Doping in de voetballerij

Batigoal

Well-known member
In dit topic alles over verboden middelen in de voetballerij.

We starten met een bericht uit de Jupiler League.

Telstar-middenvelder positief getest op doping

Kevin van Essen (25) heeft positief getest op doping. Ook de contra-expertise van de middenvelder van Telstar heeft een positieve uitslag opgeleverd. Dat meldt de KNVB zojuist.
Van Essen is na het duel met Helmond Sport van 8 mei (4-0 zege, ??n goal van Van Essen) positief getest op de stof furosemide, een stof die voorkomt op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap).

De dopingautoriteit heeft de KNVB en Van Essen inmiddels op de hoogte gesteld van de positieve test.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft daarop aangifte gedaan bij de centrale tuchtcommissie doping van de voetbalbond. 'Deze tuchtcommissie met expertise in tuchtrechtspraak op het gebied van doping neemt de zaak verder in behandeling', aldus de KNVB. Deze tuchtcommissie gaat bepalen of en watvoor sanctie Van Essen krijgt. Hij kan hangende het onderzoek geschorst worden voor de duels van Telstar en zelfs de trainingen en andere activiteiten van de KNVB.

Van Essen speelt sinds de zomer van 2012 voor Telstar. De club uit Velsen nam hem destijds over van amateurclub Argon. In het verleden kwam hij ook uit voor Almere City FC. 'Kevin en de club zullen tot na de behandeling door - de centrale tuchtcommissie doping - niet nader op de bevindingen ingaan', zo meldt Telstar op de clubwebsite.

Bron: VI.nl
 

Pascallovic

New member
Was het maar een grap.

'Het is echt waanzin, Telstar moet hem hier doorheen slepen'

Het nieuws dat Kevin van Essen is betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide, is bij Telstar ingeslagen als een bom. Algemeen directeur Pieter de Waard kon zijn oren aanvankelijk niet geloven, zo vertelt hij in een reactie aan het Algemeen Dagblad.

Hij spreekt van een persoonlijk drama voor de speler in kwestie, die werd betrapt na het duel met Helmond Sport, op 8 mei jongstleden. "Nadat wij gisteren het nieuws hoorden, liep ik over het veld en de tranen stonden in mijn ogen. Het is echt waanzin", zegt De Waard. Hij denkt dat de club het wel zal overleven, maar maakt zich zorgen over Van Essen.

Die krijgt op niet al te lange termijn, waarschijnlijk een aantal maanden, duidelijkheid van de tuchtcommissie van de KNVB, maar blijft tot die tijd speelgerechtigd. De middenvelder blijft dan ook gewoon onderdeel van de selectie van de club uit Velsen. "We moeten hem hier als Telstar-zijnde doorheen slepen", vindt De Waard.

Bron: voetbalzone.nl
 

Shayman

New member
Hopelijk is het om vocht af te drijven want die jongen ziet er niet echt uit als een afgetrainde atleet met al dat extra vocht...
 

ALenstra

Active member
Een Londense dokter schijnt een groot dopingschandaal onthult te hebben. Er zouden ook diverse voetballers uit de Premier League betrokken zijn.
 

Batigoal

Well-known member
En een Zweedse arts beweert dat Zlatan Ibrahimovic in zijn tijd bij Juventus aan de verboden middelen zat, evenals de Zweed Albin Ekdahl. Beiden zouden in een paar maanden tijd bijna tien kilo aan spiermassa zijn aangekomen wat op zijn minst verdacht is. Bij Juventus werkte in die tijd een inmiddels geschorste dopingarts.
 

Janssen

Active member
Er is een periode geweest dat de ene na de andere prof er ineens als een bodybuilder bij liep. Met de trainingsintensiteit op het veld van die mannen komt dat echt niet allemaal uit het krachthonk, onmogelijk.
 

Pieros

New member
Volgens teletekst geeft Liverpool aan dat Sakho doping gebruikt heeft.
Hij is voorlopig door de club geschorst.
 

Batigoal

Well-known member
'Grootschalig onderzoek naar dopinggebruik Russische voetballers'

Het complete Russische elftal dat deelnam aan het WK van 2014*wordt verdacht van dopinggebruik. Althans, dat meldt The Mail on Sunday op basis van e-mailverkeer. Onder de ruim duizend Russische sporters die worden onderzocht zouden 34 voetballers zitten.

Volgens de Britse krant loopt er een grootschalig onderzoek van de FIFA naar de selectie die in 2014 deelnam aan het WK. Daarnaast zouden nog eens elf andere Russische voetballers verdacht worden van mogelijke dopingpraktijken.
Al langere tijd is de Russische sportwereld in de ban van dopingschandalen. Eerder werden al 111 Russische atleten geweerd van de Olympische Spelen in Rio. Nu lijkt het erop alsof mogelijke dopingpraktijken ook zijn doorgesijpeld naar de doorgaans wat "gezondere"*voetbalsport. Het zou in veel gevallen gaan om het maskeren van positieve testen.

De Russische voetballers werden onderwerp van gesprek nadat er enkele onregelmatigheden waren aangetroffen met aantal urinemonsters. Het is onduidelijk of daar een goede verklaring voor is. Maksim Kanunnikov, Denis Glushakov, Igor Akinfeev en Aleksandr Samedov waren onlangs nog actief op de Confederations Cup.

Volgens de krant hebben FIFA-officials een dossier met gedetailleerd bewijs over alle 34 spelers. Het is nog onduidelijk wat de vervolgstappen zijn. 'We onderzoeken nog altijd de aantijgingen', liet een woordvoerder weten.
De krant zegt documenten van dopingautoriteit WADA te hebben ingezien. Daarin zouden Russische officials gepanikeerd hebben gereageerd. Deze officials zouden het dopinggebruik, wat tussen 2011 en 2015 zou moeten hebben plaatsgevonden, hebben gefaciliteerd.

Bron: VI.nl
Niet verwonderlijk dat ook de voetbalsport in Rusland betrokken was in het dopingschandaal. Het heeft ze echter weinig resultaat opgeleverd.
 

Eef de Kip

Well-known member
Dat middenveld van die Russen is nu nog aan het forechecken. Die Arshavin heb ik nadien ook bijna geen normale wedstrijd meer zien voetballen.
 
Bovenaan