De Voetbalkantine goes Belgi?

Jamel

Administrator
Forumleiding
De meesten van jullie zullen het vast wel hebben gelezen. Afgelopen weekend zijn we met een kleine delegatie kantinegangers naar Belgi? geweest. Nadat we elkaar bij Excelsior, Heerenveen en Feyenoord al een aantal keer getroffen hadden en dit dermate goed beviel, ontstond het idee om een lang weekend met elkaar weg te gaan. De keuze viel op Belgi?, omdat ik in Mechelen vrienden heb, dus besloten we daar een weekend omheen te bouwen. Met als resultaat drie wedstrijden in drie dagen. De groep bestond uit Reinoud, Fabian, PES5, de forumloze Andr? en Eloy en ondergetekende.

Vrijdag: Andr? en ik zetten om 12:00 uur koers richting Barendrecht, waar wij Reinoud en Fabian gaan oppikken. PES5 moest werken, dus vertrekt zelf vanaf Heerenveen. Eloy moest ook werken en sluit zaterdag pas aan. De eerste bestemming is Gent. 's Avonds de wedstrijd AA Gent - Standard Luik, maar de stad zelf is uiteraard al dermate de moeite dat we daar 's middags al wilden zijn.
In tegenstelling tot die van PES5 die van file naar file reed, is onze reis vlekkeloos, waardoor we mooi op tijd in Gent aan komen. We hebben daar een Air BnB gehuurd, redelijk in het centrum van Gent. Van daar zijn we gelijk de stad in gegaan, waar we na een mooie wandeling in een prima biercaf? belanden. Daar een aantal uurtjes doorgebracht en vervolgens met de pendelbus richting de Ghelamco Arena.

Nadat we er achter kwamen dat de prijzen in de fanshop niet onder doen voor die in Nederland, zijn we het vak op gelopen. We hadden prima plekken op de lange zijde, in de hoek van het stadion. Vanaf daar hadden we prima zicht op het veld, maar ook op de fanatieke zijde van de thuisploeg. Daar viel al snel op dat pal achter de goal de oude harde kern stond en in onze hoek een klein groepje jongeren, de UG 14. Het deed ons erg aan de F-side en Vak 410 denken.

De wedstrijd zelf was niet echt best. Met name in de eerste helft viel er bar weinig te genieten. Al moet gezegd dat Brecht Dejaeghere wel een prima wedstrijd speelde. Elke keer als hij aan de bal kwam, gebeurde er wat. De tweede helft was leuker. De thuisploeg begon fel en kwam niet onverdiend op een 1-0 voorsprong. Vervolgens beet ook Standard meer van zich af, wat tot enkele grote kansen leidde. Gent beperkte zich tot counteren en kwam op die manier ook aan voldoende kansen. Echter zorgde goed keeperswerk, slecht afronden en soms ook wat pech ervoor dat er geen goals meer vielen. Al met al geen onaardige start van het drieluik.

Toen we goed en wel bij de AirBnB aankwamen, was het al best laat. En helaas kreeg PES5 een koortsaanval, waardoor hij is gaan slapen. We zijn met z'n vieren nog wel even de stad in gegaan, maar deden het rustig aan en zijn rond 02:00 uur teruggegaan. Er kwam immers nog het ??n en ander aan, dus we wilden niet al onze energie al gelijk opmaken.

Zaterdag: In de ochtend ben ik met Andr? gaan vissen in de stadse wateren van Gent. Prachtige ervaring en een aantal visjes kunnen vangen. Helaas een grote verspeeld, maar in zo'n stad staan vissen is gewoon top.
Daarna door naar Mechelen, waar we Eloy hebben opgepikt op het station en vervolgens naar ons hotel zijn gegaan. We hadden een driekamerappartement bij Value Stay Residence, middenin de stad. Was zeer goed te betalen en voor die prijs echt een toplocatie. Een absolute aanrader! Daar even gehangen en vervolgens contact opgenomen met onze Belgische vriend Jeroen, die we troffen in een caf? in de stad. De andere Belgen Toro en Jim zouden later aansluiten. Nadat we wat gegeten hebben, zetten we koers richting het illustere stadion Achter de Kazerne. De wandeling door de stad met de Mechelse fans was echt top en deed Engels aan. Een tussenstopje in de fanshop en door naar de tribune.
We hadden plaatsen achter de goal op de staantribune vak F. We zochten een plaatsje op enkele meters van de Ultra's. Je merkte wel dat er behoorlijk wat spanning op stond. de KV stond onderaan en moest tegen directe concurrent Kortrijk. Deze wedstrijd m??st gewonnen worden. Ook op de ploeg zelf stond de spanning er behoorlijk op, wat resulteerde in een matige eerste helft, waarin Kortrijk ietsje minder slecht was en de beste kansen kreeg. Echter niet voldoende om op voorsprong te komen, waardoor de 0-0 ruststand niet onlogisch was.
De tweede helft speelde Malinwa richting de fanatieke zijde. Vak F liet zich ook meer gelden en al snel kreeg Mechelen de wedstrijd in handen. De 1-0 leek een kwestie van tijd en die viel dan ook, door een eigen goal van Budde. Een enorme vreugde explosie was het gevolg. Geweldig om mee te maken. En toen Bande even later ook de 2-0 maakte (prima goal trouwens), was het feest compleet. Mechelen kwam niet meer in de problemen en dus is Mechelen van de laatste plaats af en hopelijk blijft dat zo.
We zijn na de wedstrijd een rondje gaan lopen en zijn uiteindelijk op de eretribune beland. Daar hebben we wat foto's gemaakt in de dug-out en met wat spelers van Mechelen. Ook good old Anatastasiou, inmiddels trainer bij Kortrijk, liepen we tegen het lijf. Daarna terug naar de fanzone en meedoen in het supportersfeest met de supporters van Mechelen. Door dit soort avondjes groeit je sympathie voor zo'n club wel snel. Echt heerlijk om mee te maken!
Daarna zijn we de stad in gegaan en hebben tot 07:00 uur 's ochtends gefeest bij caf? Boesjkammeree.

Zondag: Katerig en al stonden we op om naar onze laatste bestemming te gaan. Het oorspronkelijke plan was Lierse SK, maar de manager van het hotel raadde ons Racing Mechelen aan. Dus besloten we voor die optie te gaan. De wandeling naar het stadion deed me goed, dus redelijk fit betraden we de tribunes van het Osvar van Kesbeeckstadion. Prachtig ouderwets stadionnetje is dat! En voor de eerste provinciale was het goed gevuld ook, ondanks de relatief dure toegangstickets. Maar voor het voetbal hoef je echt niet te gaan. Dramatisch niveau en uiteindelijk een 0-0 eindstand. Maar we zaten lekker in het zonnetje, dus het was prima.

En zo kwam er een einde aan een geweldig weekend in Belgi?. Heren, nogmaals bedankt! En dergelijke weekendjes gaan we vaker doen!

En dan nog de foto's.Vlnr boven: Fabian, Eloy, Andr? en Jim.
Vlnr onder: Jeroen, Jamel, PES5 en Reinoud.Vlnr: Jeroen, Fabian, Eloy, Andr?, PES5, Jim, Reinoud en Jamel.
 

Batigoal

Well-known member
Tof om te lezen heren! Mooie trip.

En dan hebben jullie maar mooi nog even Anastastiou als trainer meegemaakt!
 

Jamel

Administrator
Forumleiding
Tof om te lezen heren! Mooie trip.

En dan hebben jullie maar mooi nog even Anastastiou als trainer meegemaakt!
Haha ja. Hij zal niet blij zijn geweest met ons. Na die foto een legendarische actie van ??n van onze Belgische vrienden:

- "Waar kennen jullie die kerel eigenlijk van?"
- "Speler van Ajax geweest"
- "Huh, bij die kutclub???"

Zowel de kop van Anastasiou als die van Reinoud was priceless.
 

De Groene Scout

Well-known member
Heeft het ontslag vandaag van Anastasiou nog iets met jullie bezoekje te maken?
Kan haast geen toeval zijn. Belangrijke pot verliezen en een beetje gezellig met wat Hollanders op de foto. Dan neem je je vak ook niet serieus natuurlijk. ;)
 

JMD

Well-known member
Heeft het ontslag vandaag van Anastasiou nog iets met jullie bezoekje te maken?
Kan haast geen toeval zijn. Belangrijke pot verliezen en een beetje gezellig met wat Hollanders op de foto. Dan neem je je vak ook niet serieus natuurlijk. ;)
Het is wachten op de foto van ElSimao met Keizer... ;) (of een aantal Feyenoorders hier met Gio...)
 
Bovenaan