F1 en andere motorsport

Status
Niet open voor verdere reacties.

gevegt

Well-known member
Niet echt een circuit voor auto's, Verstappen heeft er gereden en gaf aan dat het niet echt geschikt is voor F1 door de ligging van de bochten.
Maar wel een stuk goedkoper om het voor de F1 geschikt te maken.
Eigenlijk hoef je de baan alleen maar aan te passen.
 

Ska P 187

Well-known member
Is het niet veel logischer om circuit Lelystad uit te bouwen ofzo? ruimte zat en ligt zo naast het vliegveld.
Assen aanpassen voor auto?s is toch een beetje heiligschennis en Zandvoort is gewoon geen haalbare kaart al is het maar vanwege dat eeuwige gezeik met vergunningen ed. Jammer, want wel kicken circuit, maar om dat echt veilig en commercieel interessant te maken wordt m denk ik niet.
 

Ska P 187

Well-known member
Ze hadden m meerdere keren kunnen uitverkopen deze race, ook wel een beetje bijzonder dat het uberhaubt in de laatste race beslist gaat worden, laat staan wat er nog meer speelt. Rossi is ook hier super populair overigens, ze hebben voor de zekerheid maar wat extra politie opgetrommeld, want zoals je weet is Valencia eigenlijk een ?stadion?circuit.
De media is lekker bezig geweest in zoverre zelfs dat ik vorig weekend eigenlijk al klaar zat voor de race... Gelukkig hadden we Mexico nog om die teleurstelling weg te werken. Ben benieuwd of die oude vos het nog gaat redden, zou eigenlijk wel te gek zijn.
 

gevegt

Well-known member
Zijn er nog Italianen die hem gaan helpen?
Combines zijn van alle tijd en ik heb het gevoel dat alle Spanjaarden Rossi van de baan willen flikkeren.

Ook sluit ik niet uit dat als het nog echt spannend wordt, er supporters de baan op komen.
 

Ska P 187

Well-known member
Zo heel veel Italianen zijn er toch niet? Die jongen van Ducatti die laatst in Australie die zeemeeuw kapot reed (en dat deed ie goed!), maar verder?
Ik denk dat van de Spanjaarden alleen Marquez rondjes om Rossi wil rijden en dat de rest toch wel genoeg respect heeft om op een normale manier met m te vechten. Hij moet ze wel voorbij natuurlijk.
Ik ben zat Spanjaarden tegengekomen die niet kapot zijn van Lorenzo en wel een zwak hebben voor Rossi net als de rest van de wereld. Het is qua uitstraling toch een beetje Ronaldo tegen Messi. Wat dat betreft was het slimmer geweest om hem een trap te geven, Marquez komt is toch (nog) een beetje het schatje, zeg maar de Rossi 2.0.
Het zou me niets verbazen als Marquez zondag gewoon wint overigens, misschien nog wel gevolgd door Pedrosa die de smaak ook wel weer te pakken heeft gekregen. Marquez heeft ook aangegeven puur voor de winst te gaan en dat hij verder niet met het kampioenschap te maken heeft.
Ach we zullen wel zien, de supporters zitten net als bij voetbal in hun eigen vak, 1 voor Rossi, 1 voor Lorenzo en 1 voor Marquez. Ik ben ook benieuwd of dat goed gaat overigens.
 

gevegt

Well-known member
Als Marques op kop ligt en Lorenzo heeft de punten nodig. op zeker dat hij dan Lorenzo voor laat gaan.
Er is te veel gebeurd om het netjes te doen.

Het zelfde geldt voor de Italianen en de dito renstallen. Daar speelt wat.
 

Ska P 187

Well-known member
Ik denk het niet eerlijk gezegd, maar misschien is dat ijdele hoop, bovendien is hij een Catalaan, die geven niets weg.
Australie pakte hij Lorenzo ook in de laatste ronde bijna alles of niets. Het is dat Lorenzo niet durfde te vechten, maar ik denk dat Marques m met alle liefde van de baan had gereden mocht het nodig geweest zijn.
 

JMD

Well-known member
Maar wel een stuk goedkoper om het voor de F1 geschikt te maken.
Eigenlijk hoef je de baan alleen maar aan te passen.

Volgens mij is Zandvoort ook wel redelijk uptodate.

Assen is de kathedraal van motorracen (de organisatie van de MotoGP stond niet voor niks altijd toe dat de TT nog steeds op zaterdag werd verreden), daar moet je niet met auto's gaan rijden.

Vergunningen is overigens ook het probleem niet, die hebben ze, ze mogen een aantal dagen per jaar net zo veel herrie maken als ze willen. Hoogstens zal een ander evenement niet door kunnen gaan.

Probleem is meer dat er vooral een flinke zak geld nodig is....
Wel lijkt het wal de kant te keren in de F1, want in bv India en Zuid Korea werd een paar jaar terug wel gereden, maar daar heeft Bernie nu ook een streep doorgezet. En met Oostenrijk en Mexico staan er wel weer 2 klassieke circuits op de kalender, alleen was daar een flinke zak geld aanwezig (Mateschitz en Slim).
 

Ivanhoe

Active member
Zou dit al doorgaan dan zal Tilke er toch mee aan de slag moeten vrees ik, sowieso vanwege de asfaltuitloop die FIA tegenwoordig vereist bij een beetje spannende bocht.

Zandvoort is verder niet zo'n spannend circuit meer, nog maar een derde van wat het vroeger was, de rest is aangepast. Twee leuke bochten (Scheivlak en Hugenholz) en misschien de Tarzan waar je kunt inhalen. Verder produceert het vrij saaie races in eigenlijk alle klassen. Uitbreiding/aanpassing is lastig omdat er nu een golfbaan en een vakantiepark op het oude gedeelte liggen.

Rechte stuk, pit-in en zeker de capaciteit en toeschouwersfaciliteiten zullen moeten worden aangepast, dat is niet F1 waardig en vergt een miljoeneninvestering.

Tenslotte, draait de FIA op TV gelden, toeschouwers zijn leuk als decor voor de TV uitzendingen, verder interesseert het Bernie geen bal waar er gereden wordt, als er maar betaald wordt. Er is geen circuit dat positief draait na een F1 weekend, daar moet altijd geld bij, denk niet dat we daar in NL de handen voor op elkaar krijgen.

Heb ik het nog geen eens over de logistiek gehad, Zandvoort is een drama om te komen, tijdens Marlboro masters loopt het daar al helemaal vast en sta je uren in de file.

Verder kunnen wij gewoon naar Belgie willen we Max zien, laten we die gewoon Bernie betalen ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan