Belgische competitie

Kielse Rat

Well-known member
Lokeren zowaar van Westerlo en verlaat daarmee de laatste plaats. Toch is Bob Peeters ontslagen als trainer bij Lokeren. Hij is tot nu toe niet heel erg succesvol als trainer.

??n goed seizoen bij Cercle Brugge waar ze op een zucht van Play-Off I strandde, voor de rest is hij vooral overal ontslagen. Het ontslag van Peeters zat er van in het begin eigenlijk al aan te komen, het moment waarop is nu wel verrassend omdat ze dus juist die belangrijke wedstrijd hadden gewonnen.
 

Batigoal

Well-known member
Okaka zette Anderlecht net op voorsprong in de topper tegen Club Brugge. Die is best lekker bezig. Zowaar weer eens een goede aankoop van Anderlecht tot dusver. Was van de week ook al van grote waarde tegen Tottenham.
 

Batigoal

Well-known member
George Leekens is een paar uur na het ontslag van Bob Peeters gepresenteerd als opvolger. Dat is vlot gegaan.
 

Batigoal

Well-known member
De topper Beerschot-Wilrijk-Luik in derde klasse B is gisteren ontaard door supportersgeweld op het Kiel. Vooraf werden al 45 Beerschot-fans preventief opgepakt, na de match liep het pas echt uit de hand met de supporters van Luik, toen ze op weg waren naar de bussen. De politie werd bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk.
Voor de wedstrijd had een harde kern van Beerschot-supporters de confrontatie gezocht met supporters van Luik. 45 thuisfans werden preventief opgepakt.

Na de match gingen de poppen helemaal aan het dansen met de supporters van Luik. "Dit is ongezien in derde nationale", klinkt het bij de politie.

"De harde kern van Luik gooide met stenen, flessen en vuurwerk en voerde een charge uit op onze mensen", zegt woordvoerder Sven Lommaert. "Wij hebben gereageerd en de fans teruggedrongen op de bussen. Daar is nog ??n arrestatie verricht. Toen de bussen vertrokken, is de rust weergekeerd."

Twee agenten raakten lichtgewond, hoeveel supporters gewond raakten is niet bekend.

Beerschot-Wilrijk won trouwens de wedstrijd met 1-0 en wordt de nieuwe leider.

Wat een agressieve club supporter je, Kielse Rat.
 

Kielse Rat

Well-known member
Jammere zaak, al waren die van Luik ook tijdens de wedstrijd zich voortdurend aan het misdragen en aan het provoceren. Echt een bende marginalen. Maar dit is natuurlijk onnodig voor beide clubs. Het had een leuke strijd tussen 2 traditieclubs moeten worden.

Door de overwinning is Beerschot-Wilrijk na 11 speeldagen opnieuw de koploper. Al loopt het allemaal wel veel stroever op het veld dan de voorbije 2 seizoenen. Er moet elke keer weer tot het uiterste gegaan worden om een resultaat te behalen.
 

Batigoal

Well-known member
Ondertussen staat AA Gent weer keurig aan kop in Belgi?. Na de knappe zege tegen Lyon afgelopen week was het nu de beurt aan RC Genk. Standard lijkt de voorbije weken eindelijk een betere vorm te pakken te hebben. De Luikse club kruipt langzaam naar het linkerrijtje van de Jupiler Pro League.
 

Batigoal

Well-known member
Spectaculaire topper gisteren in Brugge tussen Club en Anderlecht. Veel incidenten, veel kaarten, afgekeurde goals en vooral veel spanning. Anderlecht won uiteindelijk ruim met 1-4. Wat een beest is Okaka. Overal mislukt, maar bij Anderlecht opgebloeid en een echte targetman voorin.
 

Kielse Rat

Well-known member
Wedstrijd gaan kijken met een maat die voor Club Brugge supportert. Club speelde echt slecht in de eerste helft, maar had na de 1-2 nog gemakkelijk kunnen winnen. Toch is de zege van Anderlecht als je de 90 minuten bekijkt. Jammer dat de scheidsrechter zo'n grote rol heeft gespeeld. Er zijn t? veel grote fouten die het resultaat en het wedstrijdverloop hebben bepaald.
 

Batigoal

Well-known member
Benito Raman maakte gisteren na de gewonnen wedstrijd van Gent met een microfoon in zijn handen ook geen beste beurt. Gevalletje Lex Immers.
 

ALenstra

Well-known member
In tegenstelling tot Lex Immers werd Benito Raman wel direct geschorst door zijn club. Fans van Club Brugge mag je dus geen homo's en boeren noemen.
 

Batigoal

Well-known member
Standard ging de winterstop in met een goeie vorm en leek de weg naar boven te hebben gevonden. De winterperiode wordt gebruikt om de ongebalanceerde selectie te vernieuwen, zoals ze ongeveer ieder halfjaar doen in Luik. Dure miskoop Yattara (Lyon) werd na een ruzie teruggestuurd naar Frankrijk (Angers), terwijl gisteren Anthony Knockaert, toch goed gepresteerd, ook niet erg goed lag bij de leiding en met winst kon worden verkocht aan Brighton. Daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven.

Over de vervangers bestaan nogal wat twijfels. Met Edmilson en Domp? (allebei Sint-Truiden) hebben de Rouches aantrekkelijke pingelaars gehaald, maar ook jongens die niet bekend staan om hun inzet. Ik denk dat ze tegen gaan vallen.

Apart om te zien dat de banden tussen Standard en Sint-Truiden ook na het tijdperk-Duch?telet net zo hecht zijn. Ongelofelijk dat spelers zo vrij kunnen worden uitgewisseld tussen clubs op hetzelfde niveau.
 

Kielse Rat

Well-known member
Allebei leuke voetballers, maar inderdaad niet de echte vechtmentaliteit die bij Standard en in volle titelstrijd vereist wordt. Bovendien waren ze allebei toch samen met Sint-Truiden wat mee weggezakt.
 

Joost

Well-known member
Ik ben gisteren bij Oostende v Waasland Beveren geweest. Wat een heerlijke wedstrijd was dat. 3-3 en ondanks de kouhadden ze nog wel een kwartier door mogen gaan.
 

Batigoal

Well-known member
Aardig stuntje van Standard Luik om Victor Valdes te halen als nieuwe doelman. Het is afwachten welk niveau hij tegenwoordig zit, maar qua naam is het leuk. Valdes is alweer de 6e nieuweling voor de Walen deze winter.
 

Kielse Rat

Well-known member
Standard heeft ook al goede dingen laten zien in Lokeren en tegen Genk voor de beker. Edmilson en Boschillia tonen meteen een meerwaarde te kunnen worden. Of ze nog voor de titel gaan spelen is wat anders, maar het wordt zeker een ploeg om rekening mee te houden in Play-Off I.
 

Joost

Well-known member
Als Standard Play Off 1 haalt dan kunnen ze zeker voor de titel spelen. Momenteel zouden ze 7 punten achter staan op Gent en gelet op de vorm van de Rouges is het aannemelijk dat die marge kleiner wordt.
 

Batigoal

Well-known member
Als Standard Play Off 1 haalt dan kunnen ze zeker voor de titel spelen. Momenteel zouden ze 7 punten achter staan op Gent en gelet op de vorm van de Rouges is het aannemelijk dat die marge kleiner wordt.

Toch even pas op de plaats, want vanavond verliezen ze in eigen huis kansloos van AA Gent.
 

Batigoal

Well-known member
Weer eens een talent dat vertrekt uit de jeugdopleiding van Anderlecht. Alper Ademoglu had op zijn 17e nog geen minuten gemaakt in het eerste elftal en dus vertrekt hij maar naar Schalke 04.
 
Bovenaan