Opmerkelijk voetbalnieuws

Forza AZ

Well-known member
Krijgen we dan weer een toernooi met een verminkte groepsfase. Of gaan ze groepen van 5 landen gaan maken (?)
 

Pascallovic

Well-known member
Ik stel voor een groepsfase van 8 groepen van 5 en in de ronde er na 6 groepen van 4. Kan iedereen toch mooi 7 wedstrijden spelen. Daarna gaan we verder met de 1/8 finale.
 

Forza AZ

Well-known member
Het is volgens mij gewoon een "lokplan" om stemmen te trekken van landen die normaal gesproken net niet het WK halen.
 

Friesland

Well-known member
Dat is een oud plan, waar Platini en Van Praag ook voorstander van waren, volgens mij zelfs door Platini ge?ntroduceerd. Een paar maanden geleden is besloten om het aantal deelnemers op 32 te houden en ook het aantal plekken per confederatie ongewijzigd te laten.

Als je het WK al zou willen uitbreiden moet je voor 48 gaan (8 groepen van 6) of 64 (16 groepen van 4). Beste nummer 2 of 3 systemen moeten m.i. afgeschaft worden, het is dan in ieder goed dat de heren telkens spreken van 8 groepen van 5, ipv 10 groepen van 4. Maar als je over 8 groepen van 5 praat, kun je net zo goed direct naar 8 groepen van 6 kunnen gaan.

In plaats van het WK uit te breiden naar 40, kun je ook de opzet van de kwalificatie aanpassen, zodat meer landen tot de laatste fase op confederatieniveau, maar vooral op intercontinentaal niveau meestrijden. Van alle landen die zich niet voor het WK weten te plaatsen zijn er maar twee die tegen een land uit een andere confederatie spelen. Dat moet beter kunnen, en daarvoor hoeft het deelnemersveld van het WK niet uitgebreid te worden.
 

Mario

Well-known member
Heftig wat er allemaal is gebeurd in Parijs, ook rondom Frankrijk - Duitsland. Ik ben ook benieuwd wat de gevolgen zullen zijn voor komend EK. Waarschijnlijk hele zware veiligheidsmaatregelen in de diverse speelsteden, en vooral Parijs.
 

De Groene Scout

Well-known member
Haha ook leuk voor jeugdige voetballers die er alles aan doen om op hun held te lijken.
Blijkt dat ze dus op een homo willen lijken.
 
Bovenaan