct gevolg van de besluitvorming in het voorjaar van 2015. Toen werd op het laatste moment door politiek en projectontwikkelaars een streep gezet door de geplande bouw van een nieuw stadion bij het WTC, op wat anno 2018 een verwaarloosd stuk grond is nabij de 11Stedenhal.
Tot zover onze glazen bol.

Oeverloos gezwam? Nee. Want levensgevaarlijke taferelen worden realiteit als er g??n nieuw stadion komt (ok?, misschien met minder forse cijfers qua menselijk en sportief leed). Bij Cambuur hebben ze er nu, begin 2015, nog alle vertrouwen in. Maar het duurt en duurt en duurt.

Ondertussen rijst de vraag waarom het onder supporters bekende 'Tsunami’ niet meer wordt gedraaid in het stadion. Het antwoord, dat velen niet kennen, luidt: op de Noordtribune is n? al betonrot. En dus mag het nummer uit veiligheidsoverwegingen - want: springend publiek - volgens een insider niet meer gedraaid worden. Pijnlijk.
Tip aan de gemeente - die heeft straks immers het laatste woord - is dus: schiet eens op met dat stadion. Want als dat er niet snel of zelfs helem??l niet komt, volgt ooit een dag waarop dat fictieve nieuwsbericht van 12 oktober 2018 zomaar eens waar kan zijn.

En d?t wil vast niemand op z’n geweten hebben, toch?"

Haha mocht dit waar zijn :eek:mg:
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Alsof er zonder dat nummer nooit gesprongen wordt. Het zal allemaal wel wat meevallen lijkt me.
 

Pascallovic

Well-known member
Blijf het vreemd vinden dat een Willem II dat het financieel niet breed heeft zoveel spelers kan huren/vastleggen. Een groot verlies voor Cambuur.
 

Batigoal

Well-known member
Wat een belachelijke en rare transfer. Wat zal dit zuur zijn voor Cambuur. Ogbeche gaat gewoon naar een concurrent.
 

Balderas

New member
Die stap pakte voor Stam en Konterman niet verkeerd uit...

Maar op dit moment is dit een hele rare keuze, financieel zal het misschien wat beter zijn, vast niet veel, maar om nu deze stap op dit moment in de competitie is bijzonder.
 

De Groene Scout

Well-known member
Die jongen heeft de lat niet erg hoog liggen voor zichzelf.
Dan moet hij wel van carnaval houden, anders is het niet te verklaren.
 
Bovenaan