Champions League 2024-2025

JMD

Well-known member
Dinsdag is de eerste loting van het nieuwe CL-seizoen. Voor het eerst in jaren gaat dat niet meer via een mini-toernooi voor de kampioenen van de 4 zwakste landen, maar 'gewoon' via een 1e voorronde. Woensdag is dan de loting voor de 2e voorronde. Pas over een maand (22 juli) zal FC Twente zijn tegenstander voor de 3e voorronde weten.
 

JMD

Well-known member
De UEFA had altijd een regel dat er geen 2 clubs in dezelfde competitie mochten deelnemen van dezelfde eigenaar. Girona is van de City-groep dus waren er problemen.

Gelukkig heeft de UEFA belsoten dat het nu ineens wel mag. Er zal wel een cheque overgemaakt zijn naar Nyon.
(in de EL geldt overigens hetzelfde met Man U en Nice)
 

Batigoal

Well-known member
Dat was bij RB Leipzig en RB Salzburg ook geen probleem. Die zaten zelfs nog bij elkaar in de groep.
 

Satyr

Administrator
Forumleiding
Satan Coloma verliest in de laatste minuut van Balophet Ballkoni uit Kosovo ofzo.

HJK gaat hard onderuit in Litouwen en er is een zege voor Red Imps uit Gibraltar! Ze winnen op Malta van Hamrun Spartans.

Virtus Acquaviva, beter bekend als S.S. Virtus uit San Marino, staat thuis met 0-6 achter tegen FCSB, dus die zijn wel klaar. Debutant in de CL, dat Virtus.

Op de Faeröer staat het nog 0-0 bij Vikingur - Shamrock Rovers, ik weet nog niet helemaal wie er nu ontevreden mee moet zijn.
 

JMD

Well-known member
Zowel de kampioen van Andorra als Gibraltar is gisteren doorgegaan naar de 2e voorronde CL. Dit gaat veel verder dan 1 ronde verder, want waar de afvallers 1e voorronde direct afstromen naar de Conference League stromen de afvallers van de 2e voorronde door naar de Europa League, en dat betekent dus dat de ploegen uit de 2e voorronde CL maar ergens 1 tweestrijd hoeven te overleven om de groepsfase Conference League te halen. Lincoln (Gibraltar) haalde al eens de groepsfase, zou toch mooi zijn als de kampioen van Andorra dat ook een keer lukt.
 

JMD

Well-known member
Als Santa Coloma en de The New Saints hun 2e ronde winnen komen ze in de 3e ronde tegen elkaar uit... :)
Maar het zal wel Ferencvaros - Kopenhagen worden... ;)
 
Bovenaan