Tennis

erka

Well-known member
Tennistrainer verdacht van misbruik van twee Nederlandse proftennissers.


Er is niet bekend gemaakt wie het is, maar het zou gaan om een Nederlandse coach die als speler zelf in de top100 stond. Dat zijn er niet zoveel (maar 15 ofzo). En Eltingh is het in elk geval niet want die moet de zaak nu begeleiden vanuit de tennisbond. Snap wel dat ze de naam niet bekend maken, want stel dat het niet klopt. Maar doordat ze die top100 erbij hebben gezegd krijg je nu dus een hoop gespeculeer.
 

erka

Well-known member
Yup, het gaat om Dennis van Scheppingen.

Volgens NH Nieuws gaat het om Dennis van S. uit Hoofddorp.

Dit wordt weer wat.
 

JMD

Well-known member
Volgende week begint Wimbledon. Een park dat (als je terugkijkt naar hoe het er in de jaren 80 uitzag) onherkenbaar is vergeleken met 40 jaar terug... En men blijft ontwikkelen. Zo is de golfbaan naast het tennispark aangekocht plus het park zelf en ook daar heeft men nu plannen mee. Zo wil men daar een extra showcourt maken (de buitenkant daarvan ziet er (zie de link) fantastisch uit), met een dak, plus een hoop extra banen zodat voortaan het kwalificatietoernooi (dat nu nog op de banen van Roehampton (waar de ITF-organisatie en de Engelse tennisbond zit) wordt gehouden) ook op Wimbledon zelf kan worden gehouden plus dat er extra ruimte komt voor trainen. De meeste spelers krijgen de eerste dagen maar een halve baan om te trainen, dat is vergeleken met andere toernooien erg weinig.

Zie de folder voor de impressie... Wimbledon bouwt rustig verder

 
Laatst bewerkt:

JMD

Well-known member
Alle 3 de NL mannen zijn op dag 1 van de kwalificatie al uitgeschakeld.
Morgen komen 4 NL dames in actie, allemaal op dezelfde baan, achtereenvolgens Lamens, Pattinama Kerkhove, De Vroome en Hartono
 

JMD

Well-known member
Vandaag 2 op 4 door, Lamens en De Vroome eruit, Pattinama Kerkhove en Hartono (beiden geplaatst) allebei door.
 

JMD

Well-known member
En toen was er nog maar 1... Alleen Pattinama Kerkhove is door naar de laatste kwalificatieronde.
Morgen 2e partij baan 4 na een herenenkel, ook laatste kwalificatieronde. En op Wimbledon is de laatste kwalificatieronde voor de heren een best-of-5, dus het kan wel even duren. Sowieso niet voor 13.30 speelt Pattinama Kerkhove, de herenpartij start om 12.00.
 

JMD

Well-known member
De lotingen lijken gunstig te hebben uitgepakt voor de heren:
Van Rijthoven moet tegen Delbonis, Griekspoor tegen Fognini en de als 21e geplaatste Van de Zandschulp tegen Lopez. Vd Zandschulp zit weer 'dicht' bij Nadal in het schema, als hij de 4e ronde haalt kan hij tegen Nadal uit moeten komen.
Natuurlijk is het niet zeker dat alle drie doorgaan, maar als ongeplaatste speler kan je ook een geplaatste tegenkomen, en dat is niet gebeurd.

Bij de dames ook geen ongunstige loting voor de enige Nederlandse, Arantxa Rus, zij moet tegen de Amerikaanse qualifier Harrison.

Van Rijthoven en Griekspoor zullen maandag in actie komen (zitten in de helft van Djokovic en de titelverdediger opent standaard het toernooi op het centre court op de maandag). Wanneer Rus in actie komt is nog niet bekend. Vaak speelt de titelverdedigster op dinsdag de eerste partij op het centre court, maar Ash Barty (winnares 2021) is inmiddels gestopt.
 
Bovenaan