District Oost

Methone

New member
Er was nog een Gelderse derby in de zondag 3e klasse D, Koploper SCH uit Nijmegen verloor met maar liefst 6-0 bij het Arnhemse VDZ (jeugdclub Davy Propper), de nummer 10 van de ranglijst.
 

De Groene Scout

Well-known member
Losser wint het inhaalduel vanmiddag van DTC en gaat als 'herbstmeister' de winterstop in. Opnieuw Ron Naafs met 3 treffers.
De trainer heeft al bijgetekend en we zijn dus goed op weg naar de 4e klasse.
 

Methone

New member
Met AFC Arnhem is het zoals verwacht ook bijna klaar. De Turkse bestuursleden waren vorige seizoen al vertrokken na het naderende faillissement. Wel opvallend dat sinds de Turken hun intreden hebben gedaan bij het Arnhemse amateurvoetbal voetbal is het echt een grote puinhoop geworden. De laatste jaren zijn talloze clubs failliet gegaan en clubs uit de competitie genomen wegens gewelds incidenten waar ze Turkse VZ of bestuursleden hadden. Wellicht werkt het hier allemaal net ff anders dan in Turkije, sjoemelen met de belastingdienst is ook erg populair, alleen snappen ze nooit dat ze al dat "geleende" geld na een tijdje weer terug moeten betalen. :)
 

De Groene Scout

Well-known member
Over AFC Arnhem gesproken; trainer Dennis van de Beukering houdt het voor gezien en zal volgend seizoen bij Silvolde aan de slag gaan.
 

Methone

New member
DUNO D (2e Klasse) had nog een inhaal wedstrijd tegen Lunteren en werd met 0-4 gewonnen, daardoor staan ze nu al 7 punten voor de de nummer 2 Hierden. Ze gaan rap omhoog, 3 jaar terug nog een 4e klasser. Purrel Fr?nkel zit er geloof ik ook nogsteeds. Qua jeugd ook prima, paar jaar terug geen enkel jeugdteam , nu toch al weer 7.

De onlangs opgerichte zaterdagtak van SC Veluwezoom (4e klasse) uit Velp met trainer Jhon van Beukering staan momenteel 2e, met 1 puntje achter op Oene.
 

De Groene Scout

Well-known member
Haha, leuk ideetje uit Zieuwent:

ZIEUWENT - Mag jij al wel rijden? Menig amateurvoetballer krijgt die vraag wel eens gesteld voor een vroege uitwedstrijd en na een heftig avondje stappen. Om die vraag te kunnen beantwoorden, gaat het Zieuwentse RKZVC spelers laten blazen.

Zomaar een zondag, 08.13 uur. De eerste spelers van een van de lagere elftallen van RKZVC sjokken de kantine van de voetbalvereniging in. De geur van alcohol slaat de koffiejuffrouw om de oren als ze de bestellingen van de jongens opneemt. Ze ziet aan de gezichten dat niet iedereen acht uur slaap heeft gehad. En ze weet zeker dat de jongens de avond ervoor niet alleen maar water hebben gedronken. ‘Mogen zij al wel rijden?’, denkt ze.

Die vraag kan eigenlijk door geen enkele aanwezige met zekerheid beantwoord worden. Daar moet wat aan gedaan worden, vindt de Zieuwentse voetbalclub. Voordat het een keer misgaat. Want de feestgangers van de zaterdagavond zijn niet altijd de beste automobilisten op de zondagochtend. En dus liggen er voor de eerstvolgende uitwedstrijden voor de chauffeurs, die met drie of vier ploeggenoten in de auto naar de tegenstander rijden, blaastesten klaar. De chauffeurs mogen zelf weten of ze er gebruik van maken.

Zorgen
Voorzitter Johnny Cuppers van RKZVC zag een deel van de leden goedkeurend knikken toen hij dit zondag tijdens zijn nieuwjaarsspeech verkondigde. Al werd er ook door een deel van de aanwezige voetballers wat lacherig over gedaan.
„Het is niet zo dat we met ongevallen te maken hebben gehad”, legt Cuppers uit. „Maar we maken ons als bestuur wel zorgen om de laatste uurtjes in de kroeg van sommige spelers. Kijk, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar op deze manier proberen we er als bestuur op ludieke wijze aandacht aan te geven. Misschien is alleen al het bespreekbaar maken ervan genoeg.”

Nuchter, anders op de fiets
Hij benadrukt dat er nog geen sprake is van problemen, wel van zorgen. „Misschien hebben we het wel helemaal mis, blijkt dat ze er allemaal netjes rekening mee hebben gehouden. We hopen zelfs dat het onterecht is dat we de jongens bij de eerstvolgende uitwedstrijd laten blazen. En dat iedereen gewoon nuchter is. Maar mocht iemand nog een te hoog alcoholpromillage hebben, dan moet iemand anders rijden. Als iedereen te veel gedronken heeft de avond ervoor? Dan stappen ze maar op de fiets.”

KNVB
Bij de KNVB is eenzelfde initiatief als dat van RKZVC niet bekend. „Als clubs het nodig achten dat personen moeten blazen voordat ze gaan rijden, dan moeten ze dit zeker doen”, geeft de bond aan. Aanspreken op dit ‘ongewenste gedrag’ kan ook helpen. Van het massaal invoeren van dit initiatief is op dit moment geen sprake.

Verkeersveiligheid ligt volgens de KNVB bij de personen zelf en bij de politie. „Als blaastesten werken, dan juichen wij dit alleen maar toe.”
 

De Groene Scout

Well-known member
Trainer Paul Krabbe gaat weer op het veld aan de slag. Na 2 of 3 jaar rust pakt hij komend seizoen de draad weer op.
Hij gaat naar 4e klasser Sp. Enschede. Daar verricht hij al een tijdje op de achtergrond een rol op het technisch vlak. Straks dus weer als trainer.
 

de waan

Well-known member
Nou, ik geloof niet dat Krabbe sponsoren aan zijn broek heeft hangen. Het is een tijd een behoorlijke puinhoop geweest en ook de altijd sterke jeugdopleiding werd er niet beter op.

Inmiddels is de boel wel weer beter op de rit en heeft de club ook een belangrijke rol in de wijk als ontmoetingscentrum. Ze zullen de komende jaren wel weer wat gaan stijgen.

Probleem blijft echter het complete ontbreken van clubtrouw bij de spelers. Het verloop is bijna elk jaar gigantisch.

En bij SVZW mislukt elke trainer. Daar valt geen een te behalen.
 

De Groene Scout

Well-known member
Een andere grote naam in Oost heeft op 88 jarige leeftijd ook weer een clubje gevonden.
Theo Vonk gaat volgend seizoen bij 3e klasser FC Suryoye aan de slag.
 

Unregistere

Well-known member
:D

Een echte liefhebber dus. Kennelijk kunnen die mannen het toch niet laten. Derde klasse, je moet er maar zin in hebben.
 

De Groene Scout

Well-known member
Inderdaad in de voorbereiding krijgt hij weer wat afmeldingen van spelers die kebab bakken net iets belangrijker vinden dan trainen en dan is Theo weer weg hoor.
 

De Groene Scout

Well-known member
Veel afgelastingen in de lagere regionen in Oost.
In 5B won KVV Losser opnieuw; dit keer met 6-0 en verloor concurrent La Premi?re.
Eigenlijk alleen FC Aramea nog over als concurrent; de rest is weg.
 

T.T.

New member
Aan de absurd slechte serie van HFC Storica in de 3e klasse C komt nog geen einde. De laatste vijf wedstrijden gingen zeer ruim verloren: 8-1, 1-8, 18-0, 1-7 en 11-1.
 
Bovenaan