District Zuid II

Unnekuukse

Active member
Ik heb het stukje gelezen maar erg inhoudelijk was het niet. Ze citeren in een ander stuk wel de trainer van SSS '18 die zegt: 'in die eerste twintig minuten gingen mijn gedachten wel eens terug naar die periode'. Waarbij hij doelde op 2 seizoenen terug waarin SSS '18 kansloos eruit vloog.

Wel grappig dat beide clubs een stukje op hun site hebben staan waarbij SSS '18 alleen de eigen kansen en het doelpunt van Susteren noemt. Susteren doet dat 'netter' en heeft een objectiever verslag. http://www.scsusteren.nl/16-nieuws/...-1-in-eerste-competitiewedstrijd-tegen-sss-18

Je gaat bijna denken dat de Gelderlander haar stukje vanaf het bureau gemaakt heeft door Bas Joosten en de trainer te bellen.

Zoveel fantasie dicht ik de verslaggever van De Gelderlander niet toe. Denk toch echt dat hij er bij is geweest...
En wat dat citaat van de trainer van SSS'18 betreft: dat hij vindt dat ze 20 minuten de mindere waren zegt nog niets over die andere 70 minuten. Daar zegt hij namelijk niets over.

Volgens mij zijn wij er allebei niet bij geweest en daarmee zijn wij de laatsten die kunnen bepalen wie er gelijk heeft. Toch?
 

Joost

Well-known member
1D.

Er zijn nog drie clubs die het maximum aantal punten hebben waaronder twee promovendi. Zowel ZSV als Chevremont won dit weekend haar uitwedstrijd. Chevremont deed het op bezoek in Susteren met 1-2, ZSV werkte een achterstand weg en won met dezelfde cijfers bij RVU. Bekkerveld completeert de top drie na een 3-2 zege op Meerssen.

Voor zowel Susteren als RVU was het de 2e nederlaag en dat lot treft meer teams. Sporting Heerlen ging met 0-2 onderuit bij Heidebloem en is als enige zelfs nog zonder doelpunt voor. Deurne verloor nog een 'derby' van Venray met 1-3 en De Valk ging onderuit tegen Minor; 2-4.

Dan heb ik nog 1 uitslag niet genoemd; Wittenhorst maakte in de extra tijd gelijk tegen SSS '18; 2-2.

2F
Drie forse uitslagen vallen direct op. Marvilde wint met 0-5 in Heeze en NWC laat geen spaan heel van Laar; 1-6. Blerick kwam binnen 20 minuten met 0-2 achter tegen Nieuw Woensel maar scoorde vlak voor en na de rust om de zaak recht te trekken. In de slotfase ging de thuisploeg helemaal los en liep ze uit naar 6-2.

Braakhuizen en Someren scoorden niet, de thuisploeg begint het seizoen dus met tweemaal 0-0. 1-0 zeges waren er voor Wilhelmina '08 bij EFC en voor Rood Wit Veldhoven in de derby tegen RKVVO.

RPC - PSV werd bij een 1-1 stand gestaakt wegens wanordelijkheden.

2G.
LHC wist als enige ook haar 2e duel te winnen; 1-2 bij Simpelveld en GSV '28 is de enige zonder punten na een 0-1 tegen Geusselt Sport.

Venlosche Boys moest na de lange reis naar Schaesberg een 4-2 nederlaag incasseren. Eijsden scoorde tweemaal in de slotfase van iedere helft en won met 4-1 van Caesar.

Scharn haalde de eerste punten binnen met een 3-1 overwinning op BSV Limburgia en ik zag hoe SHH knap terugkwam tegen De Ster. De Ster kreeg dotten van kansen maar scoorde in het eerste kwartier slechts eenmaal. Vlak voor rust ging de bal op de stip en werd het 0-2. Na een uur wederom een penalty voor de Ster maar die werd gestopt. Een minuut later de aansluitingstreffer en tien minuten voor tijd de zwaarbevochten gelijkmaker.

2H.
BVV verslaat Venhorst met 6-3 waardoor BVV als enige koploper is en Venhorst als enige zonder punten blijft.

Derde Klassen:
A. Promovendus Heer wint ook de 2e wedstrijd, in de derby tegen Leonidas W wordt eenvoudig met 4-0 gewonnen
B. Twee ploegen die ik heel hoog verwacht zijn Geleen Zuid en DVO, vandaag speelden ze 2-2 tegen elkaar
C. Oranje Zwart wint de stadsderby in Helmond met 6-3 van Rood Wit 62.
D. Wat een gekke klasse blijft dit. Ook vandaag weer veel gelijke spelen waardoor 9 van de 14 potjes dit seizoen gelijk eindigden. Nulandia won tweemaal en is koploper

Op heel laag niveau valt vooral op dat Herpinia er maar 4 weet te scoren tegen VCO. Daar had ik dubbele cijfers verwacht, zowel in de eerste als tweede helft.
 

Joost

Well-known member
BVV v Venhorst was bij rust 3-1. Venhorst maakte gedurende de 2e helft 3-3 maar pas in blessuretijd liep BVV uit naar 6-3.
 

Joost

Well-known member
1D.

De gepromoveerde clubs blijven het verrassend goed doen. ZSV is zelfs alleen koploper nadat er ook bij Meerssen gewonnen werd. In de tweede helft counterde de ploeg naar een 0-2 voorsprong en Meerssen kon pas te laat de aansluitingstreffer maken.

SSS ’18 boekte de tweede zege van het seizoen. Zelfs de eigen site wist dit keer te melden dat RVU de ploeg eigenlijk op alle fronten overklastte behalve de belangrijkste: scoren. 2-0 werd het voor SSS ’18 dat daarmee 4e staat.

Chevremont verloor op eigen veld van Deurne met 0-1 terwijl Sporting Heerlen haar eerste seizoenszege boekte op De Valk; 3-1. Die degradant is met 0 uit 3 laatste.

Minor heeft dit jaar een team dat voor de bovenste plaatsen mee lijkt te kunnen doen maar vergeet dat nog in uitslagen uit te drukken. Eerder al stal Heidebloem een punt in Nuth, nu was het Bekkerveld dat met 2-2 een punt teveel kreeg.

Tenslotte versloeg Heidebloem Wittenhorst met 2-0 en scoorden Venray en Susteren beide tweemaal.

2G
Het venijn zat in veel duels in de staart. De Ster liep in de slotfase tegen Simpelveld uit van 1-1 nar 4-1 en Schaesberg stond tegen GSV ’28 10 minuten voor tijd nog op 0-0 maar won met 0-3.
Eijsden deed het nog beter en scoorde in het slotkwartier 4 keer om met 1-5 te winnen bij BSV Limburgia.

Koploper LHC, als enige zonder puntverlies, deed het soepeler en won met 3-0 van Adveo.

Bij Geusselt Sport – SHH vielen geen goals ondanks dat Geusselt Sport in de slotminuten 2 kansen kreeg in de verder belabberde wedstrijd.

Venlosche Boys boekte de eerste zege van het seizoen door met 1-0 van Langeberg te winnen en Scharn won bij Caesar met 0-2.

2F
NWC en Rood Wit Veldhoven verspeelden punten waardoor Wilhelmina ’08 alleen koploper is.

In Laar stonden twee promovendi tegenover elkaar. Zoals al eerder bleek lijkt Blerick beter voorbereid te zijn op de 2e klasse. Zijn wonnen met 1-3.

2H
Een eenvoudige 0-3 van Helvoirt bij Venhorst brengt Helvoirt met 7 punten alleen aan kop.

Derde Klassen:
A. Sportclub ’25 en Heer blijven winnen en staan met 9 uit 3 aan kop.
B. Dat Veritas bovenaan staat is geen verrassing maar MMC Weert draait net zo goed. De ploeg wist een moeizaam vorig jaar uiteindelijk met promotie via de nacompetitie af te sluiten en staat nu met 9 uit 3 mee bovenaan. Gisteren werd Hebes met 3-0 verslagen.
C. FC Oda en Sparta ’18 streden voor de koppositie in een onderling duel. Sparta bleek duidelijk de sterkste; 1-5.
D. Geen enkel gelijkspel in 3D is vrij uniek. Boekel Sport won bij koploper Nulandia en staat nu samen met FC Uden aan kop.

Lager.
4F. Ysselsteyn en HVV Helmond scoorden niet. Daarmee weet HVV na 13 nederlagen op rij een punt te halen. Ysselsteyn is de minimalist van het seizoen. 7 punten met een doelsaldo van 2-0.
5D. Crescentia en Maasgouw scoorden beide nog niet en staan onderaan zonder punten. Volgende week mogen ze tegen elkaar.
 
G

Gast

Guest
0Verder liep Elsendorp tegen de grootste nederlaag van het weekend aan, 12-0 bij MULO.
DSV wist uit bij Heijen tien keer geel te krijgen in ??n helft. Ook best knap. Twee spelers liepen tegen hun tweede aan. Desondanks wist DSV de tweede helft met 0-1 te winnen, maar de eerste ging al met 2-0 verloren.
 
Laatst bewerkt:

Joost

Well-known member
1D.
Chevremont won het duel der promovendi van SSS '18 en is alleen koploper. Ze doen daar toch iets goed want het gemis van TIm Blattler wordt prima opgevangen.

Bekkerveld is dus koploper-af na een oorwassing bij Heidebloem; 4-1. Jeremy Lemmens, topscorer in de klasse, was met 3 goals de grote man. Heidebloem klom daardoor ook over Bekkerveld en dat deed ZSV op zaterdagavond al. Zij speelden 3-3 bij Venray en gaven in het laatste kwartier een 1-3 voorsprong uit handen.

RVU kon de zege van vorige week geen goed vervolg geven en verloor bij Minor met 1-0. De ploeg zakte echter niet verder op de ranglijst want ook Sporting Heerlen en Deurne haalden geen punten. Susteren won in Heerlen met 2-3, De Valk won van Deurne met 4-2.

Meerssen en Wittenhorst scoorden niet.

Het is een beetje chaotisch in de eerste klasse mijns inziens. Een uitgesproken titelfavoriet was er voorafgaand aan het seizoen niet en veel teams zijn aan elkaar gewaagd. Ook doen de gepromoveerde teams het verrassend goed.

2F
NWC is na gisteren alleen koploper. Heeze bleek een eenvoudig op te rollen ploeg (5-1) en Wilhelmina '08 moest afhaken nadat tegen Rood Wit Veldhoven slechts 2-2 gespeeld werd.

Laar bevalt het 2e-klasseschap minder. 5 gespeeld en geen punten. Ook gisteren werd dik verloren; 1-4 tegen RPC al houdt de trainer de moed erin. Blerick deed het een stuk beter maar verloor gisteren dik bij PSV (5-0) dat daarmee de eerste zege van het seizoen haalde.

2G.
LHC had haar eerste vier duels gewonnen maar uitgerekend in de derby tegen mede-titelkandidaat Schaesberg werd verloren. Danny Latten scoorde de enige treffer in Eygelshoven.

LHC blijft wel koploper maar Geusselt Sport en De Ster naderen tot op 1 puntje. Geusselt Sport won met 2-1 van Eijsden, De Ster had geen kind aan Langeberg; 4-0.

Onderin boekte GSV '28 na een 0-2 achterstand alsnog de eerste zege van het seizoen; 4-3 tegen Simpelveld.


3e Klassen:
A. Sportclub '25 ging na 4 zeges hard onderuit bij UOW '02. Heer neemt daardoor de kop over.
B. Veel goals in 3B en Veritas won ook haar 5e duel; 4-2 tegen Geleen Zuid. Onderin blijft SVC 2000 puntloos.
C. Sparta '18 wil direct terug naar de 2e klasse en is op koers, ook het 5e duel werd gewonnen.
D. Ook dit jaar is 3D razendspannend al is het nog vroeg in het seizoen. Met 11 punten zijn Uden, Boekel Sport en Volkel koploper. Hapse Boys scoorde voor het eerst en won ook direct.

Lager;
4G. Merselo scoorde het eerste doelpunt dit seizoen maar het leverde geen punten op. 0 punten en een doelsaldo van 1-23 na 5 duels.
5D. 4 wedstrijden lang wist Crescentia het doel niet te vinden maar tegen RKHVC viel alles op zn plaats; 7-2 winst
5E. De topscore deze week komt van Eindse Boys; 0-15 bij Griendtsveen. Echt heel gek is dat niet. Griendtsveen heeft namelijk maar 1 keeper en die kan niet spelen als Ajax thuisspeelt, dan zit-ie in de Arena.

Ik zag SHH de eerste seizoenszege boeken op Scharn. Na een slap begin en snelle 0-1 achterstand begon het te draaien bij SHH en was het bij rust slechts 2-1. Na de pauze was de kracht ver op en werd Scharn steeds sterker. Tien minuten voor tijd leverde dat de 2-2 op en leek Scharn ook te gaan winnen. Hij viel echter aan de andere kant; 3-2.

L1 was bij het NK moutainbike en de traploopmarathon.
 

Joost

Well-known member
Volgens mij zijn wij er allebei niet bij geweest en daarmee zijn wij de laatsten die kunnen bepalen wie er gelijk heeft. Toch?

Niet alleen die keer, maar elke volgende week blijkt de schrijver van SSS '18 ook echt een heel andere wedstrijd te zien dan de media en de tegenstander.
 

Joost

Well-known member
De aflevering van Flikken Maastricht van vandaag is deels opgenomen bij Geusselt Sport.
 

Joost

Well-known member
1D.

Chevremont blijft maar winnen en vandaag werd Venray met liefst 7-0 vernederd. De Kerkradenaren staan daardoor helemaal alleen aan kop met 15 punten. De meeste naaste achtervolger is nog een promovendus; ZSV. Zij lieten met 5-0 ook weinig heel van SSS '18.

Heidebloem moest wat terrein prijs geven, zij stonden lange tijd 0-2 voor in Susteren maar speelden toch 2-2 gelijk. Heidebloem werd daardoor bijgehaald door Minor dat met een hattrick van Elaji met 0-3 won bij Wittenhorst.

De geuldalderby tussen Meerssen en RVU eindigde onbeslist; 1-1 en in een duel onderin won Deurne makkelijk van Sporting Heerlen; 3-0.

Blijft over Bekkerveld v de Valk dat in een enigszins verrassende 1-2 eindigde.

2F.
Braakhuizen boekte de eerste zege van t seizoen en deed dat met 3-1 uitgerekend tegen koploper NWC. Daardoor klim Marvilde erover heen en komt EFC gelijk.

De eerste seizoenszege was er ook voor Heeze dat in de slotfase het arme Laar helemaal afschoot; 5-0.

Het Limburgse onderonsje tussen Blerick en Wilhelmina '08 werd een prooi voor de thuisploeg; 2-1.

2G.
In een krankzinnig duel wist LHC met 4-5 te winnen en er was meer goed nieuws voor LHC. Achtervolgers Schaesberg en De Ster hielden elkaar met 1-1 in evenwicht en dus liep LHC uit. Alleen Geusselt Sport dat de derby tegen Scharn met 1-3 won blijft nog in het kielzog van LHC.

3e Klassen
A. RKVVM haalde de eerste zege dit jaar en deed dat bij nummer 2 Sportclub '25; 1-2.
B. Een eenvoudige zege voor Veritas bij SVC 2000; 0-3 waardoor de een op het maximum blijft en de ander puntloos.
C. De topper tussen Sparta '18 en IVO eindigde onbeslist met 2-2. Meest opvallende uitslag; MVC '19 v Kwiek 10-1. Het duel van Oranje Zwart werd net als vorige week gestaakt. Vorige keer was de scheids geblesseerd, dit keer wegens wanorelijkheden.
D. Uden en Boekel Sport winnen en maken zichzelf wat los van de andere teams.

Lager;
4C. Obbicht profiteerde vorig jaar van de 'super'promotieregeling en ging van de 6e naar de 4e klasse. Daarin werd tot nu toe alles gewonnen maar bleef het in de derby tegen Roosteren slechts 1-1.
5B. Jabeek en Puth hadden nog geen punten maar maakten er vandaag een feest van 4-4.

Vrouwlief was vandaag jarig en weigerde haar verjaardag te verzetten dus ik miste de 1-3 van SHH bij SImpelveld.
L1 had een stuk over de nieuwe soort fair play wedstrijden in de jeugd.
 

Joost

Well-known member
De blamage van Oranje betekend ook slecht nieuws voor RKVV Vijlen, zij mogen daarom hoogstwaarschijnlijk niet meedoen aan het EK voor bergdorpen.
 

Joost

Well-known member
Naar verluid speelde Kwiek met 9 man. Wat daarvan waar is durf ik niet te zeggen.

Er is echt nergens iets over te vinden. Twitter, de websites van de clubs, sportinvenlo.nl of de krant. Buiten de doelpuntenmakers is er geen snipper informatie.
 
G

Gast

Guest
Hier vooral verbazing over de zevenklapper van SVS, er werd gescoord door zeven verschillende spelers. Het moet bijzonder lang geleden zijn dat een club in de standaardklasse er zeven om de oren kreeg in Stevensbeek...
 

Joost

Well-known member
Hier vooral verbazing over de zevenklapper van SVS, er werd gescoord door zeven verschillende spelers. Het moet bijzonder lang geleden zijn dat een club in de standaardklasse er zeven om de oren kreeg in Stevensbeek...

Als dat een vraag is krijg je morgen antwoord.
 
G

Gast

Guest
:-D

Niet perse maar in de krant stond geen antwoord.

Overigens spelen de asielzoekers volgens mij nog niet eens mee met SVS. Dat gaan ze wel doen, de beste in het eerste, en de rest samen in een reserve-elftal.
 
Bovenaan