ADO Den Haag Nieuws Topic

G

Gast

Guest
ADO verwacht Chinees geld nog dit kalenderjaar te ontvangen

ADO Den Haag wacht nog altijd op de beloofde miljoenen van eigenaar Hui Wang. De Eredivisionist verwacht echter nog in 2015 het geld te mogen ontvangen.
De Hagenaars hadden op 18 december een onderhoud met het bedrijf United Vansen - waarvan Wang mede-eigenaar is - waarbij nogmaals het vertrouwen werd uitgesproken dat het geld op zeer korte termijn in de Hofstad zou arriveren. Tot op heden is er echter nog niets op de Haagse rekening verschenen, maar de clubleiding rekent erop dat het nog dit kalenderjaar in orde wordt gemaakt.

Wang liet twee eerdere betalingstermijnen verlopen en kwam onlangs ook niet naar Den Haag voor de aandeelhoudersvergadering. Toch is de hoop bij ADO teruggekeerd dat een groot deel van de beloofde 3,7 miljoen euro deze week wordt overgemaakt, waardoor het dreigende liquiditeitstekort kan worden weggewerkt. Daarmee heeft ADO ook zekerheid dat plaatsing in Categorie 1 van de licentiecommissie van de baan is.

Het is overigens nog onduidelijk of een deel van het bedrag gebruikt gaat worden voor investeringen in de selectie. Daar moet ook intern nog over worden gesproken. Mede door een klinkende 4-0 zege op bezoek bij SC Heerenveen op de slotdag voor de winterstop staat ADO momenteel op de tiende plek van de Eredivisie.
Bron: VI


Dit begint wel een beetje op een CTRL C + CTRL V geval te lijken. Na de laatste persconferentie van algemeen directeur Wigt had ik nog de hoop dat er van enig realiteitsbesef sprake was binnen de leiding van ADO, maar blijkbaar beseft men nog steeds niet dat de hoop op de beloofde miljoenen weinig waard zal zijn.
 

Fabian

Active member
Ik vraag me af waar die verwachting op gestoeld is wanneer het vertrouwen al meerdere keren geschaad is. Dan doe je zaken op basis van opportuniteit. Heel slecht voor de club.
 

Pascallovic

Well-known member
Ze kunnen alleen hopen op die Chinees, want ze gaan nergens anders die 4 miljoen vandaan halen. Voor de rest is het geen zaken doen natuurlijk, want die man is de eigenaar.
 

Fabian

Active member
Ze kunnen alleen hopen op die Chinees, want ze gaan nergens anders die 4 miljoen vandaan halen. Voor de rest is het geen zaken doen natuurlijk, want die man is de eigenaar.

Ja, verkeerd gekozen woorden. Maar ik bedoel alleen maar dat 'hopen op' een club niet verder brengt.

Op een gegeven moment moet je actie ondernemen. Nu lezen we wekelijks een nieuwe deadline.
 

Pascallovic

Well-known member
Ja, verkeerd gekozen woorden. Maar ik bedoel alleen maar dat 'hopen op' een club niet verder brengt.

Op een gegeven moment moet je actie ondernemen. Nu lezen we wekelijks een nieuwe deadline.
Hopen op brengt een club inderdaad niet verder, maar uiteindelijk is dat vooral de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Het is ook lastig om actie te ondernemen tegen een eigenaar die niet eens op hetzelfde continent aanwezig is. Dus helaas kunnen ze niet zoveel, behalve afwachten en de beloofde bedragen niet te investeren totdat ze daadwerkelijk binnen zijn.

Je kunt hem niet zomaar het eigenaarschap ontnemen. Je wordt nu helaas door die Chinees gegijzeld.
 

Fabian

Active member
Een eigenaar heeft ook aan rechten en plichten te voldoen. Je kunt niet zomaar als bestuurder zeggen: 'zoek het maar uit'. Als hij afspraken niet nakomt, is zijn eigenaarschap sowieso gebaseerd op lucht.

En je mag best met je vuist op tafel slaan wanneer afspraken geschonden worden, maar ik denk dat een ieder bang is voor zijn eigen hachje.
 
G

Gast

Guest
Dit gaat nog een heel vervelende 2e seizoenshelft worden ben ik bang. Als ze zo geen salarissen meer kunnen betalen dan ben ik benieuwd hoeveel spelers er nog op het veld staan...

Het ging eigenlijk van dag 1 al mis in Den Haag. Al vanaf dag 1 werden de beloftes niet nagekomen. Ze hadden beter een andere oplossing kunnen zoeken.
 

Fabian

Active member
Het is natuurlijk een gok geweest. Je gaat met onbekenden in zee. En het is 'maar' ADO. Dan moet je je sowieso afvragen waarom een dergelijke partij ge?nteresseerd is om een club over te nemen. Het zal niet voor de exposure zijn.

Ik ga er vanuit dat ADO wel een achtergrondcheck heeft gedaan, maar als je je eigen lot in de handen van vreemden legt, neem je altijd een risico.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Er zijn tot nu toe 22 man aangehouden ivm de spreekkoren

edit: Ho, ze hebben een stadionverbod en hun namen zijn naar Justitie
 

Batigoal

Well-known member
Wang is terecht boos hoe hij wordt afgeschilderd in de media en gaat ADO voorlopig niet helpen. Sterker nog, Vansen United gaat vergaderen hoe ze de club zullen straffen, waarschijnlijk met een ontslaggolf. De KNVB ondertussen eist dat ADO aan het eind van het seizoen winstgevend is.

Als ze volgend jaar nog bestaan, dan speelt ADO in de Jupiler League.
 

PES5

Administrator
Forumleiding
ADO is van Vansen, dus ze moeten naar hen luisteren. Dat is natuurlijk ook waar. ADO dacht even de aandelen te kunnen verkopen en verder zou alles blijven zoals het was, maar zo werkt het natuurlijk niet. De Chinezen zijn baas en daar hebben die mannen in Den Haag maar naar te luisteren.
 

Batigoal

Well-known member
Eigenaar Wang zwaar ontevreden: ADO moet doen wat ?k wil

ADO Den Haag, de noodlijdende voetbalclub die vorig jaar is overgenomen door een Chinees sportmarketingbedrijf, krijgt te maken met 'extreme maatregelen' als de club niet snel doet wat de Chinese eigenaar Wang Hui (53) wil.

Dat zegt Wang in een gesprek met onze correspondent Marije Vlaskamp. ADO klaagt steen en been omdat de club het geld dat Wang zou investeren, al heeft uitgegeven. Wang is echter zo ontevreden over de club dat hij de geldstroom tijdelijk stopzet.

Daar heeft Wang een goede reden voor, zegt hij: "De reden waarom ik nu niet met nog meer geld kom: ik wil eerst duidelijk weten waaraan ze het geld hebben uitgegeven. Waarom? Jullie hebben blijkbaar een voorschot op mijn investering genomen, maar waar heb je het aan uitgegeven? Tot dusver heb ik nooit een businessplan of een begroting van ADO gezien."

Ontslagen
Werkt het management van ADO niet mee, dan volgen er maatregelen, zoals ontslagen. Wang sluit bovendien niet uit dat zijn superieuren, de aandeelhouders van Vansen, hem vervangen door een andere Chinees die ADO veel harder zal aanpakken. "Dan doen we het toch zo? Jullie vinden Wang Hui toch niet goed? Ok. Dan vervangt Vansen mij. Krijg je een nieuwe baas. Kijken of je je aan hem wel kunt aanpassen. Als er echt een hardere baas komt, die jullie medewerking afdwingt, dan zijn jullie er nog slechter aan toe dan nu."

Wang heeft genoeg van de permanente crisissfeer waarbij ADO steeds maar om geld vraagt. De grove geluiden uit Den Haag, waar ze Wang met racistische termen zoals spleetoog uitschelden, maakt het er niet gemakkelijker op in Peking de plooien voor ADO glad te strijken.

Beschaafde taal
"Ik merk heus wel hoe ze me noemen, maar ik trek me er niet veel van aan. Ik sta daarboven, ik heb geen zin me tot dat niveau te verlagen. Als je niets beters te zeggen hebt, als je blijkbaar niet eens in staat bent om beschaafde taal te gebruiken, moet ik dan met je te praten? Waarom zou ik? Dat kan ik niet eens want ik zit op een ander niveau dan zij. Waarom zou ik dat willen?"

De situatie bij ADO zit dus muurvast. Wang had vorige week geen tijd om naar de aandeelhoudersvergadering in Den Haag te komen. Hij was te druk, en hij vond het beter dat ADO eerst bij zichzelf ten rade gaat, zegt hij.

Ontevreden
"Ik ben zwaar ontevreden. Het is totaal niet nodig dat een club waar ik mijn geld in heb ge?nvesteerd, me nu als tegenstander beschouwt. Daar begrijp ik niets van. Ik denk dat het beter is dat ADO onafhankelijk, op zichzelf, er eens goed over nadenkt. Over wat er is gebeurd en wat ze er aan kunnen doen. Dat kan nu geen kwaad."

Dat wil niet zeggen dat Wang zich van de club afkeert. Integendeel: hij stuurt medio februari een Chinese werknemer van Vansen naar Den Haag. Die gaat zich daar verdiepen in de dagelijkse gang van zaken, de problemen met het management en de communicatie met China. Wang had liever met het Haagse management gewerkt omdat daar veel ervaring met voetbal zit, maar nu de situatie zo uit de hand gelopen is, kan hij niet anders. Chinezen naar Den Haag sturen is pas de eerste stap van een reeks maatregelen. Wang staat onder druk van zijn aandeelhouders bij Vansen. Die is niet van plan ADO te verkopen.

Licentie veilig
Als de club wegens de penibele financi?le situatie afglijdt naar een lagere licentie bij de KNVB, is daar niemand bij gebaat, zegt Wang. Dus dat laat hij niet gebeuren.

Wang probeert ADO al een jaar zover te krijgen een plan te maken om geld te verdienen op de reusachtige Chinese voetbalmarkt. Dat kan door bijvoorbeeld trainingen en workshops te geven en door transfers. ADO moet leren zelf de broek op te houden. En snel ook, want de aandeelhouders van Vansen willen na een jaar resultaat zien.

De directie van ADO kan leuk op de emoties van de achterban inspelen, maar ik vind dit geen gek verhaal van Wang. Sterker nog, het lijkt erop dat de huidige leiding van ADO iets te vroeg het geld heeft uitgegeven wat er nog niet was en verder totaal geen visie weet neer te leggen.
 

JMD

Well-known member
De directie van ADO kan leuk op de emoties van de achterban inspelen, maar ik vind dit geen gek verhaal van Wang. Sterker nog, het lijkt erop dat de huidige leiding van ADO iets te vroeg het geld heeft uitgegeven wat er nog niet was en verder totaal geen visie weet neer te leggen.

Dit verhaal werpt idd wel een ander licht op de situatie, alhoewel ik me ook nog kan herinneren dat Wang met idiote plannen kwam waaraan de club moest voldoen.
 
Bovenaan