Jong ADO Den Haag

G

Gast

Guest
BELOFTEN BOEKEN OVERWINNING, RENTREE KANON

Voor de derde keer op rij heeft Jong ADO Den Haag drie punten gepakt. De formatie van coach Ger van Weelden was maandagavond in eigen huis met 4-0 duidelijk te sterk voor de beloften van Cambuur Leeuwarden. Net als in het vorige duel met Jong VVV/Helmond Sport was Giovanni Korte trefzeker. Dit keer maakte hij twee goals. Ander opvallend feit was dat Wilfried Kanon na maanden blessureleed weer zijn opwachting maakte, en in de slotseconden ook nog scoorde via een strafschop.
Zoals wel vaker dit seizoen trad ADO Den Haag aan met flink wat spelers uit de selectie van het eerste elftal. Zo stelde Van Weelden onder andere Thomas Kristensen, Ludcinio Marengo, Roland Alberg en Tom Beugelsdijk op. De sterkte van het team was goed zichtbaar. ADO Den Haag had constante dreiging, en controleerde de wedstrijd. Cambuur kwam er nauwelijks aan te pas.
Al na vijf minuten kreeg de thuisploeg een goede kans op 1-0 te komen. Korte kopte de bal in de korte hoek uit een indraaiende vrije trap van Alberg. De inzet van de snelle speler werd knap gered door doelman Andr? Krul. Hij was niet lang daarna kansloos bij een nieuwe kopstoot van Korte. Laatstgenoemde kreeg de bal panklaar op zijn hoofd, na een rebound uit een schot van Marengo: 1-0.
Korte bleef de gevaarlijkste man aan Haagse zijde. Na een kwartier op de klok leek hij al zijn tweede treffer te maken, maar zijn poging werd geblokt. Een aantal minuten later schoot Alberg op 'randje zestien' een paar centimeter naast. In minuut 25 was het dan wel raak voor ADO Den Haag. Weer werd Korte bediend, dit keer door een uitstekende dieptepass van Kristensen. ??n op ??n met Krul faalde Korte niet; met een lage schuiver produceerde hij zijn tweede goal van de avond.
Pas in de slotfase van de eerste helft beet Cambuur wat van zich af. Robert Zwinkels moest twee keer achter elkaar in actie komen bij inzetten van Dani?l van Warven. Eerst kon de keeper met zijn vingertoppen de bal net naast tikken. Daarna kwam een poging van de Cambuur-speler recht op hem af. Zo werd 2-0 de ruststand.
In de pauze werd Beugelsdijk naar de kant gehaald voor Kanon, die voor het eerst sinds 21 februari (3-2 thuiszege op PEC Zwolle) weer in actie kwam. Hij stond lang aan de kant met onder meer een knieblessure. De Ivoriaan zag Cambuur brutaal de eerste kans krijgen van de tweede helft. Invaller Said Hassan schoot keihard op de paal. Het bleek een speldenprik, want na 55 minuten gooide Alberg het duel in het slot. De middenvelder mocht aanleggen voor een vrije trap, die hij prachtig in de kruising krulde.
In het restant van de wedstrijd werd ADO Den Haag wat slordiger, zodat Cambuur af en toe aardig kon doorkomen. Weer stichtte Van Warven gevaar met een schot waar Zwinkels de nodige moeite mee ondervond. Uit de tegenaanval had Korte de 4-0 op zijn schoen, maar hij mikte op de lat. Het laatste wapenfeit van Cambuur was een vrije trap van Dominik Masek. Die werd op mooie wijze over de lat getikt door Zwinkels. In de slotfase was Alberg nog dichtbij zijn tweede goal van de avond, maar zijn 'free kick' belandde tegen de paal. Uiteindelijk bepaalde Kanon de eindstand op 4-0. ADO Den Haag kreeg een penalty nadat een Cambuur-verdediger een tegenstander neerhaalde op de doellijn. De Fries kreeg rood, Kanon benutte het buitenkansje feilloos.
Door de zege klimt ADO Den Haag op de ranglijst van poule A van de beloftencompetitie. De mannen van Van Weelden staan met dertien punten op een gedeelde derde plek, samen met Jong sc Heerenveen. Alleen ADO Den Haag had een wedstrijd meer nodig om dat puntenaantal te behalen. Vanwege de interlandperiode komen de beloften de komende twee weken niet in actie. Pas op maandag 23 november staat het volgende duel op de rol. Om 18.30 uur wordt dan de uitwedstrijd bij Jong Heracles Almelo afgewerkt, de huidige nummer twee.
Karakteristiek
Jong ADO Den Haag ? Jong Cambuur Leeuwarden 4?0 (2-0)
Scoreverloop: 9. Korte 1-0, 25. Korte 2-0, 54. Alberg 3-0, 90. Kanon 4-0 (pen.)
Scheidsrechter: Joey Kooij
Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk (46. Kanon), Groos, Hevel; Kristensen, Korte, Alberg; Marengo (69. Owobowale), Kastaneer, Gorr? (69. Atay)
Opstelling Cambuur Leeuwarden: Krul; Van Warven, El Baad, Blackson, Janzen; Steblecki, Boutzamer, Schols (38. Hassan); Masek, Van Roeden (55. Constancia), Houtkoop
 
G

Gast

Guest
Resultaten Jong ADO Den Haag t/m 03 november 2015;

02.11 JONG ADO DEN HAAG - JONG CAMBUUR LEEUWARDEN 4-0
19.10 Jong ADO Den Haag - Jong VVV-Venlo / Helmond Sport 3 - 0
05.10 Jong PEC Zwolle - Jong ADO Den Haag 2 - 3
28.09 Jong ADO Den Haag - Jong Feyenoord 0 - 2
14.09 Jong ADO Den Haag - Jong Willem II 2 - 0
24.08 Jong SC Heerenveen - Jong ADO Den Haag 2 - 0
17.08 Jong ADO Den Haag - Jong Heracles Almelo 3 - 3
10.08 Jong Cambuur Leeuwarden - Jong ADO Den Haag 2 - 1
 
Bovenaan