Achilles '29

De Groene Scout

Well-known member
Beste man is volledig de weg kwijt daar in Groesbeek.
In de amateurtijd was het best een fijne vent, maar het profavontuurtje heeft hem weinig goed gedaan.
 

bqandy

Well-known member
Die zaak is morgen (woensdag). De uitspraak kan meteen volgen, maar kan ook een paar dagen op zich laten wachten.
 

Forza AZ

Well-known member
Lijkt me kansloos want de wedstrijden zijn gewoon gespeeld zonder onrechtmatigheden. Zelfs zonder puntaftrek is Achilles'29 sportief gedegradeerd.
 
Die zaak is morgen (woensdag). De uitspraak kan meteen volgen, maar kan ook een paar dagen op zich laten wachten.

Uitspraak is vrijdagmiddag om 12.00 uur.

Achilles heeft de eis dat ook de wedstrijd Den Bosch - Dordrecht moet worden overgespeeld laten vallen. Slim, Dordrecht zou dan ineens wel punten kunnen pakken .....

Verder is die hele rechtszaak een kansloos verhaal, zie het als een laatste stuiptrekking!
 

Forza AZ

Well-known member
Dat ze serieus denken kans te maken op het overspelen van een wedstrijd waar ze met "een negatief gevoel" aan moesten beginnen, en vervolgens kansloos verloren. :wtf:
 

bqandy

Well-known member
Beste man is volledig de weg kwijt daar in Groesbeek.
In de amateurtijd was het best een fijne vent, maar het profavontuurtje heeft hem weinig goed gedaan.

Clubliefde in de overtreffende trap. Blinde liefde?
Er is denk ik veel privegeld ingegaan, maar dat droogt ook een keer op.
Vandaar waarschijnlijk die buitenlandse lening. Maar die moet wel afbetaald worden itt privegeld. En gaat dat lukken in de 2e divisie? Denk het niet.

Ik snap ook de frustraties wel. Achilles als pilot de eerste divisie in voor drie jaar. Dan nog niet erkend worden als BVO in jaar vier, maar wel mee mogen doen. En daarmee wel de dikke boetes voor een BVO organisatie. Welke status heeft de club dan? De KNVB heeft ook gewoon boter op het hoofd.

En de familie Derks is een zakenfamilie en is natuurlijk met een verdienmodel het avontuur aan gegaan. Eerst investeren en dan terug verdienen. Dat valt nu allemaal in duigen en men probeert te redden wat er te redden valt.

Welke club wil als 2e de "pilot" aangaan? Onderzoek heeft al een paar keer uitgewezen dat er plek is voor 32 potentieel gezonde fullprofclubs in Nederland. Dus inclusief de beloften zijn er zes te veel.
 

gevegt

Well-known member
Als je als zakenman een verdienmodel hebt om met profvoetbal echt geld te verdienen en het werkt ook nog, moet je er onmiddellijk patent op aanvragen. Dan kun je pas echt veel geld maken.
 

Ceephax

New member
Mooiste reactie van de KNVB was toch wel deze

uGWymdq.png
 

Sjorro

Active member
Hoe kun je in een regio met in de nabijheid van NEC, Vitesse, De Graafschap, FC Oss, Den Bosch, Helmond Sport en VVV rondom een profclub opstarten?
 

germania

Member
“Spelers Achilles ’29 stappen naar VVCS vanwege salaris”
GROESBEEK – De problemen bij Achilles ’29 lijken alsmaar groter te worden. De spelers van Achilles ’29 hebben de Vereniging van Contractspelers (VVCS) ingeschakeld omdat zij nog steeds geen salaris hebben ontvangen.

Dit meldt De Gelderlander. De voetballers wachten al sinds april op het geld.
Salarissen april en mei
De salarissen van april en mei zouden nog niet zijn uitbetaald. Daarmee is de wettelijke termijn van ??n maand overschreden. Omdat de selectie niet weet hoe ze hier mee om moet gaan is de vakbond om advies gevraagd. Maandag is er een gesprek tussen VVCS en voorzitter Harrie Derks.
Boete het probleem? KNVB: “Kan niet”
Derks liet eerder weten dat het probleem te maken had met de boete van € 72.000,- die Achilles ’29 opgelegd heeft gekregen van de KNVB. Daarover zijn nog gesprekken gaande. De KNVB zegt in ieder geval dat het niet zo kan zijn dat door een boete salarissen niet uitbetaald kunnen worden.
Zwaar weer
Achilles ’29 is vrijdag definitief gedegradeerd uit de Jupiler League, nadat het via de rechter nog probeerde een plek in die competitie veilig te stellen. Dat is niet gelukt, alle (nogal opmerkelijke) eisen zijn afgewezen. Wat de precieze gevolgen voor de club zijn is niet bekend.
Bron: DeGroesbeek.nl e.a
 

Unregistere

Well-known member
Speler die nu bij ons voetbalt, kreeg zijn salaris pas overgemaakt toen hij al was vertrokken bij Achilles. Dus verbaast me niets dat ze nu weer achterlopen.
 
Bovenaan